Vintersykling i Nordmarka

Etter å ha lest en artikkel om vintersykling i bladet Terrengsykkel for et drøyt år siden har jeg hatt lyst til å prøve en sykkeltur i marka nå på vinteren. I dag ble det endelig en realitet.

Jeg fikk en melding av en kommende konkurrent på neste års Norseman, den unge og lovende Lars Christian Vold, om jeg hadde lyst å bli med på en trening eller to. Det hadde jeg selvsagt, spesielt siden jeg trener 90 % alene og ikke har vondt av litt selskap. På min treningsplan for dagen så var det 3 timer sykling i sone 2 som var på planen og elendig vær til tross så avtalte vi en sykkeltur i Nordmarka. Planen var å sykle fra Maridalen til Kikut og etter en del bomturer der veiene endte ubrøytet så fant vi til slutt veien til Kikut. Nordmarkveien (veien til venstre rett etter elveutløpet hvis sykler Maridalsveien fra sør) til Hammeren og videre til Kikut var nybrøytet. 14,5 km hver vei og med gode muligheter for vaffel når du kommer frem 🙂

GPS-dataene fra syklingen finner du her.

Kikutstua 🙂

Lars Christian Vold har vært på Kikutstua utallige ganger på vinterstid, men aldri før ankommet syklende. Godt å få varmet seg litt.

10 kr for vaffel/skolebolle/påsmurt rundstykke må sier å være et røverkjøp! Om været er bra så må du være veldig tidlig ute for å få tak i en «billigbolle» men i dag var det mange igjen. 

Nå kan du lure på hvorfor to (relativt) oppegående menn drar ut på sykkeltur i snøen i prima skisesong? Grunn nr. 1 er at det er fornuftig å holde sykkelformen ved like. Grunn nr. 2 er at det er ganske moro. Flere grunner enn det trenger jeg egentlig ikke men jeg kan nevne at være var mildt sagt elendig, spesielt for skiløpere. 2 plussgrader og småregn gjorde at det var 4 skiløpere totalt på Kikut når vi var der og etter å vurdere antallet billigboller (vafler, skoleboller og påsmurte boller til 10 kr) som var igjen så var det heller ikke mange som hadde vært der tidligere på dagen. Jeg må innrømme at det ble litt kaldt og surt underveis, men jeg fikk også et kick av å sykle hjem fra Maridalen til Grønland/Tøyen alt jeg kunne med konstant vannsprut i ansiktet (må huske å montere på skjermene neste gang 😉 ) og en veibane som flommet over av vann. Jeg var igjennomvåt, kald og sliten når jeg kom hjem. Sjelden har to glass sjokolademelk, en varm dusj etterfulgt av økt på sofaen vært så deilig! Hadde dette vært twitter så ville bekrivelsen definitivt vært #denfølelsen. Følelsen å akkurat være ferdig med en god og hard økt.

Det var en litt grå og trist dag værmessig og ikke akkurat ideelt for sykling. Likevel var det langt ifra ille og mye bedre enn for de som gikk på ski. #bakglatt #kilisterføre

Et het tips er forresten å ta med ekstra skift av ulltrøye, lue og hansker/votter. Det er digg å ta på seg noe tørt etter å ha tatt en vaffel på Kikut. For flere tips om vintersykling les blogginnlegget jeg skrev om Høst og vintersykling i fjor.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

3 kommentarer til “Vintersykling i Nordmarka

  1. Herlig Allan og Lars Christian. Kjenner at lysten til å prøve å komme meg til Kikut med sykkelen på vinterstid steg et par hakk nå, hva gjør man ikke for en billigbolle? Godt nytt år!

    1. Det kan virke litt utrivelig med de kalde og sure været, men siden det er så tungt å sykle i snøen så holder du greit varm. Nå som jeg «kan» veien så skal jeg gi beskjed neste gang jeg skal prøve meg på en slik tur sånn at du kan bli med hvis det passer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s