Oppsummering av treningen uke 12 – 2013

Uke 12 – 2013 Totalt 25 t trening

Da hadde jeg første uke med det fulle programmet (altså den planlagte treningen i friperiodene) og foruten om en styrketrening og en svømmetrening så gjorde jeg alt sammen. 25 t trening med mye høy intensitet er mye! Er jeg fornøyd med å ha utført planen?? Både ja og nei. Det var jo ikke verst i seg selv at jeg klarte å gjøre så mye av planen, men det har kostet veldig mye. Det har vært trening, spising og soving 24/7. Jeg har ikke gjort annet, for det har det vært verken tid eller energi til. Jeg liker det ikke i det hele tatt å ikke ha mitt vante overskudd. Dessuten så har mange jeg hatt for mange dager der kroppen har føltes tung ut og treningene har føltes veldig tunge. Spesielt på lørdag så var beina blytunge og normalt så flyer jeg nesten uanstrengt på 15,5 km/t, men nå måtte jeg kjempe for å holde den farten. Når det da skulle være 4 x 1,5 km med 17,5 km/t så sier det seg selv at det ble veldig veldig tungt. Jeg følte jeg spurtet alt jeg kunne men klarte ikke mer enn 17,3 km/t på siste 1,5 km. Joda, det er raskt, men det skal føles lettere å løpe i den farten. Søndagens langtur med 6 x 25 min intervaller gikk også langt ifra Dave Scott sin plan. 2,5 t med snittwatt på 280 og de resterende 2 t på 225 watt(!). Jeg har rett og slett ikke sjans til å få det til. Da er det ikke så moro å være Allan, som er besatt på å fullføre treningene som planlagt. Det har vært noen lyspunkter som kom nå i uke 13, men det er uholdbart å fortsette med slik trening. Det ene grunnen er at jeg er sterkt i tvil på om jeg bygger meg opp eller trener med i senk. Den andre grunnen er at jeg må leve i tillegg til å være en triatlet. Jeg er helt avhengig av overskudd til banale ting som å handle og lage mat. Vi har jo flyttet inn i en ny leilighet og har hatt flere ting som jeg ønsker å få på plass. Det tok meg hele uken å få hengt opp to lamper og tre bilder. I ettertid er det greit å ha prøvd ut å være helproff triatlet en uke, men hvis det er slik de har det kan det være det samme. Jeg har trent 25 t og enda mer før også, men ikke med en slik intensitet. Så det blir spennende å se fortsettelsen. Skal jeg trene som planlagt? Ta pause eller endre planen? Det tipper jeg tiden snart vil vise.

Her er mine nye treningsomgivelser her i Operakvarteret. På min høyre side ser jeg DNB-bygget og Ekeberg, mens på min venstre side ser jeg rett inn i Visma-bygget og kan vinke til de som sitter på kontoret der. Jeg tipper de syntes det er litt rart at jeg sitter på rulla i aeroposisjon med bare bib i flere timer om gangen, og jeg har selv observert at det har stått en liten gjeng i vinduet og kikket på meg 😀 

Mandag: 1 t og 25 min svømming, 1 t og 25 min rolig sykling, 40 min rolig løping på 4:30 min/km-fart, 1 t styrketrening.

Tirsdag: 2 t og 15 min rullesykling med oppvarming, 45 min steady @ 230 watt for så planlagt 75 min med 15 min @ 280 watt og 10 @ 300 watt tre ganger sammenhengende. Etter 50 min var pulsen over 90 % av maks og beina var fullstendig ferdige. 1 t og 5 min løping med 1 x 12 km der 3 km @ 4:05 min/km, 4 km @ 3:55 min/km og 5 km @ 3:50 min/km.

Onsdag: 1 t svømming, 75 min halvrolig løping @ 4:20 min/km

Torsdag: 2 t og 20 min intervall på rulla. 4 x 6 min på rett under terskel med 1 min pause i mellom. 50 min i aeroposisjon @ 240 watt. 12 x 30 sek på 400 watt med 90 sek pause i mellom. 1 t og 10 min løping i motbakke + flatt. 45 min rolig svømming.

Fredag: 1 t og 10 min styrketrening, 50 min rolig løping @ 4:30 min/km, 2 t steady sykling @ 230 watt

Lørdag: 2 t løping i sone 2 med 4 x (1,5 km i 13,5 km/t + 1,5 km i 15,5 km/t + 1,5 km i 17,5 km/t).

