Ironman Melbourne i kveld – årets første gigantoppgjør

For et par år siden var kvalifiseringen til Hawaii for de profesjonelle lik som for AG-ene. Det var X antall proffplasser i hver konkurranse som ble delt ut ihht resultatlistene. I dag er systemet endret slik at de profesjonelle må samle poeng igjennom sesongen, og noen konkurranser blir definert som kontinentmesterskap med tilsvarende mer poeng for gode plasseringer. En seier i en «vanlig» 70.3 gir 500 poeng, en «vanlig» Ironman 1000 poeng , Ironman Melbourne gir 4000 poeng, mens Ironman Hawaii gir 8000 poeng til vinneren. Denne endringen har ført til at flere av verdens beste triatleter møtes oftere enn kun på Ironman Hawaii, noe som er megaspennende for oss triatlonnerder. Hvem er i form? Har favorittene gjort jobben igjennom vinteren eller viser de svakheter? Er det noen overraskende gode prestasjoner fra mindre kjente navn?

De største favorittene på herresiden i år er nok de tre som er øverst på listen over de påmeldte proffene. Marino Vanhoenacker kom på 2. plass i fjor i Melbourne i fjor, Luke McKenzie kom på 2. plass på Hawaii i fjor, mens Craig Alexander er Craig Alexander. I tillegg er det en haug av andre potensielle vinnerkandidater som Dirk Bockel, veteranen Cameron Brown og David Dellow. Om ikke det var nok så er det flere «morsomme» proffer med som tidligere T2-killer (favoritt til å komme først inn på sykkel) Philip Graves og Übersyklist Michael Weiss. Jimmy Johnsen, som for tiden er den beste skandinavier i IM-sirkuset står også startstreken sammen med eks-tjukkas David Näsvik. Ojojoj, så spennende det blir!

På damesiden er det spesielt to som jeg ser på som favoritter og det er Caroline «Xena» Steffen og Mary-Beth Ellis. 47 år gamle Natascha Badmann stiller opp med sin Cheetah (spesiell type sykkel) og kommer helt sikkert til å gi de andre damene kamp frem til T2. Åsa Lundström er det beste skandinaviske kortet til å komme på podiumet.

Løpet starter 21:20 i dag norsk tid for de proffe så det er litt kjedelig for oss i nærheten av GMT, men om du skulle ønske å følge med så er Ironman Live stedet 🙂

Craig Alexander vant Ironman Melbourne i 2012 og kom under 8 timer for første gang i sitt liv. 40 åringen er en legende, men hadde en dårlig sesong i fjor og bestemte seg for å kutte ut Ironman Hawaii og langdistanse. Likevel klarte han ikke å lav være å gi jernet på nytt i Melbourne i det som kanskje er hans aller siste Ironman. Jeg tror ikke han vinner, men ingenting hadde gledet meg mer.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

3 kommentarer til “Ironman Melbourne i kveld – årets første gigantoppgjør

  1. På den andre siden av kloden : morsomt å lese i D2magasinet i dag om triatlonutøveren som vant Expedition Amundsen , ekstremskirenn over Hardangervidda. Tøffe mennesker, tøffe utfiordringer! Stå på!

    1. Lars Christian Vold er en råtass! Jeg løp relativt raskt forbi han på det flate partiet langs Tinnsjøen på fjorårets Norseman, og hadde derfor avskrevet han som en konkurrent. Men han viste seg å være utrolig oppover fra Stavsro og til Gaustadtoppen og selv om jeg hadde 10 min forsprang på det punktet så var jeg kun 37 små sekund foran i mål(!). Han er enormt sterk og det jeg gleder meg til å konkurrere mot han i år igjen 🙂 Dessverre har jeg ikke fått lest D2 da vi ikke får aviser på jobb på lørdager.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s