Bilder fra Ironman Haugesund

Dessverre så var jeg sløv med å ta bilder når jeg var i Haugesund (blir så fokusert på konkurransen!) men heldigvis var Jenny litt mer oppegående og fikk knipset noen gode bilder, spesielt på konkurransedagen.

Været var fantastisk fra hele helgen egentlig og dagene før og etter. Det var nesten helt vindstille og sol som gav perfekt grillvær i nesten en uke sammenhengende. På Lyngholm må det være ny rekord for den sommeren vi satt å grillet i varmedresser er friskt i minne.

 

Jeg er litt over gjennomsnittet opptatt av utstyr og liker å se hva proffene bruker. Her er den tyske triatleten Till Schramm med en Specialized Shiv med Lightweight hjulsett (disk bak og Autobahn foran) og Quarq wattmåler med TT-skiver. Hvorfor han sykler på den UCI-lovlige varianten av Shiv og ikke den rene triatlonvarianten lurer jeg på??

For Rasmus Henning sykler med triatlonversjonen av sykkelen. Kanskje ikke like pen men med «lure» løsninger som f.eks. innvendig drikkeblære. Sykler også med Quarq wattmåler og Q-rings. Zipp 808 front og Sub 9 bak. Av andre orginale løsninger så har Rasmus montert en aerodynamisk beholder mellom styrefremspringene som jeg tipper fungerer som en oppbevaring for ernærning samtidig som en sykkelcomputerstativ.

Morten forteller Rasmus Henning en ting og to om triatlon 😉

Den danske 2.plass vinneren Michelle Vesterby og hennes custom painted Trek Speed Concept. Som Rasmus hadde hun også Quarq wattmåler og Q-rings. Pedalene er av type Look Keo Blade Aero og hjulsettet er Dura Ace C75 foran og Sub 9 bak. Hjulsettet matchet ikke fargemessig (unnskyldte hun seg :p), men det var kun fordi hun ventet på et hjulsett fra sin sponsor Shimano og syklet på Zipp i mens.


Svømmestarten så slik ut med proffene litt i forkant av oss i aldersgruppene. Jeg hørte noen syntes det var mye slossing men for meg som begynte langt fremme og startet så hardt jeg kunne så var det veldig lite bein og armer. Ut ifra det jeg kan se på bildet så er det ikke sikkert at alle svømte samme retning og da kan det fort bli krøll.

Rasmus Henning var først opp av vannet med Filip Ospaly rett bak. Det var ikke tvil om hvem seieren skulle stå om for de hadde allerede god luke til de andre etter bare 21 min.

Opp som nr. 4 og 5 totalt var de første kvinnene Mary Ellis og Michelle Vesterby med tiden 23:45. Vår egen Kari Flottorp Lingsom var tredje kvinne opp av vannet og slo samtlige av de gode svømmerne i Team Zoot Nakamura og NTFs sportssjef Arild Tveiten. Respekt! Neste gang henger hun med de aller beste jentene.

Premien for de største overarmene går til fyren med en Desoto T1 Speedvest. Jeg forstår godt han har valgt vestløsningen for det skal litt til å få slik armer inn i en våtdrakt. Sjekk det sjokkerte blikket til konkurrenten som kom rett bak 🙂

Min heiegjeng var på plass 🙂

Det var også heiagjengen til Kai 🙂 Ingen tvil om hvem som var deres helt den dagen.

Jenny kunne rapportere om veldig mye rart rett utenfor T1 der utøverne skulle gå på syklene sine. Ingunn Vaglid klarte det bedre enn de fleste.

Filip Ospaly var suveren fra 10 km ut på syklingen og ingen var i nærheten av å true han. Gudmund gjorde i midlertidig et veldig godt forsøk og syklet bare 1 min saktere enn Pilip som brukte 2:09:47 på syklingen. Legg merke til Team Hovda Triatlon T-skjorte i bakgrunnen 🙂

Gudmund syklet på sin «gamle» sykkel Kuota Kueen-K aka Hellboy som den gangen da jeg først møtte Gudmund i Ironman Zürich 2010. Den gangen krasja han, men nå holdt det helt inn. Så bra syklet han at Rasmus Henning sitt 3 min og 30 sek forsprang fra svømmingen var redusert til null i løpet av 50 km!

Rasmus Henning hadde nok ikke sin aller beste dag på sykkelsetet, men svømmingen og løpingen var mer enn god nok til å sikre seg en god 2. plass. Han vant hvertfall kåringen som skandinavias bruneste deltaker.