Søndag: 4 t  og 20 min sykling med 6 x 25 min rett under terskel og 12 x 45 sekunder over terskel. 110 km i en småkuppert løype med CX og piggdekk. Ikke verst på en ganske ordinær søndag det.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

18 kommentarer til “Oppsummering av treningen uke 12 – 2013

 1. Jeg skal ikke fortelle hva du skal gjøre, men husk at du trenger det beste programmet for Allan, ikke for DS. Jeg håper du finne en løsning som fungerer for deg og dine.

  1. Jeg vet Halvard, men jeg føler at det er DS sitt ansvar å lage det programmet som er best for meg. Jeg føler at det blir feil om jeg skal selv justere programmet for å få det til å fungere.

   1. Jeg var nok ikke helt klar i mitt innlegg. Jeg mente ikke at du skal justere og vaere din egen trener, det er DS som skal lage det beste programmet for deg og et som fungerer i din hverdag. Vi er nok enig 🙂

   2. Jada, vi er nok helt enige Halvard. Jeg må selvsagt gjøre det som er best for meg. Jeg følte at forrige uke ble for mye og vurderte å kutte ut eller redusere økter, men at er ikke nødvendigvis slik at det beste om du føler det sliten er å kutte treningen. Av og til er det bedre å gjøre treningen selv om du ikke føler deg topp. Jeg tipper de beste triatletene ofte føler seg slitne i harde treningsperioder, men det er en fin balansegang det der.

 2. Hjelpe meg, det er da virkeleg eit treningsprogram for ein proff triatlet.
  Etter måndagen og tirsdagen skulle du absolutt berre hatt ein roleg dag med f.eks berre svømming og ingenting for beina. Eller ein dag utan trening.
  Eg kjenner meg igjen i at eg helst vil gjennomføre eit program til punkt og prikke, men med Dave Scotts opplegg er det berre å innsjå at det er urealistisk for min del. Men så seier han også at gjennomføring av programmet på 70-85% («on a daily basis») er bra. Det seier han i den første videoen som fulgte programmet.
  Kanskje er det noko som fungerar bedre for deg?

  Du har jo tross alt eit liv ved sida av triatlontreninga, og med tidlegare opplegg har du oppnåd fantastiske resultat, la ikkje dette bli øydelagt!
  Har du gitt tilbakemelding til gutta (Dave&David) om dette?
  Dei er heilt sikkert interessert i å få tilbakemelding.

  Men spennnande og tøft gjort å ha gjennomført ei heil veke 100%, nå veit du i alle fall at dette kanskje ikkje er det optimale alternivet…
  Du er nok ein ganske proff triatlet utan «proff-status» spør du meg.
  Ha ei riktig god påske!

  1. Etter søndag og tirsdag så burde jeg hatt rolig dager med f.eks. svømming og 30 min rolig sykling.

   Det er rart om en gjennomførelsesprosent på 70 – 85 % er ok. Det er ikke sånn jeg fungerer. Skal jeg da selv velge hvilke treninger jeg skal gjøre og hvilke jeg skal kutte ut? Jeg må få et realistisk og hensiktsmessig program og så skal jeg jobbe med å gjennomføre det så godt som mulig.

   Jeg lar ikke noen trener «ødelegge» meg, og tar grep om situasjonen. Dave har fått tilbakemelding, men om han har lest den vet jeg ingenting om.

   Får håpe du trives godt med opplegg og responderer godt på treningen.

   Ha en super påske du også 🙂

 3. Interessant å se fortsettelsen på de plannene Scott ha for deg Allan. Jeg gleder meg til Norseman, selv om jeg ikke kom med i år. Å følge deg i det løpet er nesten like bra som å klatre opp mot vidda selv. Du kan fort vinne hele greia:-)
  Høres jo nesten ut som Mr. Scott har skrudd til intensitetsnivået ditt et knepp for mye til høyre. Men du er vel kjent med følelsen av å begynne en intervalløkt på rulla, den første intervallen er alltid litt seig før pulsen er oppe å går. Kanskje det er sånn med deg også nå, første uka er litt seig og uvant! Ønsker deg lykke til i fortsettelsen. Jeg følger deg tett, er nesten daglig inne på bloggen din. Stå på.

  1. Hei Asbjørn.

   Intensitetsnivået var skrudd opp for høyt. Har fått det redusert nå, på de to øktene jeg slet med å fullføre. Så i dag skal den lange sykkelturen gjennomføres med 6 x 25 min på 250 watt med 4 min i 275 inn i hver 25 min. Det er noe helt annet enn 280 watt i snitt.

   Jeg har respondert positivt på noe av treningen og hatt noen økter denne uken med bedre watt/puls-forhold enn uken før så litt tilpasning blir det.

   Hyggelig du følger med. Hvordan går det med din egen trening da?

