Julegavetips til triathleter 2011

Datoen i dag er 3. desember og det nærmer seg julaften med stormskritt. Har du kjøpt alle julegavene? Har dine nærmeste kjøpt hjulegave til deg? Nedenfor er noen julegavetips som passer til triathleter. Mest sannsynlig er det du som leser dette som er triathleten og ønsker deg noe av det som står på listen. Du kan derfor «tilfeldigvis» la innlegget mitt stå oppe på dataen når din kone/samboer/kjæreste/mor/far/bror/søster/barn skal inn på dataen. Dette gjør du helt til de tar hintet. Hvis du ønsker deg noe som du tviler på at noen gir deg, så kjøp det til deg selv og skriv på kortet at pakken er til: Ditt navn og fra Julenissen. Det er lov 😀 Fjorårets julegavetips finner du her.

Det som muligens er det aller hotteste på julegavefronten i dag er den nye multisportklokken til Garmin som har modellnavnet 910XT. Uten om pulsmåling under vann så har klokken alle tenkelige funksjoner. Den har selvsagt GPS, Ant+ kompatiblitet og alt det andre som suksessforgjengeren 310XT. I tillegg måler den distanse og antall armtak ved svømming. Utseende er freshere, vekten er lavere og volumet er mindre enn 310XT som får klokken til å være en gadgetfavoritt for triathleter. Mer om klokken kan du lese på Garmins hjemmeside eller anmeldelsen til DC Rainmaker. Det er ingen forhandlere som har fått Garmin 910XT i butikken enda, men du kan gå inn på nærmeste Löplabbetbutikk og forhåndsreservere klokken eller bestille den på f.eks www.roheim.no. Estimert leveringsdato er 19. desember og prisen er 3290 kr.

Et annet julegavetips for triathleter er gavekort på en kyndig sykkeltilpasning. Det høres kanskje litt kjedelig ut, men det er garantert noe en triathlete ville satt pris på . En god sykkeltilpasning gir stort potensiale for bedre sykkeløkonomi, bedre aerodynamik og kanskje større komfort. Risikoen for sykkelrealeterte skader blir også redusert. Etter en diskusjon på skiftesonen.no viste det seg at det var flere kyndige «bikefitter». Henrik Oftedal på Foss Sport og Tom Remman på Intersport Holmestrand har gode verktøy og erfaringer med dette. Min samarbeidspartner Unaas Cycling gjør også dette med Cyfac Postural System. Med bakgrunn som syklist bør Emil Unaas har god kunnskap og praktisk erfaring med sykkelinnstilling. Prisen for en sykkeltilpasning ligger på rundt 2000 kr.

Laktat/VO2-maks-test – Å gi noen en laktat/VO2 maks-test var et julegavetips jeg gav i fjor også. Min bror fikk dette i julegave av meg. Hvis du aldri har tatt det før eller det er noen år siden sist så er en laktattest veldig nyttig for å finne din terskelpuls og øvrige pulssoner. VO2 maks er mer for moro skyld og ikke like «nødvendig» som laktattesten. Laktat og VO2 maks-tester kan utføres på NIMI, Olympiatoppen og Sense i Kongsberg, mens kun laktattester krever mindre utstyr og kan gjøres flere plasser. Arild Tveiten vet jeg gjør dette og jeg har selv gjort det på Løplabbet i Pilestredet men vet ikke om de tilbyr det lengre. Pris på en laktat/VO2 makstest er 1500 kr på NIMI og noen hundrelapper rimligere på Olympiatoppen og Sense. Kun laktattest koster 500 – 600 kr. Mer om Laktat/VO2 maks test kan du lese her.

Fotobok fra Norseman Xtreme Triathlon – For en knapp uke siden kom bildeboken fra Norseman av Kai-Otto Melau. Jeg har ikke selv sett boken, men er bombesikker på at bildene skilder konkurransens unike og magiske steming på en fortreffelig måte. Kjøp boken til noen som har vært med på Norseman eller bare drømmer om å bli med. Kan kjøpes på nettet her for € 54.95.

