Julegavetips til triatleter 2013

Hvert år siden bloggens oppstart har jeg kommet med julegavetips til triatleter som jeg generelt vil tro er en vanskelig gruppe å kjøpe gaver til. Heldigvis gir triatlonintressen uante muligheter på gavefronten i alle prisklasser. En liste over forrige års julegavetips ligger ser du her:

Årets liste ligger under og selv om det er noe gjenbruk så kommer også en del nye tips 🙂

Garmin 910XT

Fortsatt vil jeg påstå at triatlon-klokka med stor T er blant de aller hoteste gavene til triatleter. Foruten om måling av puls på svømmingen så har den alt. Den gir gode svømmedata, pålitelig pulsmåling, fart på svømming, sykkel og løp i tillegg til å være ANT+ kompatibel for å ta inn data fra f.eks. wattmåler. Det finnes også gode varianter fra Polar og Suunto, men Garmin 910XT er fortsatt min favoritt.

Treningsuke på Playitas

Playitas på Fuerteventura er etter min mening vintersesongens triatlonparadis. Det er en relativt ny treningsresort totalt nedstrippet for alt som ikke har med trening å gjøre, men tilsvarende fullspekket med alt som har med trening å gjøre. Oppmerkede løpeløyper, gode sykkelløyper og resortens hjerte som er det vakre 50 meters utendørsbassenget. I tillegg tilbys det aerobic, spinning, stretch&relax og mange andre treningstimer. De øvrige fasilitetene har det aller meste du kan ønske deg som 5 tennisbaner, innendørshall og et stort styrketreningsrom. Frokost og middagsbuffeten er også i toppklasse så med tanke på en ferie med mye god og morsom trening så er det få steder som er bedre egnet en Playitas. Turer bestilles igjennom Apollo og dette er etter min mening en det aktive parets perfekte julegave til seg selv. Mer om hva jeg syntes om Playitas kan du lese her.

Triallan - Playitas

TRX/Red Cord-slynge

Slyngetrening er i vinden, og det er ikke uten grunn. Styrkeøvelser som fullstendig isolerer en muskel (som beinpress og andre låste apparater) er litt på vei ut til fordel for styrketrening som utfordrer hele muskelgruppen inkludert nerverespons ved hjelp av å legge inn balanseelement. Slyngetrening gir rett og slett mer hensiktsmessig trening for oss som ønsker oss mest funksjonell styrke. De fleste treningssenter tilbyr dette, men det er også helt overkommelig å kjøpe til hjemmebruk. TRX og Red Cord er de store produsentene og dessverre så har jeg for tynt grunnlag til å vurdere de opp mot hverandre men er sikker på at begge fungerer flott.

Foam roller/selvmassasje

Personer som trener en del er skadeutsatte og vi som ikke har et profesjonelt behandlingsapparat i ryggen må ta forebyggings- og behandlingsjobben selv. Ved å bruke en foam roller eller en TP Factory ball så kan vi selv jobber med å løse opp den anspente musklaturen. I tillegg til å være en flott og rimelig måte å løse opp stiv musklatur så gir det en bedre bevistgjøring av musklatur og triggerpunkter på sin egen kropp. Det er flere leverandører av foam roller (skumruller) og TP Therapy er kanskje den største. De har også flere produkter for forskjellige type selvbandlinger. Hvor du kan kjøpe hele sortementet i Norge er jeg ikke sikker på men gymgrossisten har hvertfall skumrullen The Grid som er den mest brukte redskapen.

The Grid

Triatlonbøker

På triatlonlitteraturfronten er det mye bra å ta av og en liste over bøker jeg anbefaler ligger under den Ultimate triatlonguide i tillegg til at det ligger en liste over bøker i fjorårets julegavetips som jeg fortsatt kan anbefale.

Craig Alexander – As The Crow Flies. Primært en bildebok og perfekt dor de som er ute etter inspirasjon uten å være så veldig ivrige på å lese mye tekst

Hodelykt

En god hodelykt er viktig for trening utendørs i vinterhalvåret. En hodelykt må ha godt lys, men for løping så er farten relativt lav slik at stor lysstyrke ikke er i nærheten av like viktig som sykling, og at tung vekt er en større ulempe enn på sykling. En lett hodelykt med moderat styrke er derfor det jeg ser etter i en hodelykt for løping.En Led Lenser H7 har jeg selv løpt med og jeg syntes den er lett og balansert (med lykt foran og batteri bak) og selv om den ikke lyser veldig sterkt så er det tilstrekkelig for de fleste løpeturer. Det er også mye annet bra på markedet.

Ullbekledning

Det er ingenting som er bedre å bruke om vinteren enn ullbekledning. Et tynt høykvalitetsullplagg isolerer godt selv når det blir fuktig og er perfekt for trening med høy intensitet i kulden. Ulltøyprodusenten Icebreaker produserer det beste ulltøyet jeg har vært borti og er definitivt verdt den relativt høye prisen. Den tynne merinoullen er fantastisk behagelig og plaggene holder fasongen vask etter vask. Ulltrøye jeg brukte når jeg vant Bergen triathlon halvdistanse i 2011 er fortsatt i tung rotasjon og er like god som når den var ny. Mer om hva jeg syntes om Icebreaker kan du lese her.

Icebugs

Icebugs er en svensk produsent av sko beregnet for glatt underlag. Deres joggeskoserie har små pigger som gjør løping på is, snø og slaps til en lek. Jeg har dessverre ikke testet de selv med Kari Lingsom er tydeligvis fornøyd med sine. Det finnes også forskjellige brodder til joggesko i tillegg til muligheten å pigge noen gamle joggesko, men sistnevnte blir ikke en særlig god julegave.

Svømmebriller fra Zoggs

Zoggs må sies å ha tatt det norske triatlonmarkedet med storm med høy tilstedeværelse på de største triatlonarrangementene. Når brillene er de beste jeg har prøvd med god margin så er det ingenting annet enn tommel opp fra meg. Zoggs Air Fusion er fortsatt mine favoritter, mens Predator Reactor med fotokromatisk glass nok er de råeste. Mer om hva jeg mener om Zoggs kan du lese her.

Osprey Talon 11

Dette er min første julegaveanbefaling som er fra en av mine sponsore, nemlig Osprey. Modellen som heter Talon 11 er sekken jeg hadde på ryggen på både Swissman og Norseman og den sekken som jeg mener er kanskje den aller beste sekken i segmentet du kan få tak i. 11 liter er nok til å ha med seg et par joggesko og klesskifte samtidig som det er lite og lett nok til at du kan løpe komfortabelt med det. Sekken er så enkel samtidig som du har alle funksjonene du trenger og veier rett over 600 g. Merk at sekken kommer i to størrelser som er S/M og M/L som er hhv 9 og 11 liter som velges etter lenge på ryggen.

Hjemmelagd syltetøy

Det høres kanskje ut som en pussig pressang men hjemmelagd syltetøy er en perfekt gave til personer du setter pris på men ikke er helt der at du kjøper gave til. Det kan eventuelt gis som tilleggsgave for en personlig touch. Jenny lagde pære og sitron-syltetøy som hun helte over i sjarmerende syltetøyglass og la med nettopp som en tilleggsgave. Det både smaker godt, er betydelig sunnere (pga halv mengde sukker sammenlignet med kjøpesyltetøy) og viser at du har lagt ned litt arbeid i gaven.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

3 kommentarer til “Julegavetips til triatleter 2013

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s