Oppsummering av treningen uke 15, 16, 17 og 18

Jeg lovde vel egentlig å oppdatere treningene hver søndag/mandag etter annenhver gjennomførte treningsuke, men fikk jeg rett og slett ikke prioritert. Det har vært 4 hektiske uker og jeg har hatt nok med å holde hodet over vannet. Etter jeg har kommet hjem fra jobb har det vært en del med trening, med både opp og nedturer. Jeg har egentlig ikke følt meg helt 100 % siden jeg har kommet hjem fra mine 3 uker på nattskift. Ikke 100 % i form på treningen eller 100 % restituert. Det gav meg litt bekymring, fordi det er en uvant følelse å ikke føle seg tipp topp over en så lang periode. Jeg lurte på om jeg har stresset kroppen for mye og trente meg nedover i form. Heldigvis så hadde jeg en veldig god økt, rett etter noen harde dager, og da har jeg tro på at formen og godfølelsen kommer når jeg begynner formtoppingen(tappering) frem mot IM Regensburg i juni. Når jeg tenker meg om så tviler jeg på at selv verdenseliten føler seg supre når de holder på med de massive treningsukene. Det koster nok for de også, og det skal det gjøre, men det er en fin balansegang med å trene så mye som mulig uten å trene for mye. I denne treningsperioden har jeg nok vært nærmere knivseggen enn noen gang.

Har jeg sviktet min «hellige» treningstrekant med å trene for mye og hvilt for lite?

Konkurransene har begynte igjen og jeg har deltatt på 3 duatlon. Treningsduatlon med Royal, Bogstad treningsduatlon og NM i duatlon. Jeg må tilbake til september i fjor og Oslo maraton for siste konkurranse og det er litt for lenge siden. Jeg elsker å konkurrere og det er supert å komme i gang igjen. Det gir en ekstra snert og motivasjon i treningen.

Kristian Lingsom løp inn til en flott 4. plass og personlig rekord på 59:25 i Bogstad duatlon.

Den nye sykkelen har vært på plass en stund, og det er jeg glad for, fordi det tar tid å bli kjent med en ny sykkel. Den må stilles inn og den må læres å kjenne. De fancy og aerodynamiske løsningene som f.eks intigrerte bremser krever mer av teknisk innsikt for å stilles inn skikkelig. Av prinsipp så skal jeg kunne mekke det aller meste på sykkelen min selv, fordi jeg må demontere og remoteren sykkelen før konkurranser og da kan jeg risikere at jeg står på andre siden av verden uten noen som kan stille inn bremesene til Argon 18 E-118. Det er derfor bra at jeg har hatt noen måneder på meg å kjenne sykkelen før jeg skal i ilden, slik at jeg er sikker på at alt er på plass. Sykkelen er fantastisk og jeg er sikker på at vi skal få et godt og langt forhold 😀

Selv med ny sykkel blir jeg ikke skånet for dårlig vær og selv om det tidvis har vært fint vær de siste 4 ukene så var det alltid vått og kaldt når jeg skulle på langtur.

Av andre hendelser i perioden så var det en hendelse som var mer tragisk enn noen annen. Alexander Dale Oen døde av hjertestans og satt hele svømmenorge, idrettsnorge og Norge i sorg. Det var sjokkerende, skremmende og utrolig trist at en av Norges aller største idrettsprofiler forsvant så plutselig. Han blir dypt savnet. Når det gjelder grunnen til at hjertet stoppet så er det fortsatt uklart, men en amerikansk undersøkelse har avdekket at hjertestans opptrer opptil tre ganger så hyppig på idrettsutøvere sammenlignet med stillesittende personer (Ref: http://well.blogs.nytimes.com/2012/04/30/heart-risk-in-athletes-is-gaining-attention/). Vi får håpe dette får mer fokus fremover slik at fremtidige tragedier kan forhindres.

Uke 15 – Totalt 9 t trening

Mandag: Treningfri

Tirsdag: 30 min makstest på sykkelen for å finne terskelpuls. Endte på gjennomsnittspuls på 180 BPM og 302 watt (på sykkelen på jobb). Etterpå ble det en 30 min rolig joggetur.

Onsdag:  1 t rolig sykkeltur

Torsdag: Oppvarming så 6,4 km løping i hakket saktere enn 10 km fart.

Fredag: Jeg skulle normalt vært hjemme, men pga en uke overtidsjobbing så ble den planlagt svømmeøkten byttet med 40 min spesifikk svømmestyrkeøkt.

Lørdag: 3 t sykling på rulla

Søndag: 1 t og 50 min løping må mølla i sone 2.

