Halvfornøyd med Sentrumsløpet

Da var Sentrumsløpet, en av Norges største løpskonkurranser over. Jeg kan igjen konkludere med at 10 km gateløp er hardt, vondt, tøft og veldig veldig moro. Det er definitivt noe jeg bør gjøre oftere enn annethvert år.

2015-04-25 15.55.23Klar før start, et stykke lengre bak enn jeg burde være. Neste gang skal jeg komme meg lengre frem og få et jevnere løp fra begynnelsen.

34:08 ble tiden som er 69 sekunder under målsetningen, og resultatet sånn sett kan jeg ikke si meg fornøyd med sånn egentlig. Innerst inne så vil det være umulig for meg å være tilfreds med et svakere resultat enn i 2013, men skuffelsen sitter ikke dypt for å si det slik. Formen har vært litt opp og ned etter IM Sør-Afrika, og mens jeg fikk en formtopp for to helger siden så fikk jeg en liten dipp forrige helg før jeg følte meg bra hele uken frem til i går og i dag. I går trente jeg 1 t svøm, 2,5 t rolig sykling etterfulgt 40 min helt rolig løp. På løpingen følte jeg meg skikkelig dau, og selv etter en god natt søvn i tillegg til en liten powernap i dag så var jeg fortsatt litt «off». Jeg var rett og slett ikke i fysisk eller mentalt toppform, og det skinner igjennom på et så bånn ærlig løp som 10 km.

Triallan - Allan Hovda - Polar Flow - V800Løpet blir brukt i stedet for en 30 min løpstest. Det ble 179 BPM i snitt med 189 BPM som maks. Grått er forøvrig høydeprofilen og selv om det langt ifra kan kalles kuppert så er det på ingen måte flatt, noe som går ut over farten.

Det positive med løpet var at selv om jeg løp saktere enn jeg håpet så er 34:08 en god løpsfart og det var en god forbredelse til Ironman 70.3 Mallorca om 2 uker, da jeg har som mål spesielt om å løpe bra (i kombinasjon med god sykling selvsagt). I fjor syklet jeg fantastisk på Mallorca men falt helt igjennom på en varm løpeetappe. Det andre positive med løpet var at jeg fikk avdekket noen svakheter som jeg kan jobbe med fremover for å bli bedre. Hofteleddsbøyeren er stram og jobber mot meg når jeg prøver å få hofte frem og god løpsteknikk. I tillegg bør leggene styrkes noe, f.eks. med mer eksentrisk tåhev. Det skal  nok ikke så mye til for å gjøre forbedringene, men det bør hvertfall prioriteres.

Det var moro å se så mange kjente i og utenfor løypa og det var mange som presterte veldig bra! Gratulerer så mye 😀

2015-04-25 16.36.12Et halvhjertet og mislykket forsøk på flexing. Må jobbes med det også 😉

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s