Øl-test i påskeferien

Det har vel aldri skjedd før at jeg skriver et innlegg om alkohol. Det er helt naturlig siden dette ikke er en partysvenske-blogg, og jeg drikker veldig beskjedne mengder alkohol. Men nå er det påske og da tar kroppen verken skade av alkohol eller legger på seg av kalorien fra påskegodteriet (var det ikke slik det var??). En stor andel av befolkningen sitter nå på hytta og om dere begynner å gå lei Yatzy, Ludo og diverse kortspill så kan jeg anbefale å gjøre en øl-test. Dette gjorde vi sist vi var på kitetur med stor suksess. For å utføre testen gjør du følgende:

  • Kjøp inn 10 forskjellige typer øl, gjerne med stor variasjon av type/smak.
  • Foreta en blindtest av de forskjellige øltypene der testerne gir ølen en karakter mellom 1 og 100.
  • Fyll ut poengsummen i et skjema og summer opp til slutt. Da får du en liste over den beste og den minst gode ølen. Ved å summere opp totalscoren til testerne finner du også ut hvem som liker øl best og dårligst. Du kan også laste ned en blank versjon av excel-skjemaet jeg lagde ved å klikke her:  Øl-test – BLANK

Her er resultatet av vår øl-test. Hansa Premium suveren på topp og Duvel suveren på bunn. Testens skuffelse må være Ægir IPA som tross alt skal være en god øl (også for dei som har litt peiling), men i vår blindtest var det kun Håvard som syntes det smakte godt.

Øl-test

Rangert fra best til verst fra høyre til venstre.

Mmmm, den var jo kjempegod :p

Her er jeg i dyp konsentrasjon. Skal ikke være enkelt å gi en karakter mellom 1 og 100.

Jeg vil aldri oppmuntre til uforsvarlig alkoholbruk så derfor presisere at selv om du tester 10 stk. øltyper så må du ikke drikke så mye. Vi delte hver flaske/boks på 7 stk. så spesielt store mengder er det ikke behov for. Lykke til med testen 🙂

 

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Øl-test i påskeferien

    1. Jeg er åpenbart ingen ølkjenner, men liker egentlig godt å ta en øl til maten. Nå er det ikke bare jeg som gav Duvel en dårlig karakter. Jeg tror bitter øl og øl med mye smak hadde en tendens til å få dårligere og dårligere karakterer ut over testen, mens lys øl fikk bedre pga du blir litt lei den sterke smaken utover. Hansa Premium var øl som ble testet sist og deltakerne var derfor klar over hvilke øl de drakk (siden jeg hadde på forhånd sagt hvilke typer øl som var til testing og avslørte en og en etter at de hadde testet ølen), og dette farget nok testen. Vi hadde to Hansaelskere, som presterte å gi vanlig Hansaøl en lav poengsum (blindtest vettu) og de kompenserte nok med å gi Hansa Premium en god karakter. Men jeg personlig er mye mer glad i lyst øl enn øl med mer smak, hverfall hvis det skal drikkes til mat.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s