Ironman Regensburg fullført på 9:25 :)

Da var jeg kommet i mål og tiden ble 9:25 og 6. plass i min klasse. Med 3 plasser i min klasse så er jeg rimelig sikker på at det ikke blir Hawaii plass. Jeg er faktisk såpass sikker at jeg ikke går på utdelingen av Hawaiislots i dag.

Svømmestarten ser rimelig kaotisk ut, men selv om jeg posisjonerte meg i midten langt frem før start gikk det overraskende lett og uten slåssing.

Det ble en hard gårsdag for meg. Jenny, mamma, bestemor og grandtante (som også var her for å se på) trodde i utgangspunktet jeg var skuffet over resultatet. Jeg var kun 2 min fra 4. plass og knappe 10 min fra 3. plass. For å være ærlig så er jeg veldig fornøyd med å kun gjennomføre, og har såpass klare grunner til at det ikke gikk bedre at jeg ikke kan være misfornøyd med 9:25. Hovedgrunnen til at jeg ikke klarte målet på 9 timer var sykkeltekniske problemer. Svømmingen gikk fantastisk lett og raskere enn antatt og jeg syklet bra på flatene (lå rundt 40 km/t når det var flat og nøytral vind). Problemet kom i stigningen der alle syklet fra meg. Selv svære tyskere med platehjul. Jeg syntes først at det var rart for jeg økt intensiten litt i oppoverbakkene, men ble likevel skikkelig frasyklet. Når det flatet ut eller ble nedoverbakke så tok jeg de lett igjen uten å øke intensiteten ytterligere. Når jeg stod og syklet så kjente jeg at noe lugget i bakhjulet. Jeg stoppet og sjekket hjulet, men det løp fritt og det var ingen rubbing. Etter å ha syklet opp åsen på 2. runde så forstod jeg at noe var fullstendig galt. På en bakke på noen hundre meter ble jeg syklet forbi av 10 stk. som jeg på flatene kjørte lett forbi igjen. Jeg tenkte da at hjulet tok borti ramma når tråkkefrekvensen var lav. Jeg stoppet igjen og justerte bakhjulet litt ut. Da ble alt mye bedre, men jeg hadde da allerede syklet 120 km og syklet alle skikkelige stigningene. Konklusjonen nå er at når jeg står og tråkker eller sitter bak på setet og tråkker i motbakker så beveger hjulet seg litt, og med den tighte klaringen så tok enten hjulet borti ramma eller felgen i bremsene. Uansett så ser jeg på dataene fra min Garmin at jeg brukte en drøy time i stigninger totalt på den 5 t og 4 min lange sykkelturen. Bare der så tapte jeg helt sikkert 10 min eller mer og en Hawaiiplass.

Vondt ble det, men jeg slutter ikke å smile for det 🙂

Jeg brukte også mye ekstra krefter på å prøve å holde følge med de andre i oppoverbakkene og det be høy belastning på fremsiden av lårene. Det merket jeg umiddelbart på løpingen og var rimelig sikker på at jeg fikk krampe der i løpet av løpetturen. Likevel så kom jeg ut av T2 som nr. 12 i min klasse og hadde ingenting å hente på å kjøre safe. Hardkjøret gikk rimelig greit helt til drøye halvløpt maraton og jeg hadde tilsvarende tider som i København. Da begynte krampehelvete (begynte på nettopp fremsiden av lårene) og da var resten en kamp for å holde seg løpende. I slutten ble det skikkelig tungt og når 4, og 5 plass i min klasse løp forbi meg henholdsvis 4 og 3 km før mål så hadde jeg ikke sjangs til å holde følge, selv om jeg var smertelig klar over hva som stod på spill. Derfor var jeg veldig fornøyd bare med å komme meg løpende i mål for en stund der så var jeg i tvil om at jeg fikk til å løpe 18 km med tendenser til krampe. I mål kom jeg veldig svimmel og dødskvalm, og det gjorde at det ble halvannen time i medic teltet med ringer intravenøs. Blodtrykket var i kjellern og jeg måtte rehydreres med to halvlitere Ringer rett i blodet. Det gjorde virkelig susen og jeg var i kjempeform på kvelden. Jeg gikk faktisk til McDonalds kl. ett på natten for å spise, som var det eneste spisestedet som var åpent så sent, så matlysten var det ingenting å si på.

