Samarbeidsavtale med Bioracer

Det er med stor glede at jeg kan offentliggjøre min nye samarbeidspartner Bioracer. De produserer sportsbekledning for sykkel, løping, langrenn og triatlon.

I mitt prosjekt #FasterThenSuperman, der jeg har som målsetning å bli så aerodynamisk som mulig, må jeg velge det raskeste også på bekledningsfronten. Å lage aerodynamiske sykler og hjulsett er noe ”alle” klarer med relativt god suksess. Bekledning er betydelig mer krevende å få riktig. I biografien til Chris Boardman og i Faster av Michel Hutchinson fikk jeg en forståelse av hvor komplisert det var. Min konklusjon ble følgende: hvis produsenten ikke har et sterkt fokus på aerodynamikk og bruker mye ressurser på dette så er det svært liten sannsynlighet at de får det riktig. Chris Boardman nevnte også at Bioracer var blant de beste på dette når jeg spurte han om det for noen år siden.

Siden det er store individuell forskjeller på aerodynamikk og bekledning så ønsket jeg ikke å la dette være opp til tilfeldighetene. Vindtunnelresultatene skulle i stor grad få avgjøre. Konklusjonen ble at den raskeste drakten av de jeg prøvde var en standard Bioracer Speedware Concept Tri Suiti str. M. Dette var i konkurranse med blant annet Endura D2Z Encapsulator,som skal være den tempodrakten som det er lagt mest ressurser i å utvikle og som nettopp ble forbudt av UCI pga bruk av silikon.

Bioracer Speedware Concept Tri Suit var den som gav minst aerodynamisk motstand
Endura D2Z Encapsulator går for å være verdens raskeste tempodrakt og blir nå forbudt. Den var 4 watt tregere enn Bioracer sin drakt som tilsvarer 64 sekunder på en Ironman. Drakten forøvrig var utrolig stram og helt uaktuell å svømme/løpe med.
Foto: James Ryan/Boardman Bikes
I tillegg til drakten fra Bioracer testet jeg Speedtube på leggene. Siden stoff er raskere enn hud så bil aerodynamisk stoff på leggene gi deg gratis fart. Jeg testet dessverre ikke uten leggene fordi testerne i Boardman kunne bekrefte at de var raskere enn ingenting.  Foto: James Ryan/Boardman Bikes
Foto: James Ryan/Boardman Bikes
Jeg kjørte Ironman Barcelona med Bioracer Speedware Concept Tri Suit som jeg kjøpte selv. Den er veldig god, men jeg tror vi kan få til noe enda bedre.

Hvis prestasjon skulle ha høyeste prioritet, noe det har, så var Bioracer det eneste valget, samarbeidsavtale eller ei. Jeg er svært takknemlig for at de ønsket å være med på laget.

Den raskeste drakten jeg prøvde var en standard drakt, men Bioracer tilbyr også skreddersydde drakter på mål. Da får vi optimalisert lengden på bein og armer, og fjernet hver minste cm av overflødig stoff. ”Skin is slow” er et kjent begrep i aerodynamikkens verden så vi ønsker å dekke mest mulig hud med stoff. I tillegg er det forskjell hvilke stoff som er raskest ved hvilke hastighet, og forskjell i stoffenes pusteegenskaper. Derfor kommer vi til å lage flere typer drakter og jeg skal teste forskjellen på de både i form av min subjektive vurdering og Notio Konect(måleredskap for aerodynamikk) sin svært objektive vurdering av aerodynamiske egenskaper. Jeg er helt sikker på at den skreddersydd drakt er raskere, spørsmålet er bare hvor mye raskere.

Vi ønsker å ha så lite folder og så tett avslutning rundt nakken som mulig for optimal aerodynamikk. Her måler Adrian, tidligere proffsyklist i Joker som nå jobber i Bioracer, partiet rundt skuldrene som referanse i min skreddersydde drakt.
«Skin is slow» – så vi ønsker å dekke så mye hud som mulig med stoff. Det betyr at lengden på beina bør gå helt ned til toppen av knærne.
Dette er en referansedrakt, der hver rute tilsvarer 1x1cm. Vi ønsker at drakten skal sitte stramt, men at stoffet ikke skal strekke seg veldig mye. Hvis «ruten» blir mer en 1x1cm så legges det til mer stoff, og hvis den er mindre så fjerner vi stoff. Her vil vi legge til noe stoff rundt skuldrene og fjerne noe ved nakken.

Bioracer er en stor produsent av team bekledning og er blant de største på klubbtøy på sykkel. Hvis din klubb eller bedrift trenger høykvalitets treningsbekledning til sykkel, løp eller triatlon så hør gjerne med Bioracer om hva de kan tilby på www.bioracer.no eller via deres Facebook-side.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s