Klar for Ironman 70.3 Haugesund

Da er sykkelen sjekket inn, skiftesoneposene pakket og dagens siste karboopplagring utført. Alt er klar før det som blir tidenes aller siste Ironman 70.3 Haugesund. Det var denne konkurransen som satt gullstandarden for triatlonkonkurranser ved oppstarten i 2011 og det har vært fantastisk å være med som deltaker hvert år siden (foruten om i fjor da jeg var bortreist). Litt vemodig er det at det blir siste deltakelse på 70.3, men gledelig at det blir full distanse fra neste år.

Noe som er nytt for året er at konkurransen er for Age grouper-only, noe som betyr at det ikke er noe PRO-felt. Det betyr ikke at oss med PRO-lisens ikke kan delta, men vi må gi beskjed til Ironman organisasjonen i forkant at vi stiller i konkurransen. Vi er oppført i en AG, men er ikke med i konkurransen i den gruppen og kan ikke vinne gruppen, eller få AG-plass til VM. Vi må også betale normal startkontigent. Det var en del diskusjon rundt emnet, men det er i grunn ikke noe hokus pokus og reglene står beskrevet her: http://eu.ironman.com/triathlon/organizations/pro-membership/pro-rules/ag-only-event-policy.aspx#axzz4lWBhFxQU

Det betyr også at jeg må belage meg på stempelet som favoritt til å komme først i mål. Av de jeg kjenner på startlisten er det ingen med mine meritter. Konkurranser vinnes likevel på ingen måte på gamle meritter, og mine meritter kommer primært fra konkurranser som Norseman og Swissman. Halvdistanse har aldri vært min spesialitet og distansene passer ofte bedre de yngre med mer fart og eksplosivitet. Lasse Finstad, Hans Christian Tungesvik og Erlend Skippervik Sætre er de jeg kjenner som kan bli de største utfordrerne. Dessuten er det 1200 deltakere totalt så det kan jo være noen raske som ikke er like godt kjente.

Vi er klare 😀
Noen endringer har jeg gjort på oppsettet. Et Zipp Super-9 tubularhjul er satt på bak, som gav en vektbesparelse på over 400 gram sammenlignet med det forrige platehjulet og sammen med bedre aerodynamikk burde jeg sykle bedre enn tidligere. Jeg har også byttet ut de vanlige Vittoria Corsa CX 25 mm dekkene med Zipp Tangente SL 24 mm. De skal ha lavere rullemotstand, men er optimalisert for tørre forhold så jeg er litt usikker på hvor godt de sitter på det våte føre vi etter all sannsynlighet kommer til å få.
Wetsuit strippers, akkurat like underholdene som det høres ut som 😉
Det har vært flott vær i Sveio/Haugesund de siste dagene, men i morgen ser det ikke ut til å bli særlig flott. Dette medfører at jeg nok kommer til å bruke ekstra tid i skiftesonen for å kle meg skikkelig. Ullsokker, sykkelvest og hansker er planen.

Løpet kan følges på Ironman Haugesund sine sider på Ironman.com. Jeg er startnr. 567 😀

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s