Samarbeid med Pål Sandvid hos Bjørvika fysioterapi og kiropraktor

For å bli god i triatlon så kreves det en hard belastning av kroppen, da gjerne i form av mange timer trening. Denne tøffe belastningen tilpasser kroppen seg overraskende bra, og jeg er nå oppe i en treningsbelastning som overgår de fleste toppidrettsutøvere i Norge, og en belastning jeg selv ikke hadde vært i nærheten av å tåle for bare få år siden. Belastningen er i all hovedsak positiv, men kan også gi negative konsekvenser, spesielt i form av kroniske belastningsskader. Dette kan skyldes muskulær ubalanse og ikke-optimal muskelaktivering eller rett og slett for mye trening for hurtig med for lite restitusjon. For å holde ”konkurransemaskineriet” skadefri og så muskulært funksjonelt som mulig så kreves det noen kyndige hender med høy kompetanse på idrettsmedisin. I all hovedsak handler det om å finne svakheten som muskulær ubalanse eller overspent muskulatur, og rette de før de gir en skade. Skulle det først oppstå en skade så vil da korrekt behandling gjør restitusjonstiden minimal.

Mine kyndige hender heter Pål Sandvid som er fysioterapeut hos Bjørvika fysioterapi og kiropraktor. Han har enorm erfaring og kompetanse innen idrettsmedisin, og vært blant annet fysioterapeuten til Norges Alpinlandslag og har flere høyt profilerte idrettsutøvere i ”stallen”. Akutte- og belastningsrealterte skader, og forebyggende og prestasjonsfremmende behanding er hans spesialitet. I tillegg har han 2-års tilleggsutdannelse innen kognitiv terapi, som fra en toppidrettsutøvers perspektiv handler om å få hodet til å være med for å få kroppe til å prestere optimalt. Mao, å få den berømte vinnerskallen.

Privilegert er det riktig ordet for hvordan jeg føler om samarbeidet med Pål, og hvordan det har fungert i det stille siden i vår så er jeg sikker på at det kommer mye positivt ut av det. Når kroppen ellers er optimalisert så skal Pål få prøvd seg på hvordan få min litt for ”kjekk og grei, og fornøyd med livet”-innstilling til å bli en ubarmhjertig vinnerskalle 😉

Sliter du med noen skader eller ønsker å optimalisere kroppen? Da kan Pål anbefales på det varmeste og du tar kontakt med han ved å trykke på denne linken eller bildet under. Han har avtale om driftstilskudd.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Én kommentar til “Samarbeid med Pål Sandvid hos Bjørvika fysioterapi og kiropraktor

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s