Spa på lavt nivå

Å tilbringe tiden i et mosaikkflislagt steamrom med en leiredekket kropp med agurker over øynene er kanskje ikke det triatleter prioriterer høyest. Nøvendigheten av det kan nok også diskuteres men noe selvbehanding kan jeg likevel anbefale.

Føttene våre belastes rimelig hardt, og den høye belastningen gjør at huden spesielt under tåballene og rundt hælen blir hard og ru. Dette er naturlig og til en vis grad ønskelig for det gir tross alt beskyttelse med mange mil sammenhengende løping. Problemet oppstår når huden blir for hard og dermed ufleksibel, som igjen kan føre til at den sprekker opp og bli smertefull. Jeg har vært der noen ganger for å si det slik, og det er ikke moro. Derfor anbefaler jeg å ta et fotbad av og til, og aller helst før huden sprekker opp i så stor grad at det blir smertefullt. Et lite kar, en fotbadsåpe og en skrubb er alt som skal til.

Triallan - Spa - Fotbad-2 Det er sikkert mange gode fotbadsåper og denne fra Scholl var det første og beste jeg kom over i kombinasjon med en relativt grov skrubb

Triallan - Spa - Fotbad 10-15 min senere har føttene myknet opp slik at det går raskere å fjerne hard og død hud.

Triallan - Spa - Fotbad-3 Føttene er det kvinner generelt mener er minst attraktivt på menn, og det forstår jeg godt. Akkurat det inntrykket trenger ikke å forsterkes med hard og sprukken hud.

Triallan - Spa - Fotbad-4Og om du drar den helt ut så kan du smøre inn føttene med en krem for den slags etterpå. Denne fikk jeg i gave en gang, og om den hjelper vet jeg ikke, men jeg tenker at det er verdt et forsøk. Dessuten kan det være litt digg å gi mine hardarbeidende føtter en ekstra påskjønnelse 😉

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s