Uke 16 – Totalt 13 t trening

Mandag: Fortsatt på jobb og byttet derfor den planlagte svømmeøkten med en 40 min økt med Stretch Cords og andre svømmespesifikke styrkeøvelser

Tirdag: 1 t sykkelintervall etterfulgt av 1 t løping i sone 2.

Onsdag: Endelig hjemmereisedag og de ble feiret med en 1 t og 15 min rulleøkt med den nye sykkelen 😀

Torsdag: 1 t svømming og 1 t intervalløping med 3 x 5 min med to min rolig i mellom. Ikke knallharde intervaller, men farten begynner å økes litt.

Fredag: Den nevnte 6 t sykkelturen hvor jeg falt i fra hverandre. 1 t og 10 min løping i halvdød tilstand hadde jeg rett etterpå.

Lørdag: Treningsfri

Søndag: 2 t og 45 min løping i sone 2. Til tross for den mildt sagt harde turen på fredag så følte jeg meg overraskende bra under denne økten. Godt jeg er (relativt) ung og restituerer bra 🙂

Uke 17 – Totalt 14 t trening

Mandag: 1 t svømming

Tirdag: Sykkelintervall med 4 x (4 min sone 3 mid, 2 min rolig og 2 min sone 3 høy). Etterpå var det 20 min løping der første 5 min var sone 3, neste 10 sone 2 høy og siste 5 rolig.

Onsdag: Jeg debuterte på duatlon i Maridalen på Royal Sport sitt årsmøte. Det er 2 k løp, 10 k sykling og 2 k løp. Jeg følte meg ikke så verst og selv med bare 4 til start (Kristin Lie, Frank D K, Morten Hornnes og meg) så var jeg rimelig fornøyd med å komme først inn til T2. Frank var altfor sterk på siste løping, men jeg kom inn til en flott 2.plass med tiden 30:47 som er 1 min og 12 sek bak Kristoffer Larsens løyperekord. Det spørs om jeg ikke skal gi et realt forsøk på å slå den rekorden når jeg begynner å nærme meg formtoppen. Jeg hadde også 1 t svømming.

Torsdag: Årets aller første Bogstad treningstri 🙂 Været var utrolig dårlig, men det hindret ikke de aller barskeste i å møte opp. Også denne gangen ble den en god 2. plass bak Henrik Oftedal. Løpingen var grei at jeg tapte 1 min og 10 sek til Henrik på syklingen er jeg ikke fornøyd med. Neste gang bør den blir mindre. Likevel er 54:04 ny pers og en tid jeg er veldig fornøyd med 🙂

Fredag: 4 t sykling etterfulgt av 2 t løping, alt i høy sone 2(!). Det var rett og slett en veldig konkurransesimulert økt der jeg både syklet og løp i IM-fart og spiste konkurransenæring. Den labre oppladningen til tross (men en hard duathlon dagen før) så var resultatet ganske oppløftende. Mer om det i eget innlegg 🙂

Lørdag: Treningsfri

Søndag: NM i Duathlon 🙂 Finfin dag på et flott arrangement. Mer om det har jeg skrevet her.

Uke 18 – Totalt 15 t og 30 min trening

Mandag: 1 t svømming

Tirdag: Sykkelintervall med 10/8/6/4 min i høy sone 3 med 2 min rolig sykling i mellom. Jeg satset på 300 watt i intervallene, men beina var ikke med i dag. Endte på rett over 300 watt på første 10 min før jeg det sank til 291 watt, 282 watt og 293 watt på de fåfølgende dragene. Tunge og vonde bein. Etterpå var det 35 min rolig løping.

Onsdag: 1 t og 30 min rolig sykling.

Tordag: 1 t svømming, 1 t styrkeøkt og 1 t og 15 min intervalløping i høy sone 3. 6 x 5 min drag med 2 min rolig i mellom. Jenny syklet ved siden av og hjalp til å opprettholde farten og motivasjonen. Farten var mellom 18,3 – 18,5 km/t og det er jeg rimelig fornøyd med selv om det gjorde vondt.

Fredag: 5 t sykling i sone 1-2 etterfulgt av 45 min løping. Jeg tok en litt roligere sykkeløkt siden beina var rimelig kjørte av treningen i det siste og jeg var verken fysisk eller psykisk klar for en ny har økt som uken før. Snittwatten ble 202 og det er egentlig ikke så ille når intensiteten var godt inn i komfortsonen. Løpingen etterpå gikk også greit, selv om jeg ikke følte meg i superform.

Lørdag: Treningsfri

Søndag: 2 t svømming med Haugesund svømmeklubb. 20 min løping i mine gamle løpeløyper.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Én kommentar til “Oppsummering av treningen uke 15, 16, 17 og 18

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s