Tips til IM Haugesund 70.3 – Løpingen

Løpeetappen på IM Haugesund er en av de morsomste løpeløypene i hele Ironman-serien. Grunnen til det er målområdet på Indre Kai, som du passerer hele fem ganger før du er i mål. Det koker der nede, med stappfullt av tilskuere som sammen med en speaker skaper utrolig mye liv. Der nede er du en rockstjerne og det må nytes. Her er mine tips til løpingen på IM Haugesund.

Indre Kai med målområdet til venstre i bilde. Etter å ha passert Indre Kai fire ganger (2 ganger hver vei) så er det bare å legge inn spurten de siste 200 meterne til mål.

  • Start løpingen i et fornuftig tempo – Om du har en realistisk målsetning om å løpe halvmaratonen på 1 t og 45 min så start løpingen med 5 min/km tempo (som vil gi en fullføringstid på nettopp 1 t og 45 min). 21 km er langt og det er absolutt muligheter for å øke farten etter hvert om du føler at kroppen føles bra ut. De beste løpetidene er blitt satt med negativ eller like splittider (siste halvdel av løpingen fullført raskere eller like raskt som første halvdel) og det gjelder for deg også. Løp jevnt så løper du raskere.
  • Ikke glem ernæring – Det er lettest å ta til seg næring under syklingen, og mange kutter ut spisingen på løpingen. Prøv å få i deg litt næringen under løpingen også, og om det er vanskelig å få i seg noe fast føde så er cola alltid en god plan B. I løpet av de 1 t og 22 min jeg planlegger å bruke på løpingen så satser jeg på å ta til meg ca. 250 kalorier. 214 av de kommer fra to stk. Enervit Liquid gels, og resten fra et kopp med cola. Til sammenligning blir det nesten like mye energi som 3 bananer. Nå anbefaler jeg ikke å spise 3 stk bananer for det kan bli i overkant vanskelig å fordøye.
  • Ikke overhydrer – Det er meldt 14 – 15 grader på søndag og med slike forhold så er det nesten ikke mulig å bli prestasjonsreduserende dehydrert. Drikk derfor når du er tørst, og ikke før du blir tørst.

Triallan - Indre Kai - Ironman Haugesund

I fjor ble det ganske varmt på løpingen, men det ser ikke ut til å bli helt like varmt i år. Drikk når du er tørst, men ikke pøs innpå i frykt for å bli dehydrert. Det blir du ikke. 

  • Nyt stemningen på Indre Kai – Som nevnt så er det et utrolig sted å løpe forbi og det må nytes. Om du er sliten og er nødt til å gå større eller mindre deler av løypa så må du uansett løpe på Indre Kai. Gi litt ekstra gass og show litt for publikum!
  • Smil til kamera – Det er mange som tar bilder av  deg underveis, og de bildene kommer mange til å se på i etterkant. Prøv derfor å smil og se litt lykkelig ut selv om det gjøre vondt. Det kan også gjøre underverker for motivasjonen å løpe med et smil.

Odd Torres syntes det var veldig morsomt å være med, og det syntes 🙂

  • Nyt øyeblikket når du kommer i mål – og tiden etter at du har kommet i mål. Du har nettopp fullført en utrolig oppgave som du kanskje har trent for i et helt år. Det er en fantastisk prestasjon og det må du være stolt over og nyte så mye som mulig.

Triallan - Fred Arthur Asdal - Ironman Haugesund

Fred Arthur «Fra sofagris til Ironman» Asdal nyter stemingen og sin supre prestasjon med noe godt å drikke. Jeg anbefaler deg å gjøre det samme når du er kommet i mål 🙂

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Én kommentar til “Tips til IM Haugesund 70.3 – Løpingen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s