Signed up for Norseman 2017

Give up while I am on top? Not going to happen! Giving up after a failure? The thought has not even crossed my mind.

Norseman 2016 was the very first race I did not finish, after suffering from swimming-induced pulmonary edema (more about this can be read in this blog post). It was not a nice experience, but life is not always supposed to be nice. It was a very valuable experience, from which I learned a lot. Winning for the third time in a row was the goal for the day, and would have been glorious. However, it would no have made me grow as a person. Having a body that failed learned me to appreciate having a great health wih a body that usually works great. Stricking my loved ones deep fear of my life, was the most painful part. It made it crystal clear that the most important thing in the world are them, and that I must prioritize according to that. Hopefully and most likely we will grow quit old together, but life is uncertain, and we have to make every day count!

The experience also gave me tons of motivation to come back 5.august next year and show what I am capable off. Therefor I signed up for the enrollment for next years Norseman.

I am quit confident that I will get one of the 15 elite men slots, and am humbly aware of that most of the more than 3000 participants in the lottery will be disappointed. Since the lottery system changed this year with one extra ticket each year you apply I would recommend getting a ticket now, even if you are not quit sure if you will be race ready until 2018. My passion for triathlon started with Norseman in 2009, a race I signed up nearly before I knew anything about triathlon. I could not swim crawl and had no endurance background, but it did not prevent me doing the rather bold (or/and stupid) move of signing up to the worlds toughest triathlon. It should not prevent you either! So sign up 🙂 Enrollment closes on Sunday 6st 18:00. Click on the picture below or this link.

norsema-enrollment

 

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

7 kommentarer til “Signed up for Norseman 2017

 1. Ender nok opp med å trekke lodd selv tenker jeg, hadde vært kult å opplevd det en dag. Men er ikke du allerede «sikret» plass, som vinner av Swissman?

  1. Hei. Jeg vet ikke om seier i Swissman gir automatisk plass i Norseman, men som vinner av Norseman 2015 så skal det veldig mye til for at jeg ikke får plass.

   1. Ok, tror jeg leste det et sted på NXTRI’s hjemmeside eller noe sånt. Men som du sier, de merittene bør holde i lange baner 😉 Lykke til!

   2. Tidligere var topp tre i Swissman og Celtman sikret plass, men dette ble endret. Siden jeg anser min plass som relativt sikker så har jeg ikke finlest reglene.

 2. Hei. Trakk lodd jeg også, så spent på å se om debuten i fulldistanse blir på Rjukan 🙂 uansett: positionen din på sykkelen ser veldig bra ut. Jeg lurer veldig på hvor høyt du sitter, hvor langt tilbake setet ditt er og hvor lange krankarmer du har? Hvis det er informasjon du tør å dele med omverdenen da.

  1. Jeg deler alt 🙂 Er 180 cm (har ikke inseam i farten), har sete 76,5 cm målt fra krank senter og 165 mm krankarm. Litt usikker på avstanden på sete i forhold til kranken siden jeg er på jobb nå og ikke får målt det før til helgen, men den er et par cm tipper jeg. Men husk at jeg har Sitero sete og det er annerledes enn de klassiske setene.

   1. Kanon! Hva er grunnen til at du velger relativt korte krankarmer? Ser at Frodo går for 172mm, som med en høyde på 194cm også er relativt kort(sett utifra standardtabeller). Og har du gjort mye tester ift rpm og arbeidsøkonomi med ulike lengder? Kan du i så fall dele litt tanker rundt valget ditt:)? Jeg har 175mm på raceren, hvilket er helt fint. Men jeg tenker at avstanden, fra kne i topp til brystet, på TT-sykkelen altså, blir mindre med kortere krankarmer. Det burde ikke være helt usignifikant, så vurderer å prøve 172.5 på den.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s