#268 – vinneren av årets Norseman?

For noen uker siden kom startnummerene til årets Norseman og etter rask sjekk på lista kunne jeg se at nummerene var delt ut som forventet. Ingen overraskelser å se. Hvertfall ikke før jeg kom til nr. 268, amerikaneren Jordan Rapp, aka Rappstar.

Jordan Rapp fra Ironman Hawaii 2015.

Navnet er gjerne ikke så kjent for de fleste norske triatleter, men personlig så vet jeg veldig godt hvem det er. Første gang jeg la merke til han var i det første og siste Ironman New York. Jeg ble den beste av alle age-groupere og kvalifiserte meg til Hawaii med tiden 9:12. Jordan Rapp vant konkurransen med tiden 8:11(!). I tillegg har han vunnet Ironman Canada, Arizona, Texas og Mont-Treblant. Han har vært en av de store amerikanske profilene kjent for å ha en meget nøye og vitenskapelig tilnærming til triatlon, både når det gjelder trening og utstyr.

Når jeg leste navnet hans på startlisten så var det første jeg tenkte; «Å faen, vi andre har ikke nubbsjans». På sitt beste har han svømt på 53 minutter, syklet med 300 watt i snitt og avsluttet med en 2:46 maraton. Det er det ingen av oss andre som har vært i nærheten av å prestere. Jordan Rapp har riktignok hatt mye stang ut de siste årene og ikke prestert jevnt bra slik han gjorde på sitt beste. Med en 2.plass i Ironman Mont-Treblant i fjor er likevel ikke i tvil om at han er i veldig veldig god form. Derfor vil jeg si at han er en soleklar favoritt foran årets Norseman.

I stedet for å grine over sterk konkurranse og klage på Norseman organisasjonen for å gi en plass til Rapp uten om «retningslinjene», så valgte jeg heller å dele min Supportguide til Norseman, til hans norske support Halvard, som lurte på tips til supporteringen. Jordan Rapp har lenge vært et stort forbildet for meg, i måten han gir av seg selv (på det nettstedet slowtwitch.com sitt forum) og deler ærlig og uselvisk sine gode og dårlige opplevelser til alle oss andre. Det er bare utrolig kult at han skal delta på Norseman og det blir en ære å få konkurrere mot han. Velkommen skal han være.

Selv om jeg vet at jeg ikke har vært i nærheten av å prestere på hans nivå, så mener jeg selv at nivået på Norseman har blitt hevet kraftig de siste to årene. Det kreves en sterk prestasjon for å vinne. Jordan Rapps deltakelse vil validere prestasjonen og enten bekrefte eller avkrefte om vi andre er så gode på Norseman som jeg mener vi er. Slår han rekorden med en halvtime så har vi andre noe å strekke oss etter, men jeg både tror og håper han får en knallhard kamp langt på vei inn til Gaustadtoppen. Jeg skal hvertfall gjøre mitt aller beste!

Jordan Rapp har byttet fra Specialized, til den spesielle Dimond (på det øverste bildet) til den veldig spesielle Diamondback Andean. Skal han sykle med den på Norseman? Vi får se 🙂

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

4 kommentarer til “#268 – vinneren av årets Norseman?

  1. …… og klage på Norseman organisasjonen for å gi en plass til Rapp uten om «retningslinjene»…..
    Leser at det er noe mellom linjene her.

    1. Ok, det var ikke slik ment. Norseman står fritt til å gi plasser til de personene de ønsker, og jeg syntes når noen av Jordan Rapps kaliber spør om å få være med i konkurransen, at de selvsagt får plass.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s