   1. Takk som spør:-). Først, herlig sykkel du har fått. Var selv nettopp på bike fit med slicen min hos Mestersykkel her i Bergen, retul sitt system. Gjorde underverker. Gleder meg til våren. Treningen går fint. Skal kjøre Mallorca 11 mai, så intensitetsnivået er nå oppadgåen uke for uke. Ligger på alt fra 8 til 13 t i uka avhengig av familie, kropp og jobb. Gjør som du anbefalte, 3-4 hovedøkter i uken. Slitt med runners knee i ca. 6 mnd, men begynner å få kontroll. Tøying, styrkeøkter på bein, kjernemusklatur etc. har gjort susen. Bra du fikk justert litt, greit at man kjører høye doser, men det du gjorde forrige uke hadde neppe ført noe godt med seg. Uansett er du nå på en vesentlig hardere plan under scott. Blir særdeles spennende å se hvordan kroppen din responderer. Du får vel skikkelig svar på det på vei mot Gaustatoppen i august. Stå på.

   2. Nå har jeg en ganske fin flott sykkel fra før så jeg har ikke de store forventningene til at det skal gå mye raskere pga ny sykkel. Du har en flott sykkel selv, og hvis vi skal være ærlige (og det bør vi jo være av og til) så er det veldig lite fart du nå kan «kjøpe deg» i form av nyere og bedre utstyr. Hvis du har en skikklig bikefit i tillegg så er det egentlig 98 % optimalt.

    Godt du holder treningen gående, for det er ikke så enkelt når vinteren aldri vil slippe taket. Heldigvis ser det bedre ut nå 🙂 Bra at du klarte å kvitte deg med Runners Knee også, eller hvertfall kontrollere det. Viktig å jobbe med skader og begynne å forsøke å kvitte seg med problemet så raskt som mulig etter at det er konstantert.

    Når det gjelder min egen trening så er det rart å si det, men det går glimrende. 23,5 t trening forrige uke og overskuddet er tilbake. Programmet er justert (de to øktene som ble for harde har fått nedjustert wattmål) så det blir fortsatt 25 t/uke, men ikke med to all-out økter. Jeg tror nok rett og slett Dave Scott tenkte feil (eller reknet feil) når han lagde programmet for jeg tror ingen hadde klart en lang sykkeltur med 2 t nesten sammenhengende intervaller rett under terskel. Blir spennende å sa hvilke program han klarer å lage når jeg drar på jobb nå da. Jeg er skeptisk!

 4. Heisan Allan

  Må bare si jeg er imponert over resultatene dine, og at det er veldig mye bra på hjemmesiden din 🙂

  Jeg starter å jobbe hos Visma i slutten av mai, så jeg flirte litt når jeg leste om «tilskuerne» 🙂 Så da blir jeg sikkert en av gjengen etter hvert 😉

  ..espen

  1. Hei Espen.

   Jeg håper det er mulig å hente noen tips på hjemmesiden.

   Det er en del firmaer som jobber i Visma-bygget så jeg vet ikke om det er faktisk Visma-ansatte som er så «heldige» og får se meg sykle på rulla, men sjansen er store for det. 11. etasje mot øst. Du får høre fiske litt rundt og høre om det er noen som har sett the ugly naked guy som sykler hele dagen 😀 I så fall får du forklare at det er helt naturlig, spesielt nå når sykkelføret er sånn halvveis.

  1. Hei.

   Jeg skrive hvordan jeg trener hver eneste uke, og det er i grunn programmet mitt. I forrige uke (uke 12) så var det kun en styrketreningstime på onsdag og en svømmetime på søndagen som jeg ikke gjorde av programmet mitt.

   Har jeg bedre tid så skriver jeg mer nøyaktig hvilke «oppskrift» treningene har.

 5. Hei, morsomt å lese bloggen din. Har lest den en stund. Trener selv mot Ironman Lanzarote 18.Mai, men ligger langt etter med treninga grunnet litt skader og sånt. Uansett, plukker opp noen utstyrs/trenings -tips o.l. fra bloggen din 🙂

  Interessant å lese treningsdagboken din fra uke 12. Skjønner at du ble litt sliten 🙂 Ser at du oppgir 4:30min/km som rolig fart. Og om jeg kan spørre; hvordan ligger du sånn pulsmessig på den farten? Hva løper du halv/hel maraton på med friske bein?
  Og ref. nyere post ang. sykkel, har du gått over til Specialized?

  1. Kjedelig med skader, men gi det tid til å reparere seg. Tren alternativt.

   På 4:30 fart ligger jeg på rundt 145 BPM i snitt så det er da lav sone 2 for meg. Veldig rolig er det ikke, men mer halvrolig.

   Stemmer, er Specialized som blir sykkelen fremover. Ny sponsor igjennom TriNordic 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s