Nå kan jeg selvsagt irritere meg grenseløst på at jeg ikke hadde utstyret i orden, men det skal jeg ikke. Jeg har hatt sykkelen en stund og aldri opplevd det før. Jeg måte justere hjulinnstillingen dagen før konkurransen siden det fikk litt bremsesubb etter at sykkelen var demontert og remontert for turen men alt virket greit og på den 30 min lange sykkeltur før konkurransen var alt tilsynelatende som det skulle være. Men da var det ingen bakker å sykle i selvsagt, så jeg avdekket ikke feilen.

Jeg velger heller å se det positive i det. Svømmingen var veldig bra, og syklingen er på nivå med de beste i klassen (medregnet bremsesubbtapet). Selv med en såpass ”breakdown” på løpingen så klarte jeg likevel å komme meg inn på 3:18 og i går ville det vært nok til direkte Hawaiiplass hvis jeg ikke hadde hatt sykkeltekniske utfordringer. Jeg kjente absolutt ingenting til plantar fasitten og selv om jeg slett en del med kramper på slutten så var det ikke i nærheten av de krampene jeg fikk på treningen tidligere. Ernæringsplanen gikk utrolig bra og jeg fikk inntatt betydelig mer kalorier, spesielt på løpingen, enn tidligere. Vann og cola (og isbiter i shortsen) på hver eneste av de seks drikkestasjonene på de 10,5 km lange rundene. Hydreringsmessig så drakk jeg nok for lite på syklingen, så det må jeg jobbe litt med før IM New York. Uten om det var det kun detaljer jeg tapte tid på men det kommer til å sitte 100 % neste gang.

Det ble ingen Hawaiiplass nå, men det blir det i New York. Det kan jeg nesten garantere 🙂

Tusen takk til alle som fulgte med og har skrevet hyggelige kommentarer. En spesiell takk til heiagjengen min her nede, og en ekstra takk til Jenny som har administrert heiagjengen. De var en håndfull 😉  Takk også til mine sponsorer Unaas Cyling, Bjørklund og Baker Hansen.

Mamma, Jenny, bestemor (populært kalt Moffo) og min grandtante Hjørdis

Min kamerat Dirk Bockel var i støtet og vant overlegent foran Michael Raelert og tok løperekorden på 8:11. Det er sinnsykt raskt for sykkelløypen er ikke lett og det var nok nærmere 30 grader under løpedelen!

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

26 kommentarer til “Ironman Regensburg fullført på 9:25 :)

 1. Flott at du er så fornøyd, Allan! Kjempeløp med de utfordringene du hadde! Tror du at det er noe med Argon-ramma vi bør være oppmerksomme på, eller er det en såkalt «brukerfeil»?

  1. Det var nok brukerfeil, men det er noe alle med horisontal dropouts bør være obs på ved bytting av dekk med forskjellig dimensjon. Det tror jeg dere også har på deres E-112.

 2. Gratulerer. Bra RR. Personlig synes jeg det var litt defensivt og ikke dra på slot-utdelingen, men du hadde kanskje fått noen signaler av de andre? Hva synes du om Regensburgløypa? Og stedet sånn ellers?

  1. Jeg snakket med han som kom på 4.plass, og han skulle hvertfall ta sloten. Det høres kanskje rart ut, men for meg så ble det ikke så viktig å få Hawaiiplassen i helgen. Jeg syntes ikke prestasjonen min var god nok, og syntes ikke selv den var en Hawaiislot verdig (jeg hadde selvsagt sagt ja, om muligheten hadde vært der). Jeg vet at jeg kan mye bedre, og skal bli god nok til å prestere jevnt helt i toppen i min aldersklasse. Om det betyr at jeg må fullføre Regensburg på under 9 timer, ja det er det der jeg skal.

   Ellers så var jeg positivt overrasket over byen Regensburg, og var veldig fornøyd med løypa. Svømmingen er lett og rask, sykkelløypa er veldig flott og utrolig teknisk lett (var nær bremsen ca. 4 ganger totalt), men stigningene gjør at det ikke er den raskeste. Løpingen er ikke spesielt rask, med brosteinspartier og noen mindre sitgninger, men publikum er bra og trasseen er fin så det gjøre det litt lettere å lide seg igjennom den siste milen. Jeg skal skrive en «anmeldelse» av IM Regensburg asap.

   1. Artig, anbefaler du Regensburg til nybegynnere eller er løpeløypa for tøff? Jeg drømmer om ei løpeløype på myke stier…

   2. Ja, jeg vil anbefale løype til nybegynnere. Den er langt i fra like lett/rask som København, men variert og fin og mye av løpingen foregår faktisk på grus/mykt underlag.

