Ultralyd av hofta

I dag er det rett over to uker siden jeg gikk i bakken på sykkel med påfølgende smerter i hofta og «sykemelding«. Først var det etter min bedømmelse kun muskulær ømhet, men utviklet seg til stikkende smerte ved hoftekulen, som ble verre av en del bevegelser, f.eks. ved å gå opp trapper og i noe mindre grad å sykle. Dette kunne jeg ikke la være uutredet og fikk derfor en sjekk av den fantastiske gjengen på Klinikk for Alle i Bjørvika. Ikke mindre enn tre kiropraktore og en fysioterapeut gjorde sine undersøkelser og vurderinger av skaden.

Kiropraktor Cathrine Hoff tok en meget avslørende ultralyd av hofta der skaden ble vurdert.

Triallan - Klinikk for Alle - Hofteskade - Kiropraktor Cahtrine Hoff Gravid? Nei. Musklær skade i bindevevet? Nei. Irritert og hoven slimpose over hoftekulen? Ja.

Triallan - Klinikk for Alle - Hofteskade - Kiropraktor Cahtrine Hoff Triallan - Klinikk for Alle - Hofteskade - Kiropraktor Cahtrine HoffDet skal et trent øye til for å kunne få noe fornuftig ut av å bruke ultralyd på denne måten, men det har Cathrine. Hun kunne konstantere at muskelvevet ikke hadde synlig skade og at problemet lå i en betent og hoven slimpose over kuleleddet, noe som var betryggende med tanke på videre tiltak.

En betent slimpose var et heldig utfall av sjekken, og noe som er lett å forholde seg til. Slimposens oppgave er å sikre lite friksjon mellom skjellet og musklatur/bindevev slik at dette kan bevege seg lett over beinet ved bevegelse. En betent slimpose i en slik fase er absolutt ikke kritisk, men kan lett bli kronisk om du ikke tar kroppens signaler om restitusjon slik at den får leget seg selv. Oppskriften er enkel. Ikke belast slimposen på en slik måte at det gjør smertefullt. Cathrine foreslo en ukes trenignspause.

En uke!? Nå har jeg nesten ikke hatt en eneste dag treningsfri de siste året, så en uke vil for meg være en evighet. Det ble en hel dag fullstendig treningsfri etterfulgt av en periode med minimal belastning (trening eller hverdagsbelastning) av hofta der jeg trent alternativt siden sykling og løping ikke var aktuelt. Etter det begynte jeg med rolig sykling, og så rolig løping før jeg nå trener som normalt. Det mest smertefulle har faktisk vært å gå opp trapper, så heisen har vært uvanlig mye brukt. Når jeg har vært ute på jobb, der det er mye trapper og uten at heis er et alternativ så har jeg tatt to steg med den god foten så satt den vonde foten på samme steg. En haltende stil med andre ord, men så lenge det ikke gir meg smerter i hofta har jeg vært fornøyd. Personlig tror jeg at det er viktig å bruke musklaturen på en måte som ikke er belastende/smertefull slik at du får blodgjennomstrømning og raskere restitusjon. Er ikke alltid like enkelt å finne balansegangen der så det er viktig å prøve seg frem å kjenne på kroppens signaler.

Ofte må jeg ha ting inn med t-skje så da er det godt at noen kan tegne det opp for meg. Det er slimposen, markert med rødt som skal sørge for lite friksjon mllom hoftebeinet (femur), musklatur og bindevev. 

Ellers går min sympatiske tanker til uheldige Kari Lingsom, som ikke var like heldig med sitt fall. 8 uker på krykker er knallhardt nå som sesongen akkurat har begynte, men jeg er sikker på at hun kommer sterkere tilbake og får nyttet tiden bra!

 

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

4 kommentarer til “Ultralyd av hofta

  1. hei allan jeg la ut treningsprogrammet mitt som du skulle svare på, fikk mail om at det var svart på men får ikke lest noe! står at det er 6 kommentarer men ser bare 5 😛 er det jeg eller pcen min som tuller da ? :p

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s