Topp formen til Norseman med 20 x 1 min «all-out»

Hva skal du gjøre de siste uken før en konkurranse for å virkelig prikke inn godformen til den store dagen?

Tidligere har jeg skrevet et forslag til formtopping i dette innlegget: triallan.com/2014/06/25/topp-formen-til-ironman-70-3-haugesund, og selv har jeg kjørt en litt tøffere variasjon av dette med stor suksess.

Enkelt fortalt så må overskuddet opp, og da må treningsmengden ned, og for å holde «the sharpness» i kroppen, og gjerne øke VO2-maks så trener jeg mindre og rolig med innslag av skikkelig hardt kjør. En av øktene jeg lenge har hatt lyst å prøve meg på, men ikke har gjort tidligere, er 20 x 1 min veldig hardt, med 1 min pause. Dette er en økt jeg leste i Craig Alexanders superflotte bildebok As the Crow Flies, der han leste igjennom treningsdagboken og var spesielt fornøyd med å ha kjørt 20 x 1 min på 390 watt. Det kan vel ikke være så vanskelig tenkte jeg, men det er lett å tenke uten å ha gjort det. Vi er samme høyde og vekt så hans wattverdier er absolutt sammenlignbare med mine.

Fra Craig Alexanders – «As the crow flies»

Økten kjørte jeg på torsdag forrige uke og jeg startet «forsiktig» på 402 watt før jeg ble liggende rett rundt 430 watt og snittwatt på 433 🙂 Nå hadde jeg riktignok 1,5 min pause i stedet for 1 min siden jeg måtte brukte så lang tid å komme meg tilbake til utgangspunktet, men likevel så var det veldig sterkt.

Hva jeg klarer å kjøre med friske nyuthvile bein er en ting, men hva etter 4 timer i høy sone 1 på sykkelsete fra før?? Jeg kan på ingen måte si at 4 timer sykling ikke koster meg noenting for det var definitivt tyngre, både fysisk men det var også merkbart mer mentalt krevende og det å holde fokus var vanskelig. 413 watt klarte jeg i snitt, som bare var 5 % lavere enn med helt uthvile bein så det må sies å være veldig bra!

20 x 1 min polar flow


Med andre ord så er jeg snart «race ready» for Norseman, og føler meg sterkere enn noen gang. En hardøkt på Bogstad tri i morgen, en sykkeløkt med litt trøkk i på lørdag og så en «Dirty Double» på tirsdag med mye hvile i mellom hardøktene så er jeg sikker på at det blir moro neste lørdag 😀

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Topp formen til Norseman med 20 x 1 min «all-out»

  1. hei,
    et intervalltips tips på offshore hamsterhjulet jeg kjører 2 ganger pr. tur er Thomas Alsgård`s extreme all out 🙂
    etter god oppvarming starter jeg på mølla på mellom 13-14 km/t på 1 grad stigning ut ifra dags formen. løper denne i 1min. så 30sek hvile hvor jeg står på siden av båndet, mens jeg øker hastigheten med 0,1 km/t pr. intervall. da ender jeg ut på mellom 16-17km/t med en hinsides puls og utmattelse på de 2-4 siste dragene.. en morsom intervall som er over på 45min 🙂
    gi gass!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s