 3. Hei – gratulerer med vel gjennomført race. Et lite spm : Hvilket strategi hadde du på ernæring undervis og hva ble fasiten?..

  Lykke til i haugesund og New York.

  1. Konkurranseernæring er ekstremt individuelt, men hovedregelen er at inntaket du bør sikte deg inn på er 1 g karbohydrat per kg kroppsvekt per time. For meg blir det da 70 g karbohydrater per time eller rundt 280 kCal. Hvordan du får de i deg er vanskelig å si. En blanding av sportsdrikk/cola, gel og barer er naturlig. Personlig så tåler jeg ikke sportsdrikk og har vanskeligheter med å spise barer. Derfor spiser jeg 1 gel per 20 min under syklingen. 2 av gelene blir erstattet med en halv energibar. På løpingen blir de High5 ISO-gel (lettdrikkelig gels med salter) og cola i tillegg til vann.

   Jeg har planlagt å lage et innlegg der jeg skriver meg om konkurranseernæring og alternativer, men det tar litt tid å skrive slik (må gjør litt research også da). Hva har du tenkt å spise under konkurransen da?

   1. Kan jeg spørre om hva som gjør at du ikke tåler sportsdrikke? Jeg hadde problemer med kvalme på lange konk/ treninger ved inntak av mye sukkerholdig sportsdrikk, men gikk over til High5 Zero. Jeg har hatt gode erfaringer med det. Du kjenner jo til High5-produktene, så du har sikkert hatt det oppe til vurdering?

   2. Jeg er litt usikker på hva som gjør at jeg ikke tåler det. Jeg fikk først litt vondt i magen av det under IM Zurich. Så fikk jeg veldig problemer med magen under IM Cozumel, men det var Gatorade som ble servert der. Skal vist være spesielt syrlig. I rundt 6 mnd før København så gikk jeg til innkjøp av High5 Isotonic sportsdrikk og test den ut under trening, med godt resultat. Generalprøven var Bergen triatlhlon, der jeg spydde under syklingen etter å ha drukket sportsdrikken. Jeg måtte derfor kutte det ut før København og kun kjøre gels i stedet.

    Jeg kan begynne å teste flere typer, men under en IM så har du ikke så mye valgmuligheter. Da er det typisk Powerbar eller ingenting. Jeg må nok fortsette prosjektet med å venne meg til sportsdrikk for det er en god kilde til både energi, væske og salter. Gels mangler både salter og væske så da må jeg være flink med salttabletter og vann i tillegg.

 4. Gratulerer. Synd når tekniske problemer ødelegger litt, men det er jo også litt av gamet.

  1. Jepp, det er synd, men likevel så selvforskyldt. De beste har veldig sjelden slik «uflaks». Det blir siste gang jeg skal ha tekniske problemer! Punktering er kanskje det eneste jeg kan godta, selv om jeg etterstreber med å unngå det også.

 5. Gratulere med flott gjennomført Allan. Imponerende at du allerede har fokus og ikke lar deg slå ut av litt uheld. Blir spennende å følge deg viderer 🙂

  1. Takk Renè. Det er viktig å evaluere løpet og finne ut hva som gikk bra og hva som må forbedres. Men etterpå er det viktig å gå videre. Når skal du til Hawaii da???

 6. Godt gjennomført Allan, sikkert bare bra å ha litt press på seg når du reiser til the big apple 🙂 lykke til videre.

  1. Enig, et slikt press (i motsetning til negativt stress) gjør det bare lettere å holde fokus og være skjerpet og gira når startskuddet går.

 7. Imponerende godt gjennomført med sånn motgang underveis. Da er det viktig å fortsette å holde tempo og presse hele veien til mål, og det klarte du fantastisk godt:) Krysser fingre for at du får et max løp i New York og kvaller til Hawaii.
  Øystein

  1. Jeg innrømmer at det var tungt under syklingen når jeg forsto at det var hjulet som subbet i ramma. Da hadde jeg allerede kommet rundt 120 km og syklet mesteparten av stigningen og skjønte at det hadde kostet mye. Da er det viktig å finne «killeren» i seg, og jeg tenkte at jeg fortsatt kan klare en 3. plass selv om jeg har syklet med «bremsen på».

   Satser du på Hawaii Øystein? Hvilke konkurranser skal du være med i?

   1. Jeg har mål om Hawaii i Frankfurt om 14 dage. Men da skal alt klaffe optimalt, for jeg tror de beste kjører veldig fort. Men jeg skal finne «killeren» og gjøre alt jeg kan!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s