Tidenes sterkeste startfelt i Norseman 2017?

At det ble tidenes råeste startfelt i Norseman skrev jeg også i fjor, når listen over deltakere for 2016 ble lagt ut. Min påstand blir lik denne gangen også. Neste års Norseman vil ha det råeste startfeltet noen gang.

norseman-elite-2017

Topp 3 seedingen er alle kjente ansikter. Lars Petter har naturlig nok fått favorittstemplet, og jeg er veldig glad at han valgte å stille igjen. Kort tid etter løpet så sa han at han nok ikke skulle være med igjen, men jeg trodde ikke at han egentlig mente det, når han fikk tenkt seg om 😉 Lars Christian var derimot klar fra start at han skulle stille igjen, og for min del var det heller aldri noen tvil. Min aller første DNF kan ikke bli mitt stående resultat.

Med seeding som nr. 4 er Harry Wiltshire. Nok ukjent for de fleste, men han er den sterkeste utlendingen som har stilt på Norseman siden Tim DeBoom i 2011. Han var aller først opp av vannet på årets Ironman Hawaii, der han har deltatt som profesjonell i 2014 og 2016, med blant annet seier i Ironman Vichy med tiden 8:17. Frem til 2012 var han ITU-utøver og konkurrerte med Brownlee brødrene for Team GRB. Hans prestasjoner er ikke veldig jevne, men på «papiret» så er han noen hakk over oss andre.

Det er gledelig at det igjen blir knalltøff konkurranse på Norseman. Det er motiverende for oss som utøvere og mer underholdende for de som følger med. Norseman for meg blir ikke det samme uten Lars Petter og Lars Christian på startstreken (Henrik Oftedal kommer dogg til å bli savnet), og at vi har britisk kanonsvømmer som wildcard gjør det hele enda mer spennende! Jeg gleder meg skikkelig 😀

Det er selvsagt flere andre veldig gode med også, men vinneren av Norseman 2017 er blant de topp 4.

harry-whilsthire
Harry er også en HUUB-atlet, og såfremt han stiller på startstreken så kommer han garantert først opp i Eidfjord. Så får vi se hvor godt han trives med å bli jaktet på en del dag i den norske fjellheimen 😉

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Tidenes sterkeste startfelt i Norseman 2017?

 1. Hei, Allan!
  Fikk plass på Norseman, som mitt første triatlon noensinne. Har fått god hjelp fra venner, men ville også si at jeg har fått mange gode tips fra bloggen din. Det er gøy å se at du deler av din kunnskap, og har en innstilling der du har lyst at flere skal kunne utfordre dere i toppen. Hvordan er det med nye ukjente på listen, sjekker du/dere ut alle andre for å se om det er noen som kan være en potensiell utfordrer?

  mvh Jørgen Yksnøy Rakvåg

  1. Hei,

   Det kan alltids være noen ukjente som overrakser, men nivået på Norseman er blitt så høyt at jeg ikke anser noen som ikke er eliteseedede som potensielle vinnerkanditaer. Det skal mye til for at det kommer noen som ikke har resultater til å bli eliteseedet og vinne Norseman, da det er en veldig spesialisert konkurranse.

   Lykke til med oppkjøringen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s