Hjemmelagd barnemat i sykkelvennlig format

Som far i pappaperm har jeg ansvaret for Jonas alene fra Jenny sykler på jobb kl. 8 til hun er tilbake kl. 17. Det er fantastisk moro, men det byr også på noen praktiske utfordringer siden jeg også er fulltidssatsende triatlet, noe det ikke er så enkelt å ta permisjon fra. For å få treningskabalen til å gå opp er jeg avhengig av at Jonas er med på noen treninger og det krever lure løsninger.

De nesten 10 000 kr jeg brukte på Thule Chariot CX1-vogna er en av de aller beste investeringen jeg har gjort, for det er en utrolig god vogn som Jonas trives godt i.

Å mate Jonas var en ny utfordring som meldte seg etter hvert som han ble eldre og måtte gå over til fast føde. Mating med skje tok utrolig lang tid og han fikk sjelden i seg nok da han gjerne ønsket å spise selv som medførte at 2/3 av maten gikk på bordet/gulvet/ansiktet/klærne etc. Jeg spurte terrengsykkels forum og råd til sunn barnemat, og fikk beskjed om å lage maten selv, men å godta at det er en ny sjef i huset og at mating tar utrolig lang tid. Det finnes ingen lettvinte løsninger! Det påsto hvertfall flere.

Å lage baby/barnemat selv har jeg veldig stor tro på. Ferdigkjøpt barnemat syntes jeg selv (og Jonas også) har smakt vondt og dessuten er det tilsatt alt mulig, som f.eks. palmeolje og søtningsstoffer. Ved å smake på morsmelkerstatningen hans så forsto jeg at hvis vi fortsatte å gi han denne så blir han søtavhengig og det vil være vanskelig å gi han ekte usøtet mat. Noe måtte gjøres!

Etter tips fra Dag Oliver så fikk jeg øynene opp for barneposer fra Cherub baby matposer, som jeg bestilte fra Barnombord.no. De er gjenbrukbare, og har tutt slik at de kan spises på farta med relativt lite grising. Det var rett og slett genialt for mitt bruk som gjør at Jonas kan spise maten selv mens vi er ute på sykkeltur. Da får han både i seg god, sunn og næringsrik mat i tillegg til at det er et tidsfordriv! Vinn-vinn-vinn

Triallan - hjemmelagd barnemat - søtpotet - gulrot - brokkoli - Cherub matposer - sunt -godt Triallan - hjemmelagd barnemat - søtpotet - gulrot - brokkoli - Cherub matposer - sunt -godt-2 Bilde 12.04.2016, 10.10.25

Oppskriften jeg nå har lagd er:

  • 3 stk. søtpotet
  • 2 stk. gulrøtter
  • 1 stk. røbet
  • 1/3 brokkoli
  • litt kål
  • 200 g linser (type en boks med Eco økolinser)
  • 1 dl rapsolje (vet ikke hvorfor rapsolje fremfor olivenolje etc. men noen mente at rapsolje var bra for barn og jeg har ikke fått verifisert det noe videre)

Kok opp grønnsakene til de blir gode og møre, kjør de i en blender sammen med linsene og rapsoljen, og hell de i posene. De kan være praktisk å ha en kremsprøyt for å helle de i posene og det kan også være greit å la blandingen kjøle seg ned for å ikke brenne seg når de går oppi posene. Oppskriften over gav ca. 16 porsjoner på mellom 140 – 180 g.

Det er sikkert tusenvis av måter å lage god og sunn barnemat på, men dette er hvertfall et eksempel og oppskriftene kommer til å utvides etter hvert. I starten begynte vi bare med søtpotet og gulrøtter, sammen med litt aprikos for å få opp søtsmaken slik at han faktisk spiste det. Aprikosen ble raskt faset ut når han fikk smaken på blandingen til fordel for sunnere og mer næringsrik mat.

Om det er noen som har tips til gode og sunne oppskrifter så tips meg gjerne 🙂

Triallan - hjemmelagd barnemat - søtpotet - gulrot - brokkoli - Cherub matposer - sunt -godt-7Triallan - hjemmelagd barnemat - søtpotet - gulrot - brokkoli - Cherub matposer - sunt -godt-8 Triallan - hjemmelagd barnemat - søtpotet - gulrot - brokkoli - Cherub matposer - sunt -godt-7 Triallan - hjemmelagd barnemat - søtpotet - gulrot - brokkoli - Cherub matposer - sunt -godt-3 Triallan - hjemmelagd barnemat - søtpotet - gulrot - brokkoli - Cherub matposer - sunt -godt-4

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

4 kommentarer til “Hjemmelagd barnemat i sykkelvennlig format

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s