Team Hovda under Ironman Haugesund 70.3

Det var flere Hovdaer i sving under året IM Haugesund, og alle sammen imponerte meg. Mest imponerende av alle var kanskje Team Hovda bestående av min tante, mor og bestemor. Min bestemor som fylte 79 år to dager før konkurransen var den mest rutinerte, mens min tante og mor hadde et svært tynt grunnlag for å klare hhv svømmingen og syklingen når jeg meldte de på konkurransen. Tante Kari meldte seg på crawlkurs i regi av HTK og mamma har brukt rulla mye i vinter/vår og syklet ute når været har vært fint.

Team Hovda

Team Hovda + mitt søskenbarn Sissel i et bildet fra tidligere i sommer. Foto: Kari Haukås

Så klarte de å komme i mål? Selvsagt gjorde de det. Tante Kari svømte på imponerende 36 minutter, mens mamma syklet så hardt hun kunne og kom inn på 3 t og 11 min. Bestemor holdt seg løpende hele veien og de kunne sammen løpe i mål til stormende jubel på tiden 7:04.

Mamma ut på syklingen med et godt utgangspunkt etter glimrende svømming av Tante Kari 🙂 Det er flere gode triatleter hun sykler ut sammen med. Foto: Jenny Hovda

Det er 4 år siden bestemor har løpt en halvmaraton sist, så det var på ingen måte noen «walk-in-park» å løpe den distansen igjen nå, men treningsmotivasjonen har vært skyhøy i det siste og hun viste at formen er gog. Med konsentrerte og målbeviste steg fullførte hun på en glimrende måte.

Team Hovda - Ironman Haugesund 70.3

«Litt» fornøyd og stolt over egen innsats 😉

Jeg er dypt imponert over alle tre og stolt over engasjementet og innsatsen som er lagt ned underveis. Tante Kari har begynte å løpe en del i tillegg og har landeveissykkel på ønskelisten, så hun deltar neppe på noe lag til neste år, men tar steget opp i klassen som individuel deltaker 🙂 Mamma har våtdrakt på sin ønskeliste, kanskje tar hun både svømme og sykkeletappen til neste år? Ingenting er umulig og det er aldri for sent å begynne. Treningsgleden og gleden av å komme i bedre form går hvertfall ikke bort med alderen.

Team Hovda - Ironman Haugesund

Ekstra morsomt var det at de faktisk vant dameklassen i lagkonkurransen 😀 Nøyaktig hvor mange lag som var med i dameklassen skal jeg ikke si så mye om, men om du ikke deltar så vinner du ikke, og det var nettopp det å delta disse damene gjorde.

 

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

7 kommentarer til “Team Hovda under Ironman Haugesund 70.3

    1. Bestemor er spenstig hun, og en fantastisk inspirasjon for mulighetene til å leve livet til det fulle uansett alder. Å løpe i mål med sine to døtre ved siden av seg til stormende jubel og en imponert speaker var veldig stort for henne, og selv om hun generelt er svært positivt innstilt til livet så er det sjelden jeg har sett hun så lykkelig som jeg så henne da. Hun var nok veldig fornøyd og stolt av seg selv 😀

      Du skal ikke bli med selv til neste år da Karoline??? 😉

      1. Du skal ikke se bort i fra det! Meldt meg på triathlonhelg for damer ved HTK i september. Så får vi se 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s