Etter å ha slått Håkon Johannessen i NM i Duatlon så hadde jeg faktisk et håp om å gi han en god kamp i Haugesund også. Jeg var ikke i nærheten en gang og med sterkere svømming og sykling endte han nesten 7 min før meg i mål på en flott 8. plass. Det er veldig sterkt for en 18-åring! 🙂

Beste norske dame ble Kristin Lie på en 4. plass. Hun sykler også på en Argon 18 E-118 som jeg totalt så 3 stk. av. En E-116 så jeg oså.

Bar mage er den sterkt voksende trenden blant mannlige triatleter og gjøres primært som et forsøk på å få flere kvinnlige tilskuere 😉 fungerer det??

Tilskueremengden på indre kai var det hvertfall ingenting å utsette på. Her løper en av Haugesund Triathlon Klubbs utøver forbi til stor jubel.

Kari Flottorp Lingsom liker seg nok bedre i vannet enn på brosteinen men raskt gikk det likevel og på tiden 4:53:54 kom hun inn på 8.plass totalt og 1. plass i sin aldersklasse. Det betyr Las Vegas tur på hun også 😀

Michael Sæther Reinboth ble konkurransens beste blant alle aldersklassene og imponerte meg med sterk løping. Tiden ble 4:11:22 og holdt til en solid 10. plass. Jeg er fortsatt litt irritert på meg selv på at jeg ikke jobbet hardere for å følge han når han syklet forbi meg etter 2 km.

Mary-Beth Ellis ble den suverent beste damen og vant med 8 min margin til nr. 2. Hun kom heldigvis i mål 20 sek bak meg slik at jeg for en gangs skyld ikke ble «Chicked» som er begrepet for å ha bli slått av en dame. Det holdt så vidt og jeg så ved vendigene at hun nærmet seg gradvis og var både lettet og glad for å komme i mål før hun (jada, barnslig men likevel).

Det virket som Rasmus Henning var en populær mann i Haugesund og han ble tatt godt i mot av de tusenvis av tilskuerne på indre kai. Rasmus er en karismatisk mann (som etter ett døgn i Haugesund hadde lagt om til norsk!) og han showet for publikum.

To veldig glade triatleter og en som virket noe likegyldig til sin seier (???). Flott gest var det uansett å gå ut i løypa å high five tilskuere og deltakere 🙂

Odd Torres kjenner jeg ikke men er rimelig sikker på at han er fra Haugesund (Omegaskjorta avslører han) og jeg tipper at han er med på sin aller første triatlon. Til neste år er det forhåpentlig mange flere som han 🙂

Fred Arthur Asdal – Hove triatlon general og forfatter av boka «Langt og Hardt – Fra sofagris til Ironman» koser seg i målområdet etter å ha kommet i mål på tiden 5:10:03 med tidenes minst aerodynamiske sittestilling. En skulderskade gjorde at han syklet fullstendig oppreist på sin datters hybridsykkel. Vi får håpe han fikk noe inspirasjon til Hove triatlon (stengte veier og ølservering i målområdet??) 😉

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

9 kommentarer til “Bilder fra Ironman Haugesund

 1. Så mange bra bilder, godt at du la dei ut!
  Hm ja dei ZIPP-hjula til danske Michelle blei eg gjort oppmerksam på, med rosa skrift, dei skulle eg gjerne hatt ja!! Kule!
  –> Når det gjeld bar mage på dei mannlege triatletane er eg litt usikker på om det tiltrekker fleire kvinnelege tilskuarar, men me er jo forskjellige.
  Eg personleg blirmeir tiltrekt av dei typisk muskuløse skuldrene og overarmane av karane eg da 😀
  (triatletar har jo uansett ein veldig atletisk kroppsform, samanlikna med reine syklistar og løparar, synst eg).
  Herleg med bilde frå Haugesund!

 2. Hei !
  Gratulerer så mye med strålende innsats og tid i Haugesund. Kjempe imponerende!! Og inspirerende:-) Drar mange treningstips ut av bloggen din, så fortsett med blogging – selv om det virker som du har en hektisk hverdag!

  Jeg lurte på om du hadde noen gode skftetips (t1) ift å få av seg våtdrakten? Jeg sliter veldig over hofta (kanskje du ikke kan noen triks akkurat der….) og beina. Har den blå og hvite EROX drakta som er nokså smal i livet.

  Også skal jeg delta på ett triathlon lørdag 28 mai, Olympisk. Jeg har vært med 3-4 ganger på distansen før, men lurer på om du har noen gode råd ift trening den siste uka (man-fre)? Jeg har trent godt og triathlon spesifikt i ca 3 uker og er alltid usikker på den siste uka. Hadde vært strålende med litt tips:-)

  Ha en fin dag!

