Vondt over alt!

Du vet følelsen når du har utsatt kroppen for noe den egentlig ikke var klar for, og den minner deg på å aldri gjøre noe så dumt igjen med å være vond og støl i dagesvis etterpå?? Slik jeg det nå. Første trening etter sesongpausen er unnagjort og min rustne kropp ble utsatt for 25 minutter med sirkeltrening i tillegg til at jeg prøvde noen øvelser med Redcord. Mer skulle det altså ikke til før jeg fikk vondt over alt. Vi får håpe det går seg til etterhvert 😉

Triallan - Red CordRedcord var i utgangspunkt et forferdelig torturverktøy fra slutten av 1600-tallet som vi i nyere tid  har tatt i bruk som treningsverktøy 😉 Ta f.eks. dips som jeg klarer over 10 av i fast stativ. I Redcorden klarte jeg to(!)

Triallan - RedcordJeg har aldri trent med Redcord eller annen slynge før. Er det noen av mine lesere som trener jevnlig med det og faktisk liker det?? Tips til gode øvelser?

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

5 kommentarer til “Vondt over alt!

 1. Er ganske fersk selv, men har kommet borti en del øvelser som fungerer ganske bra. Jeg har kjørt disse med 4-6 reps og i tre serier.

  – Sideplanke med hoftesenkninger (begge sider)
  Du ligger i en sideplanke med begge beina i slynga og senker hofta nesten i bakken og hever den til du er i rett linje igjen. Etter hvert hoftehev kan den øverste foten heves 15-20 cm og senkes igjen.
  – Ryggøvelse tilsvarende hjul med håndtak
  Du står på knærne og holder hendene i slyngene. Så slipper du overkroppen ned og fram til du har hendene over hodet. Strake armer. Deretter løfter du kroppen opp i utgangsposisjon.
  – Øvelse for armer og mage
  Beina i slynga. Pushupsstilling. Ta en pushup. Bruk hofta for å flytte beina til hver side. Deretter tar du armgange 3-4 skritt bakover og framover igjen. (Ja, alt det var en rep 🙂 )
  – Pushups med bredt tak/bryst
  Denne sier deg ganske mye selv. Tærne i bakken og armene i slyngene.
  – Statisk rygghev
  Ligg på ryggen med et bein i slynga. Det andre holdes parallelt utenfor slynga. Ligg med skuldrene i bakken og stabiliser med hofta. En serie kan være 30 sek på hver side.
  – Mage
  Plankestilling med beina i slynga. Stå i stabil stilling og trekk beina samlet innunder overkroppen slik at du nesten er i fosterstilling. Deretter tilbake i planke. Kan gjøres både eksplosivt og rolig.

  Dessuten kan du lage deg utallige planke-,ferdigstilling- eller pushupsøvelser. Så her er det bare å være kreativ! 🙂

 2. Hei Allan.

  Jeg har et program som jeg kjører 2 ganger i uken. Har litt små trøbbel med korsryggen, så for meg er dette et helt must.
  Programmet er laget for meg i forhold til å syrke kjerne musklatur i mage og rygg, men også opp imot svømming. Jeg har programmet på mail, med forklaring og bilde på alle øvelser. Det er satt opp av en fysioterapeut som har stort sett all sin behandling i Redcore slynger.
  Ønsker du programmet så er det bare å si ifra.

  Hilsen Trond

 3. Har brukt det endel og synes det virker godt. I perioder med mye red cord i kombinasjon med yoga føler jeg at jeg sitter mye bedre stille på sykkelen og beina jobber mer isolert. Prøv øvelsen Seteløft med beintrekk på denne siden http://bratrening.no/trening/ovelsesbank/86-slik-trener-du-effektivt-med-redcord
  Kjørte den tilfeldighvis før en sykkeløkt en gang og følte jeg fikk et løft i tråkkteknikken. Jeg fikk aktivisert hamstringsen skikkelig før sykling og fikk en kombinasjon av watt / puls jeg aldri hadde sett før. Jeg antar det var fordi jeg ikke trengte å jobbe så hardt fysiologisk fordi teknikken ble bedre :).

  1. Hei. Takk for tipset.

   Jeg har også tro på at det ligger et stort potensiale i riktig aktivering av muskler, og få så mange muskler som mulig til å bidra så mye som mulig på hele tråkket slik at belastningen fordeles jevnt.

   Jeg har et lite «prosjekt» på gang der jeg skal prøve å finne ut hvilke muskler jeg aktiverer, og i hvor stor grad og når det aktiveres når jeg sykler. Om jeg får det til så blir det spennende!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s