Ha kontroll på utstyret!

Noe av det morsomme, men av og til også kjedelige med triatlon er at det er DU som har det fulle og hele ansvaret for DIN prestasjon. Det gjelder alt angående din prestasjon. Svømmeform, sykkelform, løpsform, ernæring og ikke minst utstyr. Om du får et teknisk problem så har du etter all sannsynlighet deg selv å skylde på og du har ansvaret for å få fikset det.

Aldri bytt noe i siste liten – er en fin hovedregel jeg selv i all hovedsak lever etter. Dette gjelder svømmebriller, løpesko, konkurranseernæring og sykkelutstyr.

Denne gangen klarte jeg ikke helt å følge den regelen, og endte opp med unøvendig stress dagen før konkurransen. Jeg var fullstendig klar over at kjedet var over-grensen slitt og at det absolutt burde byttes. Derfor tok jeg med meg et nytt kjede til Thailand og byttet ved første anledning. Problemet var da at bakgiret begynte å «hoppe» litt på de tyngste girene og når jeg tråkket hardt til. I utgangspunktet så trodde jeg at det bare var en justering som skulle til, men det hjalp ikke. Deretter bestemte jeg meg for å bytte kassett i tillegg, selv om den ikke så spesielt slitt ut. Det hjalp heller ikke og løsningen ble å bytte trinsehjulene på bakgiret (som var veldig slitte, men jeg trodde ikke at det skulle gi en slik oppførsel). Så drøye 3 timer etter de andre fikk jeg sjekket inn sykkelen etter fantastisk hjelp fra de lokale sykkelmekanikerne 🙂 Makan til en grei gjeng! Uansett så var det en grei erfaring å ta med seg videre. Det har vært en utrolig hektisk tid med pendling til Stavanger i ukedagene og fullt program i helgene, så jeg fikk dessverre ikke prioritert å få det fikset tidligere.

Triallan - Challenge Laguna Phuket - Specialized Shiv - Allan Hovda Nytt kjede og ny kassett, men fortsatt var problemet der

Triallan - Challenge Laguna Phuket - Specialized Shiv - Allan Hovda Slitte trinsehjul var grunnen og det ble mye bedre med de nye

Triallan - Challenge Laguna Phuket - Specialized Shiv - Allan HovdaFantastisk hjelp fra flere meget entusiastiske lokale sykkelmekanikere 😀

 Når det gjelder selve konkurransen så gleder jeg meg til i morgen. Ambisjonene er kun å få erfaring, se morsomme steder og har det gøy (i tillegg til ikke å gå på trynet på syklingen). Resultatmessig har jeg absolutt ingen ambisjoner og blir meget fornøyd om jeg er 30 minutter bak vinneren. Det høres kanskje uambisiøst, kjedelig og pysete ut. Jeg skulle også ønske det var annerledes, men konkurransen passer veldig dårlig med min treningsplan (hadde 3 uker fullstendig uten trening for 4 uker siden), jeg har ikke mulighet til akklimatisering og svømmingen er uten våtdrakt. Rasmus Petreus, dansken som vant her i fjor har f.eks. vært her den siste måneden og svenske Fredrik Croneborg har flyttet ned hit permanent og konkurrer kun på asiatiske triathlonkonkurranser. Dessuten er det veldig mange andre gode proffer som Luke Mckenzie, Paul Ambrose, Luke Bell etc. som skal være med. Jeg er med andre ord sjanseløs. Det betyr likevel ikke at jeg skal la være å gjøre mitt beste uansett, for det blir fighting to the bitter end 😀 Live resultater skal forøvrig være å finne her: http://raceresults.sportstats.ca/display-results.xhtml?raceid=20672. Starten går 00:30 norsk tid så jeg regner ikke med at så mange nordmenn kommer til å følge utover natten. Jeg har bib nr. 10.

Triallan - Challenge Laguna Phuket - Specialized Shiv - Allan Hovda Selv etter å ha sjekket inn 3 timer etter planen så var det jaggu ikke mange av proffene som sjekket inn før meg. 

IMG_0394 Deler av løpeløypa. Vakkert og eksotisk!

Laguna Phuket heatVarmt blir det nok forresten etter all sannsynlighet også :p Når det koker så verst så skal jeg tenke på dere som sitter hjemme med kaldt og surt vær og tenke at varmen ikke er så ille likevel 🙂

 

 

 

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Ha kontroll på utstyret!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s