Dave Scott – min nye trener

I forbindelse med IM Haugesund 70.3 så har Ivar Jacobsen inngått et samarbeid med Dave Scott for mulighet til å ha han som trener fra 1. mars frem mot IM Haugesund 70.3.

Jeg fikk med meg tilbudet, men tenkte ikke noe mer over det før Ivar J ringte meg i forrige uke, og sa at Dave Scott kommer til Oslo om en uke og du må være med. Jeg var litt nølende til hele opplegg fordi jeg har allerede en trener og 2700 kr/mnd er ikke akkurat gratis, men Ivar J hadde mange gode argumenter på lager og til slutt så sa jeg ja.

Dave Scott og Allan Hovda

Dave «The Man» Scott og meg. Du kan se på Dave at han syntes det er stas 😉             Foto: Dag Oliver

For de som ikke vet hvem Dave «The Man» Scott er så kan jeg si at han er en legende innen triatlon med hele 6 seiere på IM Hawaii. Hans rivalisering med en annen triatlonlegende, Mark Allen endte til slutt i tidenes IM Hawaii konkurranse, også kalt det Ironwar. Dave Scott kom tapende ut av det, men hans løpetiden på 2:41 (inkludert skiftesonen T2) står fortsatt som den 2. raskeste løpetiden på Hawaii kun slått av Mark Allen. Totaltiden på 8:10:13 ville selv i dag hvert regnet som utrolig sterk, og når du da tenker på at de verken hadde wattmåler, vind tunnel testing, hypermoderne triatlonsykler eller andre fancy gadgets, så er det vanskelig å ikke bli dypt imponert over hva de presterte.

Ironwar - Dave Scott and Mark Allen

Dave Scott til venstre og Mark Allen til høyre i The Ironwar på Hawaii 1989. Sjekk ut videoen under.

 

Enda viktigere er Dave sine prestasjoner som trener, fordi det er tross alt kun der det er viktig at han presterer for meg. I tillegg til å være en av tidenes største triatleter så er han og en av triatlonsportens mest anerkjente trenere, og har vært trener for begge de mest suksessfulle triatleten i verden de siste 5 årene, Chrissie Wellington og Craig Alexander. Dave er utrolig kunnskapsrik og dyktig, og jeg ser på det som en unik mulighet for meg til å lære så mye som overhodet mulig om hvordan prestere godt i triatlon og spesielt IM Hawaii.

Når det gjelder selv møtet med Dave Scott så var det en morsom (og til dels smertefull) opplevelse. Han er en festlig fyr som er lett å prate med, men som trener er han beinhard. Opplegget var i utgangspunktet at vi (Kristin Lie, Imke Jürgens, Fred Arthur Asdal og meg) skulle opp på Toppidrettsenteret på onsdagen for å hilse på han og høre han fortelle  litt om sin treningsteori. Tv2 var der også, men syntes det hele ble litt statisk å se på, lurte på om de ikke heller kunne filme mens vi trente. Å joda, Dave hadde tid å ta en treningsøkt før han fløy over til Haugesund dagen etter, så kl. 08:30 møtte jeg forventningsfullt opp på Toppidrettsenteret for en treningsøkt. Fokuset for økta var kjernemusklatur, nærmere bestemt transversus abdominis, som er det innerste muskellaget på sidene av «vaskebrettet». Dave er rett og slett ekstremt opptatt av balansert styrke/musklatur i kroppen og tror det er alfa omega for å prestere optimalt. I tillegg til de store muskelgruppene så må også små støttemusklene være sterke for at ikke korsrykken skal «kollapse» under svømming, sykling eller løping.

The Team - Fra venstre: Fred Athur Asdal, Kristin Lie, Dave Scott, Imke Jürgens og Allan Hovda

The Team – Fra venstre: Fred Athur Asdal, Kristin Lie, Dave Scott, Imke Jürgens og Allan Hovda. Foto: Dag Oliver

På kvelden så var Ivar, Imke, Dave og meg ute å spiste på en bedre italiensk restaurant. Trivelig 🙂

Det var en treningsøkt som var midt i blinken for meg, fordi det viste seg at jeg var latterlig svak (i tillegg til utrolig ufleksibel selvsagt). Vi tok alle øvelsene identisk med Dave og mens jeg svetta som en gris og gav alt så hadde 59 år gamle Dave stålkontroll. Det var vanvittig tungt, og jeg kjenner det godt i mine trasversus abdomins selv 3 dager etter økta. Selv om det føles litt dust ut å ikke klare å holde følge med en nesten 60 år gammel mann, spesielt når TV2 står med et kamera rett oppi ansiktet ditt, så er det i utgangspunktet positivt at jeg er svak i øvelsene. Hvorfor? Fordi det viser at jeg har stort potensialle med å trene de små spesifikke støttemusklaturene, og at det kan gi meg et løft i alle tre disipliner. Det kommer til å kreve mye slit, men jeg ser veldig frem til å begynne å trene under Dave Scott sin ledelse 1. mars. Hans beste tips går selvsagt rett på bloggen, så det er bare til å følge med.

Trening med Dave Scott. Imke Jürgens, Kristin Lie og Allan Hovda

Det var litt hardere enn det ser ut som, for jeg innrømmer at det ser veldig enkelt ut.

Tv2 Sporten - Allan Hovda

TV2 var der og filmet i 2 timer som resulterte i et innslag på 1 min og 11 sek på TV2 Sporten. Det er veldig bra at de i det hele tatt viser interesse for vår nisjepregede sport, så det må vi se veldig positivt på. 

En fun fact jeg fant ut om Dave Scott, som jeg selvsagt måtte si til han, var at han debuterte på IM Hawaii 1980 og vant med tiden 9:24, i en alder av 26 år. Det er samme alder som jeg var, og på nesten identisk tid jeg kom i mål på i min IM Hawaii debut 😀 Det gir håp for at jeg kan bli veldig rask, om jeg virkelig går inn for det.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

6 kommentarer til “Dave Scott – min nye trener

 1. stilig og kult med slikt besøk ;D Det er motiverende for oss andre å se hvordan man kan lykkes så lenge man går inn for noe! Lykke til videre i årets sesong MASKIN!!!

  1. På samme måte som det er utrolig hva du IKKE får til om du ikke prøver, så er det utrolig hva du får til om du prøver. Det er bare å sikte høyt og satse hardt 😉

  1. Hei Kari. Min vanlige trener blir satt på vent og jeg følger kun treningsprogrammet til Dave. Jeg var litt tvilende til å skaffe meg ny trener (spesielt for en så kort periode), men jeg gir det et forsøk. Jeg føler kanskje at det muligens er på tide at jeg bytter trener uansett, så jeg får se hvilke alternatier jeg har på slutten av sesongen.

 2. Dette blir bra, og kjekt å følge med på. Ikke tvil om at stabile støttemuskler er med på å hjelpe til med at de store musklene får gjøre jobben de skal, og ikke bruker energi på at kroppen skal kollapse:-) Kreftene rett ned i pedalen og ikke i svingende, svaiende hofter og overkropp:-)
  Alltid gøy hvis du deler noen av øvelsene, hvis du ikke føler at vi snylter på dine 2700,- pr måned da;-)

  1. Jeg blar litt igjennom boken til Craig Alexander, As the crow flies (som også har Dave Scott som trener) og han trener styrke 3 ganger i uken, både de store musklegruppene men også støttemusklatur.

   Selvsagt deler jeg øvelsene 🙂 Caring is sharing 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s