Oppsummering av treningen uke 51

Uke 51 – Totalt 7 t trening totalt

Ja vist er det julaften, men det er også mandag som betyr oppdateringen av forrige ukes trening 🙂 Trening i forbindelse med jul og førjulstid kan raskt bli litt amputert, så da er god planlegging enda viktigere enn til vanlig hvis treningsplanene skal bli realisert. Det er heller ikke sikkert at treningsfasilitetene er de samme som vanlig, så her gjelder det å se muligheter for å gjøre det beste ut av situasjonen. For hvis vi skal være ærlige så er det gode muligheter til å trene i julen fordi det er tross alt mange fridager som det bør være mulig å lure inn en time eller to trening annenhver dag.

Min treningsuke har vært ok. Jeg kom hjem fra plattformen til onsdag og dro «hjem» til Sveio på fredagen. Jeg hadde selvsagt planlagt at jeg skulle gjøre absolutt alt på torsdagen, så litt hektisk ble det selv om jeg fikk gjort alt jeg hadde tenkt. Etter å ha meldt min ankomst til Haugesund på diverse sosiale medier så fikk jeg raskt en melding fra Ivar Jacobsen at det var svømmetrening kl 9 dagen etter. Det kunne jeg selvsagt ikke si nei til selv om det utvilsomt kom til å bli hardt. Hardt ble det og med Ivar J følgende med som en hauk så var det ingen muligheter for å ta det litt rolig. Det var en veldig god trening selv om jeg er skuffet over at teknikken på venstrearmen «kollapset» og den høye albuen som jeg har trent på med stretch cords den siste tiden ble helt fraværende. Det må jeg jobbe med!

Svømmetrening med HTK 🙂 Det kommer til å gå raskt til neste års IM Haugesund 70.3!

Hvit jul ble det på Lyngholm også 😀 Jeg må benytte sjansen til å ønske alle mine blogglesere en super jul! Kos dere med med mye god mat og drikke, men prøv å få lagt inn en treningsøkt av og til. Det gjør godt!

Mandag: 1 t rulleøkt. Fokus på god teknikk ved høy kadens. 3 x (5 min 100 RPM, 3 min 110 RPM, 1 min 120 RPM og 5 min med 80 RPM). Alt i høy sone 2.

Tirsdag: Løpstempoøkt på mølla. 10 min oppvarming, 10 min løpsdrills og 10 min nedkjøring etter hovedsettet. Hovedsettet var 3 x (5 min i halvmartonfart og 5 min i 10 km fart) uten pause i mellom. For meg ble det 5 min i 16 km/t og 5 min i 17,5 km/t ganger 3. Pga nattskiftjobbingen begynte jeg treningen 30 min etter at jeg våknet og var derfor ikke helt 100 % når jeg startet. Men 2,5 min igjen av de siste 5 min så slo magen seg vrang og det endte med at jeg kastet opp deler av det vannet jeg nettopp hadde drukket. Det var ikke krise, men neste gang så får jeg satse på at jeg klarer å fullføre.

Onsdag: Hjemreisedag og treningsfri 😀

Torsdag: 1 t og 40 min på rulla i høy sone 1/lav sone 2.

Fredag: Reise til Sveio og treningsfri 🙂

Lørdag: 90 min svømming på HTK. 20 x 50 meter med start på 1 min (45 sek per 50 meter var farten) og 10 x 10 med start på 2 min (1 min og 30 sek per 100 meter) var hovedsettet. Fremover skal de forsette med 5 x 200 med start på 4 min og 2 x 400 meter med start på 8 min. Jeg er rimelig sikker på at HTK kommer til å være tidlig opp blant vannet i neste års IM Haugesund 70.2 for det er veldig godt og systematisk arbeid de gjør i bassenget!

Søndag: 1 t svømming med fokus på teknikk og da særskilt høy albu på venstrearmen.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Oppsummering av treningen uke 51

  1. God jul, takk for flotte blogg innlegg i året som har vært og håper du fortsetter å blogge neste år også:-)

    1. Hei Monica og god jul til deg også. Så at du hadde fått mye bra lesestoff 😉

      Bloggen består den og om jeg klarer å fullføre ambisjonen min så blir den enda bedre enn tidligere 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s