Drikkeflaske fra Torhans – Selve merkenavnet kommer fra Tor Naerheim og Hans Blelat som er to innovative skandinaviske amerikanere. De lager verdens mest aerodynamisk drikkeflasker til å ha i aerobaren. Jeg har en aerobardrikkeflaske av typen Profile Design og syntes først at drikkeflaksene fra Torhans var litt sære, men blant annet aerodynamsik sugerør (!) osv. Nå syntes jeg flaskene er råtøffe og anbefalte Unaas Cycling å ta inn Torhans. Det har de gjort og du får derfor kjøpt drikkeflasker fra Thorhans på unaas.no. Hvis du syntes 330 kr for 22 oz (650 ml) og 422 kr for 30 oz (887 ml) er dyrt for en drikkflaske (inkludert fest) så har du litt rett i det, men sammenlignet med USA der de koster $56 og $66 er det faktisk relativt rimelig. Drikkeflaskene fra Profil Design er litt rimligere og du får flaske og feste for rundt 250 kr. For mer om flaskene se hjemmesiden til Torhans her.

Sykkelklær fra Rapha – Den britiske sykkelklærprodusenten Rapha lager kvalitetsbekledning med stilren design. De klarer å selge selve visjonen av hvordan sykling skal være. Ved å ta en titt på hjemmesiden deres www.rapha.cc så får du lyst til å dra ut å sykle. Det får hvertfall jeg. Hvilke produkt jeg anbefaler vil variere etter stil og pris, men selv kjøpte jeg en Womans Classic Jersey til min mor og Jenny til jul i fjor og de ble begge fornøyd. Det er mange brukererfaringer fra Rapha som du finner på denne tråden på terrengsykkel.nos forum.

Treningsleir i «Syden» – Dette er nok den aller beste julegaven en triathlete kan få. En uke med trening i sydligere strøk der temperaturen er perfekt og asfalten er silkemyk. Maten er god og det eneste du skal tenke på er trening, restitusjon og mat. Det er mange plasser du kan dra. Tidlig i sesongen (fra nå til april) er det kanariøyene som er det sikre kortet når det gjelder klima. Fuerteventura og Lanzarote har spesielt gode triathlonfasiliteter på henholdvis Las Playitas og Club La Santa, med 50 meters utendørsbasseng osv. Ønsker du å trene med andre norsk triathleter så kan du bli med Heltefrabrikken som arrangerer treningsleirer på Playitas, Fuerteventura. Hvis du kan ta sjansen på muligheter for dårligere vær er Mallorca høyest oppe min liste over anbefalte treningsleirdestinasjoner. Jeg har vært der årlig de siste 3 årene og virkelig ELSKER øya! Sykkelforholdene kunne ikke vært bedre med milevis av nærmest bilfrie veier med bra asfalt. Landskapet er mye frodigere enn på kanariøyene og du kan velge mellom flate eller kuperte løyper. Maten er fantastisk god og lokalbefolkningen rimelig avslappa. En slik treningsferie kan lett kombineres med romantisk parferie (det er helt sant!). Annenhver dag på sykkelsetet og annenhver dag med restitusjon og romantikk. «Hovedstaden» Palma er en arkitektorisk perle med bra mat, shopping og uteliv. En flott base for kombinert romantisk og treningsfull ferie. Jenny og jeg leide tandemsykkel noen dager og det var utrolig gøy 😀 Prisen for en organisert treningsleir er typisk 8000 kr, mens en selvorganisert treningsleir kan bli veldig mye rimligere. Du kan bestille tur til Las Playitas via Apollo, mens tur til Mallorca både kan bestilles rimelig via charter og rutefly. 

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

4 kommentarer til “Julegavetips til triathleter 2011

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s