Tønsberg By Triathlon – En folkefest

Tønsberg bydde opp til fest, nærmere bestemt en triatlonfest. Og for en fest det ble! 750 meter svømming frem og tilbake langs kaien, 20 km sykling i en 3 runders 6,7 km lang løype rett ut og inn i byen etterfulgt av en spektakulær 1,7 km løpeløype som ble løpt 3 ganger før vi avsluttet på magisk vis med målgang på brygga i strålende solskinn. En real triatlonfolkefest! Det var den korte oppsummeringen av Tønsberg By Triathlon 🙂

ITU-«formatet» av triatlonkonkurranser med en veldig kort løype som gikk rundt og rundt er et veldig godt konsept jeg håper å se mer av. Kanskje kan det arrangeres i flere av perlene langs kysten? Forhåpentligvis får vi et tilsvarende triatlon i Oslo også 😀

Det gleder meg stort å se at Kristian Blummenfelt er tilbake i slik dominerende form som vi har vært vant til. I tillegg imponerte Gustav Iden og ikke minst Jan Fredrik Halvorsen (som jeg aldri hadde hørt om før) stort! Med HTK-er Endre Espedal var også i storform, men litt uheldig med krasj i skiftesonen. Neste år puster han både Kristian og Gustav i nakken 😉

Det gledet meg enda mer å se alle de fantastiske ansiktene til de andre deltakerne, der mange sikkert var med på sin aller første triatlon. Triatlon er en folkesport som en kommet for å bli og det gleder meg enormt å se at så mange hiver seg ut på dypt vann, bokstavelig talt og bryter barrierer!

IMG_4308.JPGKonkurransen om den råeste sykkelen vant hvertfall jeg, i mine øyne. Shiven i Black og black er dødskul med en perfekt matchende Specialized Evade Tri 😀

IMG_4380.JPGLøpeløypa gikk rundt og rundt mitt i idylliske Tønsberg sentrum

IMG_4381.JPGAvslutningen var i god Haugesundstil lagt til kaia, som seg hør og bør!

IMG_4319.JPGSelv ble det 2. plass i mosjonistklassen på meg grundig slått av Michael Sæter Reinboth. Eliten var såkalt draft legal og racersykkel var påkrevd. Det har jeg ikke og hadde derfor ikke mulighet til å stille med eliten. Det gjorde heller ingenting fordi der hadde jeg ingenting å gjøre med min svake svømming. Dessuten gikk jeg inn i konkurransen med ingent annet mål en å kose meg og nyte triatlonlivet 🙂

IMG_4379.JPGMin sponsor Baker Hansen (eller Morten Hals som venner kaller han) var med som deltaker og strålende fornøyd med både konkurransen og egen innsats!

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

4 kommentarer til “Tønsberg By Triathlon – En folkefest

  1. Herlig. Du har fanget essensen i Tønsberg bytri. Bare fornøyde deltagere i alle aldre og fasonger, fra den ypperste eliten til den debuterende mosjonist. Vi som arrangerer setter stor pris på at atleter som deg kommer og hygger deg sammen med likestillende, uten andre mål enn å ha en hyggelig dag.

    1. Det er gleden ved å konkurrere som fikk meg til å begynne å trene faktisk. Det var så gøy å løpe mosjonsløp (5 – 10 km) men ikke fullt så smertefullt hvis jeg trente. Av og til tror jeg det er viktig å finne tilbake til den gleden og la ambisjoner seile sin egen sjø 🙂

  2. Fint skildret Allan. Nå gleder jeg meg enda mer til å gi alt langs brygga i Tønsberg. 🙂 Håper på masse folkeliv som heier oss fram.
    Også blir det godt med en kald en i båten etter målgang. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s