Min bestemor – Inspirasjonen

Det er min bestemor, ”Moffo”, som har vært min største motivator for at jeg begynte å løpe. Jeg ble ikke motivert av lokkende ord og lovnad om kake etter konkurransene, men av alt skrytet hun gav til mitt søskenbarn Miriam som vant nesten alle de nesten 100 mosjonistløp de sammen deltok i. Jeg ble lei (og sikkert litt sjalu) av alt skrytet og tenkte en dag at nok var nok. Miriam måtte slås, koste hva det koste ville. Og kostet gjorde det. Å avslutte de siste 400 meterne med en langspurt som Miriam ikke kunne matche var kanonhardt! Jeg ble ikke hektet på løping på da, men gleden av å konkurrere ble tent og har aldri slukket siden.

Konstanse

Moffo og meg under årets Sentrumsløp

Min bestemor er en utømmelig inspirasjon i seg selv. Hun begynte å løpe i en alder av 58 år etter at min bestefar døde, og løpe har hun gjort siden. Uansett vær og føre så har hun løpt en runde på 10 km 2-3 ganger i uken. Hun har deltatt på utallige mosjonisløp, og dratt rundt i verden og løpt halvmaraton. Ikke har hun brytt en eneste gang, selv ikke når opp-plukkerbussen skulle ta hun med under Berlin halvmaraton  kastet hun inn håndkle. Hun takket bestemt nei og løp til mål. Hun har aldri vært spesielt rask, men fysisk og mentalt er hun sterk som en okse. Helsen hennes er av stål og sykdom og medisiner er så å si ukjente begreper for Moffo. Hun er utrolig aktiv og alltid i bevegelse, enten det er barnebarnpassing (vi er 17 stk), trening, rydding i hagen eller reising. Hun har vært i Kina, Japan, USA og flere ganger ute i Europa bare de siste 6 årene, og hoppet i fallskjerm i en alder av 76 år, fullstendig blottet for dødsfrykt.

Moffo under fallskjermhopping i en alder av 76 år(!).

I april løp vi Sentrumsløpet sammen og hun fullførte med tiden 1:19 og var 3 år eldre enn neste eldste dame! I dag fyller hun 79 år og på søndag står hun foran en utrolig utfordring, nemlig å løpe ankeretappen for Team Hovda under Ironman Haugesund 70.3. I hennes alder er det mange jevnaldrene som ikke er i stand til å gå, så det å løpe 21,1 km er fantastisk. Det er 5 år siden hun har løpt halvmaraton sist, men jeg er ikke i tvil om at hun kommer til å klare det! Jeg er utrolig stolt av å ha en så sprek bestemor, og hun er den største inspirasjonskilden når det gjelder å holde seg i form livet ut. Det er aldri for sent å begynne å trene og aldri for sent å oppnå fantastiske resultater. Gratulerer med dagen Moffo! Jeg gleder meg til å se de i løypa på søndag 😀

Screen Shot 2013-07-05 at 1.50.50 AMSe opp for disse damene under årets IM Haugesund. Fra venstre: Tante Kari (svømming), søskenbarn Sissel (hele), Moffo (løping) og mamma (sykling). Foto: Kari Haukås

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Én kommentar til “Min bestemor – Inspirasjonen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s