Topp formen til Norseman med 20 x 1 min «all-out»

Hva skal du gjøre de siste uken før en konkurranse for å virkelig prikke inn godformen til den store dagen?

Tidligere har jeg skrevet et forslag til formtopping i dette innlegget: triallan.com/2014/06/25/topp-formen-til-ironman-70-3-haugesund, og selv har jeg kjørt en litt tøffere variasjon av dette med stor suksess.

Enkelt fortalt så må overskuddet opp, og da må treningsmengden ned, og for å holde «the sharpness» i kroppen, og gjerne øke VO2-maks så trener jeg mindre og rolig med innslag av skikkelig hardt kjør. En av øktene jeg lenge har hatt lyst å prøve meg på, men ikke har gjort tidligere, er 20 x 1 min veldig hardt, med 1 min pause. Dette er en økt jeg leste i Craig Alexanders superflotte bildebok As the Crow Flies, der han leste igjennom treningsdagboken og var spesielt fornøyd med å ha kjørt 20 x 1 min på 390 watt. Det kan vel ikke være så vanskelig tenkte jeg, men det er lett å tenke uten å ha gjort det. Vi er samme høyde og vekt så hans wattverdier er absolutt sammenlignbare med mine.

Fra Craig Alexanders – «As the crow flies»

Økten kjørte jeg på torsdag forrige uke og jeg startet «forsiktig» på 402 watt før jeg ble liggende rett rundt 430 watt og snittwatt på 433 🙂 Nå hadde jeg riktignok 1,5 min pause i stedet for 1 min siden jeg måtte brukte så lang tid å komme meg tilbake til utgangspunktet, men likevel så var det veldig sterkt.

Hva jeg klarer å kjøre med friske nyuthvile bein er en ting, men hva etter 4 timer i høy sone 1 på sykkelsete fra før?? Jeg kan på ingen måte si at 4 timer sykling ikke koster meg noenting for det var definitivt tyngre, både fysisk men det var også merkbart mer mentalt krevende og det å holde fokus var vanskelig. 413 watt klarte jeg i snitt, som bare var 5 % lavere enn med helt uthvile bein så det må sies å være veldig bra!

20 x 1 min polar flow


Med andre ord så er jeg snart «race ready» for Norseman, og føler meg sterkere enn noen gang. En hardøkt på Bogstad tri i morgen, en sykkeløkt med litt trøkk i på lørdag og så en «Dirty Double» på tirsdag med mye hvile i mellom hardøktene så er jeg sikker på at det blir moro neste lørdag 😀

Publisert av

triallan

Jeg er en 31 år gammel triatlonentusiast som prøver å bli så rask som mulig til å svømme, sykle og løpe. Treningen, konkurransene og utstyrsmanien blir godt dokumentert på bloggen min.

2 thoughts on “Topp formen til Norseman med 20 x 1 min «all-out»

  1. hei,
    et intervalltips tips på offshore hamsterhjulet jeg kjører 2 ganger pr. tur er Thomas Alsgård`s extreme all out 🙂
    etter god oppvarming starter jeg på mølla på mellom 13-14 km/t på 1 grad stigning ut ifra dags formen. løper denne i 1min. så 30sek hvile hvor jeg står på siden av båndet, mens jeg øker hastigheten med 0,1 km/t pr. intervall. da ender jeg ut på mellom 16-17km/t med en hinsides puls og utmattelse på de 2-4 siste dragene.. en morsom intervall som er over på 45min 🙂
    gi gass!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s