Polar, Strava, Trainingpeaks og Garmin Connect synkonisering med RunGap

Å loggføre treningen er viktig. Det er en forutsetning for å ha kontroll på treningsmengden, som ofte gir en god forklaring på slittasjeskader/overbelastning. Det gjør det også betydelig lettere å kunne sammenligne formen med tidligere og se om treningen gir de resultatene du ønsker.

Polar - V800 - V650 - Triallan - Allan Hovda-3Overføring av treningsdata fra Polar V800 går som en drøm, men hvordan er det derfra og videre??

Hvilke loggføringsprogram du skal bruke skal jeg ikke mene for mye om, men Polar Flow, Strava, Trainingpeaks og Garmin Connect er de som er mest brukt i triatlonsammenheng, og selv har jeg brukt alle de nevnte.

23-05-2015 16-07-38

Etter at jeg konverterte til Polar ifm med inngåelse av samarbeidsavtalen med Polar så har jeg brukt Polar Flow. Det er fortsatt i Betaversjon, og kontinuerlig under utvikling, men i all hovedsak veldig bra. Treningsdagboken er oversiktelig og blant annet status på belastning/restitusjon lett å se. Aller viktigst er det at opplastingen av treningsdata fra Polar V800 går enkelt. Polar Flow har forbedringspotensiale, (som med det meste annet), men det store ankepunktet mot Polar har vært at overføring av treningsdata fra Polar til tredjepartssoftware har vært vanskelig. I siste nr. av Kondis så kunne jeg lese at det ble trukket frem som en ulempe ved den nye sykkelcomputeren Polar V650, og at overføringen måtte skje manuelt. Heldigvis stemmer det ikke, for å overføre all treningen min fra 2010, når jeg begynte å loggføre treningen i Trainingpeaks manuelt er fullstendig uaktuelt.

Triallan - Polar Flow - TreningsdagbokMin treningsdagboka i Polar Flow

Jeg har ingen hemmeligheter når det gjelder min trening, og ønsker at alle som er interessert kan se hvordan jeg trener. Ved å følge meg på Polar Flow så kan du se nøyaktig hastighet, puls og watt jeg har hatt på mine treningsøkter og konkurranse. Nå kunne denne oversikten vært lettere å få av de som følger meg , og det tror jeg kommer. I mellomtiden så ønsker jeg uansett overføre treningen min utført med Polar både til Trainingpeaks der jeg har all treningsdataen min de siste 5 årene, og til Strava som er lett å dele. Å gjøre det manuelt har jeg ikke tid til eller interesse av å gjøre.  Derfor var det en glede å finne RunGap, en app som synkroniserer data fra Polar over til de aller fleste treningsprogrammer. Selve app-en er gratis og all treningen kan lastes opp til RunGap, men synkroniseringen mellom f.eks. Polar Flow og Strava krever at du kjøper en «swag bag» til hele 9 kr (for 3 mnd?). Det er det vel verdt for å si det slik. RunGap ikke støtter dessverre ikke Trainingpeaks enda, men til det så bruker du Tapiriik.com. Så med en liten innsats og oppsetting på den tekniske fronten så går loggføringen av treningen lett som en lek uavhengig av pulsmåler eller softwareplattform 🙂

icon175x175

RunGap 😀

screen1136x1136Her ser du noen av plattformene som støttes av RunGap

a371fe6070aca7a240c09ab68eb762e2Ved å kjøpe «Swag bag» til 9 kr så lar appen deg automatisk sykronisere øktene

Tapiriik.comTrainingpeaks støttes ikke av RunGap så det brukes du Taipiriik.com som du ser over.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Én kommentar til “Polar, Strava, Trainingpeaks og Garmin Connect synkonisering med RunGap

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s