Oppsummering av treningen uke 2 – 2013

Uke 2 – 2013 Totalt 6 t og 15 min trening

Noen (ref: denne bloggen) kaller «bare» 13,5 timer trening på en uke for en rolig uke, mens jeg ville vært overlykkelig med å få trent så mye. Uke 2 ble ingen god treningsuke selv om jeg bare trente 30 min mindre enn planlagt. Det var tross alt en restitusjonsuke, men det ble ikke fullt så mye restitusjon som jeg burde, selv om antall treningstimer var lave. Med to dagers kurs i Haugesund på mandag og tirsdag etterfulgt av i-siste-liten-klargjøring av leiligheten før foto og takstmann kom innom så måtte jeg rett og slett ta et par dagers treningsfri. Jeg likte det selvsagt ikke og skulle gjerne ønske at jeg kunne fått gjort øktene som planlagt, men det var helt nødvendig for å bli ferdig innen tiden. Det er derfor godt at slike ting blir lagt helt i begynnelsen av sesongen da det betyr aller minst. Nå er det bare en kort periode igjen som krever en del jobbing så har jeg såpass god tid til den resterende pakkingen og flyttingen at treningen skal kunne gjennomføres som normalt 😀

Jeg har dessuten fått grei beskjed av min trener Steve Haywood at perioden vi er inne i nå er en tilvenningsperiode etter sesongpausen og det er viktig at jeg ikke trener mer enn planlagt med tanke på skaderisiko. Det er januar og ingen vits å stresse med at treningsmengden er lav.

Selvportrett fra søndagens løpetur. I 13 minus og litt rå og kald luft så ble kun en tynn ulltrøye (Icebreaker til tross ;)) og tynne hansker for kaldt på armene og hendene. Det var ikke veldig mye for kaldt egentlig men på slutten så mistet jeg i stor grad følselsen fra albuen og ned slik at de siste 20 minuttene ble kaldere enn jeg håpet på 😛 Bildet er tatt ved Astrup Fernley museet på Tjuvholmen. Fancy!

Mandag: Planlagt 1 t svømmingen men svømmebassenget i Haugesund var stengt og jeg kunne ikke vente til HTKs trening kl. 21:00 så da ble det 15 min med Stretch Cordz.

Tirsdag: Treningsfri

Onsdag: «Kadensøvelse» på rulla der jeg jobber med kadens og teknikk. 1 min med følgende kadens 80/90/100/110/120/110/100/90/80 rpm med samme gir hele tiden slik det blir større effekt med økt kadens. Relativt lett ved 80 rpm og veldig hardt ved 120 rpm. Etter det var det 6 min sykling ved 90 rpm i sone 2 før jeg gjentok hele greia 3 ganger.

Torsdag: 1 t og 30 min svømming med 3 x (10 x 25 meter med maks power). Siden jeg svømte i 50 meters basseng så ble det 25 min maks med 25 meter rolig før jeg startet rett på neste 25 m maks. Etter hver tiende 25 meter maks så hadde jeg 200 meter rolig svømming. Siden jeg hadde litt ekstra tid til overs i bassenget så kjørte jeg en del teknikkdrills i forkant og etterkant 🙂 I tillegg rakk jeg også en 45 min rolig løpetur 🙂

Fredag: 1 t og 40 min på rulla i sone 1 – 2. Snittwatten var nøyaktig 200 watt.

Lørdag: Treningsfri

Søndag: Uteløping i ca. 13 minus. Kaldt men friskt. 15 min oppvarming. 15 min løping i halvmaratonfart, 10 min i 10 kmfart og 10 min i halvmaratonfart etterfulgt av 10 min nedkjøring. Mao ganske god trøkk i totalt 35 min 🙂

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

4 kommentarer til “Oppsummering av treningen uke 2 – 2013

 1. 13,5 time er jo mye trening også for meg, men når det aller meste var rolig kunne det likevel kalles hvileuke 🙂 Du får komme sterkere tilbake senere, er jo tross alt greit å få en god takst på leiligheten og ordne praktiske ting i blant. Som du sier, det er jo bare januar. Likte vinterløpingen på Haugastøl så godt at jeg like godt løp til jobb for første gang i dag. Det skal gjentas! Stå på Allan 🙂

  1. hehe. 13,5 t er mye, men hvis det er rolig så er det ikke nødvendigvis så hardt for kroppen. Vi får se om jeg ikke kommer sterkere tilbake senere og kan matche dine treningsuker 😉 Vinterløping er ikke så verst i det hele tatt. Jeg forstår ikke hvorfor folk syntes vi er «sjuke i hue» (var en kommentar jeg hørte mens jeg løp(!)) fordi vi løper i noen minusgrader. Det er jo ikke kaldere å løpe enn å stå på ski, heller tvert i mot og det er ingen som snur seg to ganger etter en skiløper som er ute å går i 15 minus.

 2. Hei Allan
  Vil bare si tusen takk for tips om http://www.hansogolaf.no og «gutta dine». Jeg har vært hos Joakim og fått veldig god hjelp vedr. skulderen min. Skal tilbake igjen i løpet av uka. Hilset fra deg og det første han sa «de gutta er ville!» :)) Det var, som du sikkert skjønner, ment i positiv forstand. Veldig dyktig fysioterapeut som forklarte årsaken på en meget god måte. Fikk gode prognoser og info at jeg kan gjenoppta skuldertrening snart – da er jeg fornøyd 🙂 Tusen takk nok en gang Allan – for nettets beste treningsblogg!!

  Mvh Jonas

  PS! Veldig fin Rapha gillet du har på deg. Bestilt på nett eller kjøpt i butikk i utlandet? 🙂

  1. Hei Jonas!

   Så bra at du ble fornøyd med valget av fysioterapeuter. Joakim var jeg hos i forrige uke og det var stor suksess 🙂 Som du sier så er han veldig god til å forklare problemet og løsningen på både en korrekt og forståelig måte. Det er ikke alle like gode til.

   Rapha vesten av av typen softshell (http://www.rapha.cc/softshell-gilet/) og den er kjøpt på nettsiden. Til sammenligning er jeg 180 cm og 70 kg og str. S. Vesten er forøvrig av meget god kvalitet 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s