  Hilsen Ida, 24år

  1. Hei Ida,

   Jeg skal fortsette å blogge jeg. Det er tidkrevende (jeg brukte f.eks. 3 timer på å velge, redigere og legge ut bildene fra IM Haugesund!), men samtidig veldig moro. Er har store planer om å lage «Allans ultimate nybegynnergiude til triatlon» og er spent på hvordan den blir.

   Når det gjelder skiftesonen så er mitt tips å begynne avkledningsprosessen så tidlig som mulig. Det første jeg gjør når jeg kommer opp av vannet er å ta av briller og badehette før jeg åpner glidlåsen og tar ut armene (alt mens du løper selvsagt) når du kommer inn til sykkelen eller skiftesonen så bør allerede våtdrakten være dratt ned til hoftene dine. Som gutt så har jeg nok relativt smalere hofter enn deg og sliter ikke spesielt der, men et tips jeg har hørt er å bruke litt sjampo som smøring deg våtdrakten sitter godt fast. Typiske områder er nede ved føttene og håndleddene, men det kan godt fungere andre plasser også. Hvertfall verdt å teste ut (på en trening først helst). Det er også flere som bruker vaselin, men det er ikke anbefalt av våtdraktprodusenter da det kan skadde gummien. Om det faktisk stemmer er jeg ikke helt sikker på.

   Når det gjelder siste uken før en konkurranse så stemmer utrykket ”Less is more” rimelig bra. Alt handler om å få overskudd. For å få overskudd så må treningsmengden kraftig ned, men for å ikke miste farten/løpsfølelsen/”edgen” så er det greit å kjøre noen korte men intense drag. Eksempel på hvordan jeg ville kjørt den siste uken før en Olympisk triatlon.

   Mandag: 1 t rolig sykling med 5 x 1 min drag.
   Tirsdag: Rolig svømming med f.eks. 8 x 25 meters drag med en 25 meter rolig svømming i mellom.
   Onsdag: 4 x 2 min løpsintervall med 4 min rolig løping i mellom. Intensiteten i de 2 minuttene skal være høy (sone 4) men kontrollert. Oppvarming og nedkjøring skal også være med.
   Torsdag: Treningsfri
   Fredag: 15 min rolig løp før frokost, 20 min rolig sykling før middag og 500 meter rolig svømming før kvelds for å få en god vannfølelse før start.

   Føler du for å kutte ut en treningsøkt så gjør det! Hvis du ønsker å svømme mer for å få en bedre vannfølelse (det liker jeg om det passer) så kan du legge til noen rolig svømmeøkter, men de må være helt rolige. NB! Jeg er ingen treningsekspert så ta mine tips med en stor klype salt.

   Lykke til! Og kom gjerne med tilbakemelding på om sjampotrikset fungerte eller ikke.

   Allan

   1. Det er virkelig moro for oss lesere hvertfall 🙂 Spesielt når du har en vanlig hverdag, med jobb, ting som skal gjøres osv – men allikevel presterer så bra! Og tusen takk (!) for utfyllende og kjempe bra svar! Shampoo skal neste svømmeøkt, og jeg skal teste programmet du satt opp. Jeg synes det ser bra ut, jeg kjører ofte kortere – men litt av alt som du har satt opp. Blir spennende å se hvordan kroppen er lørdag:-) Jeg gir tilbakemld. TAKK IGJEN!!

   2. Jeg er rimelig hektet på triatlon, men som du sier så har jeg jobb, kone og hund og det er derfor lettere å trekke paraleller til sin egen hverdag sammenlignet med profesjonelle triatleter/idrettsutøvere som ikke gjøre noe annet enn å sove, spise og trene 24/7. I 2011 trente jeg «bare» 10 t i snitt per uke og det tror jeg faktisk de fleste kan få til.

    Hvilke konkurranse skal du delta på forresten??

 3. En klassisk sofagris-positur! Mangler bare potetgullet. Øl og chips er undervurdert som restituering, mener jeg. Muligens derfor jeg ikke heier på korte tri-topper.

  1. hehe. Finfin positur det! Enig med deg med øl og chips. Spesielt chips er jeg veldig sugen på etter en konkurranse. Selv om triatleter generelt er godt trente sammenlignet med gjennomsnittsbefolkningen så er noke korte tri-topper for de færreste, om det er for noen i det hele tatt 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s