Hoka Clifton 2 vs Clayton vs Tracer

For en stund siden var jeg så heldig å få teste et par av de kommende modellene fra Hoka, nemlig Clayton og Tracer. Fra før har jeg lang og god erfaring med Clifton 2, som jeg har brukt på sikkert 95 % av løpeturene mine siden jeg tråkket på en spiss sten før Norseman i fjor og fikk en øm plantar fascia (senen på undersiden av foten). De siste ukene har jeg byttet mellom å løpe med Clifton 2, Clayton og Tracer, gjerne på samme økt på mølla der jeg har variert mellom sakte og hurtig løping.

Allan Hovda - Triallan - Hoka Clifton 2 - Tracer - Clayton - Sport1 Storgata - triathlon shoes - racing-14
Allan Hovda - Triallan - Hoka Clifton 2 - Tracer - Clayton - Sport1 Storgata - triathlon shoes - racing-11

Clifton 2 er en fantastisk sko, men langt ifra en typisk ”Allan-favorittsko”. Den er lett, men ikke superlett. Sålen er veldig myk og ikke spesielt responsiv, noe som naturligvis fører til at løpsfølelsen ikke er den beste.

 • Vekt: 256 g i str. US10,5 (veid av meg)
 • Såle: 29 mm bak og 24 i front
 • Drop: 5 mm

Clayton er modellen der Hoka prøver å fylle savnet av respons og løpsfølelse samtidig som den veldig myke dempingen vi har blitt så glad i er beholdt. Dette gjør de ved å ha en hardere og mer responsiv fremre del av sålen slik at løpsfølelsen er mer kontant og bedre ved hurtig løping på fremfoten. Går farten ned og det er hælen som treffer først så er det derimot den mykere hælen som tar støtet. Fungerer det? Clayton føles definitivt mer responsiv ut samtidig som det definitivt er en Hoka med den solide sålen som i stor grad styrer steget. Ved løping på fremfoten er langt ifra like mykt og komfortabelt som ved Clifton 2, men det er heller ikke meningen. Clayton blir derfor et godt alternativ til Clifton 2, for de som ønsker mer respons og løpsfølelse, men personlig så blir nok Clifton fortsatt mitt foretrukne valg på de lange løpsturene for å redusere risikoen for belastningsskader.

 • Vekt: 255 g i str. US11 (veid av meg)
 • Såle: 24 mm bak og 20 i front
 • Drop: 4 mm

Allan Hovda - Triallan - Hoka Clifton 2 - Tracer - Clayton - Sport1 Storgata - triathlon shoes - racing-2 Allan Hovda - Triallan - Hoka Clifton 2 - Tracer - Clayton - Sport1 Storgata - triathlon shoes - racing-7 Allan Hovda - Triallan - Hoka Clifton 2 - Tracer - Clayton - Sport1 Storgata - triathlon shoes - racing-3 Allan Hovda - Triallan - Hoka Clifton 2 - Tracer - Clayton - Sport1 Storgata - triathlon shoes - racing-4 Allan Hovda - Triallan - Hoka Clifton 2 - Tracer - Clayton - Sport1 Storgata - triathlon shoes - racing-5

Tracer er derimot ingen klassisk Hoka, men enda mer spisset mot respons og løpsfølelse, selv om den konseptuelt er bygget rundt samme prinsipp som Clayton med responsiv fremsåle og mykere såle bak. Skoen føles tightere, betydelig lettere og mindre ”styrende” for løpsstedeg enn Clifton 2 og Clayton. Fungerer dette da? For meg var den midt i blinken, og kanskje den beste konkurranseskoen for en langdistansetriatlet som meg. Vekt er viktig når 42 km skal løpes, men å være skadefri er enda viktigere. Om det er mulig å kombinere lav vekt, løpsfølelse og respons med tilstrekkelig demping så er det ingenting som er bedre enn det. Skoen må testes på lengre turer for at jeg skal kunne si at den blir min nye konkurransesko, men den får uansett sin konkurransedebut på Sentrumsløpet på lørdag (takk til Johan for rettelsen da jeg feilaktig trodde det var på søndag).

 • Vekt: 226 g i str. US11 (veid av meg)
 • Såle: 22 mm bak og 18 i front
 • Drop: 4 mm

Allan Hovda - Triallan - Hoka Clifton 2 - Tracer - Clayton - Sport1 Storgata - triathlon shoes - racing-8 Allan Hovda - Triallan - Hoka Clifton 2 - Tracer - Clayton - Sport1 Storgata - triathlon shoes - racing-6 Allan Hovda - Triallan - Hoka Clifton 2 - Tracer - Clayton - Sport1 Storgata - triathlon shoes - racing-9

Hvilke sko du skal velge i havet av sko blir umulig for meg å vurdere, og nå er det også blitt en del å velge i av Hoka-familien. Personlig så blir det nok fortsatt Clifton 2 som velges for de lange turene eller om jeg har den minste mistanke om potensiell skade/overbelastning, mens Tracer blir favoritten til de raskere øktene og konkurranser. Clayton blir noe midt i mellom, og for mange så vil nok den kunne dekke begge behov, mens andre vil ønske seg både Clifton 2 og Clayton, eller Clayton og Tracer, eller alle tre.

Allan Hovda - Triallan - Hoka Clifton 2 - Tracer - Clayton - Sport1 Storgata - triathlon shoes - racing-12 Allan Hovda - Triallan - Hoka Clifton 2 - Tracer - Clayton - Sport1 Storgata - triathlon shoes - racing-10

De nye modellene blir å finne i butikkene første uken i mai og min sponsor Sport1 Storgata vil selvsagt ha begge deler inne slik at du kan løpe med begge deler på mølle og kjenne forskjellen.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

5 kommentarer til “Hoka Clifton 2 vs Clayton vs Tracer

 1. Jeg anbefaler også Hoka Huaka, fantastisk myk og lett sko for de som elsker det. Eller terrengskoen speedgoat som jeg av en eller annen grunn løper mye raskere med.

 2. Hei,
  Hva er din vurdering av Hoka Tracer etter at du har hatt skoen en stund??
  Jeg er på jakt etter noen nye konkurransesko og syntes den ser interessant ut for min kropp og bruk.

  1. Hei. Jeg burde komme med en oppfølger på dette innlegget. Jeg er bare megafornøyd med Tracer og konmer til å bruke den på Swissman om halvannen uke og mest sannsynlig resten av konkurransene fremover. De fungerer bra som konkurransesko pga lav vekt men godt nok dempet til å kunne brukes ved mengdertrening også. Tipper de brukes på 80 % av øktene. Håper du får tak i noen for de er utsolgt fra forhandler så da må du finne en butikk som har din størrelse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s