Mine spådommer for morgendagens Ironman Hawaii

Førstkommende lørdag kl. 18:35 norsk tid går startskuddet for de første profesjonelle herrene, og AG herrene 30 min etterpå. Jeg gleder meg skikkelig. For meg som er en Ironfan så er det et av årets høydepunkter og jeg er veldig spent på både de profesjonelle og alle de dyktige nordmennene som skal måle krefter på de nådeløse lavaslettene mot resten av verdens beste Ironman-utøvere. Løpet kan følges på Ironman.com/live og hvis du bor i Oslo-området kan du kjøre triatlonversjonen av hipster og møte opp på BAR Vulkan og se det sammen med andre entusiaster. Sjekk ut denne FB-eventen

Favorittene til å vinne er ganske klare, nemlig vinnerne i 2015 og 2016, Daniela Ryf og Jan Frodeno. Førstnevnte ser jeg ingen store konkurrenter til med mindre noe går galt. 3 x verdensmester Miranda Carfrae har mammaperm og jeg ser derfor ikke helt hvem som skal kunne matcha Daniela, aka Angry Bird i form. Jan Frodeno derimot får definitivt ingen lett kamp. Sebastian Kienle og Lionel Sander kommer til å presse knallhardt på sykkelen og fjorårets komet Patrick Lange, som slo løpsrekorden fra 1989(!) er det ingen som ønsker å komme inn til T2 sammen med. Tim Don ”knakk koden” i Ironman Brasil og satt Ironman rekord med tiden 7:40. Tim Don knakk også et bein i skuldra i møte men den bil i går og utgår dessverre fra startlisten. En annen superløper er Patrik Nilsson. Jeg tror ikke han har nok sykkelstyrke til å vinne på Hawaii enda, men tror den unge og supertalentfulle svensken kommer til å gjøre det om noen år. På damesiden er det veldig morsomt å se Maja Stage Nielsen på startstreken. Hun var i Team Trinordic med meg i 2013, og medinstruktør sammen med Rasmus Henning og meg på Playitas samme år.

Daniela Ryf, aka Angry Bird. Ikke kjent som den mest utadvendte triatleten, men ikke alle kan være en «people person». Jeg har aldri sett en sterkere kvinnlige triatlet og er ganske sikker på at hun vinner (men Hawaii er Hawaii).
Ingen over og ingen ved siden av? Storfavoritt Jan Frodeno, som BTW har blitt vegetarianer i år 😀 Godt jobbet!
Vi må digge Sebastian Kienle. Først og fremst en morsom fyr, men «svak» svømming kombinert med fantastisk sykling gjør konkurransen mye mer spennende.
Lionel Sanders – også en veldig morsom fyr som gjør konkurransen betydelig mer spennende. Første gang han var på på VM i 70.3 i 2014 kom han helt sist opp av vannet men med den raskeste sykkeltiden og hurtige løpingen kom han i mål som nr. 4. Med tanke på nivået på de andre så er det ganske sjukt. Løpingen hans er nærmest uslåelig, på halvdistanse, men kan hans kompakte kropp takle de varme forholdene på Hawaii?
Tim Don er også en morsom fyr (nærmeste et krav for å nå toppen i triatlon), som kom fra ITU i en voksen alder av 35 år, uten å få det helt til i Ironman. Før i Brasil i år da han satt Ironman-rekord med tiden 7:40!
Dessverre så krasjet Tim Don med en bil i går og selv om det relativt sett gikk bra så får vi ikke sett han i aksjon i morgen.
«Captain America», Tim O’Donnell har vært nesten helt dere oppe de siste årene, med 6. plass i fjor og 3. i 2015. Jeg tviler på at han kommer til å kjempe om noen seier, men han er en svært sympatisk mann som jeg ønsker skal gjøre det bra.

Av de norske så må nok Lars Petter Stormo bære den tunge børen av å være favoritt, selv om gjennomanalytiske Per Morten Ellingsen var raskt i fjor, og innhaver av den norske rekorden på Hawaii. Hans Christian Tungesvik, regjerende AG verdensmester, har tatt steget opp en aldersklasse må virkelig være skarp om han skal bli den aller raskeste i 25-29. Jeg ønsker alle lykke til.

Lars Petter (høyre i bildet) ser i storform ut. Hans kone Trude (foran) og hennes bror Jarle skal også delta i morgen. Bildet er tjuvlånt fra Trudes blogg www.happytimes.com. Sjekk den ut og se hvorfor du burde planlegge en tur til Hawaii oktober neste år.

Breakfast with Bob – er legendarisk og gir gode intervjuer med utøverne. Anbefales å ta en titt for å bygge opp spenningen.

Talbot Cox sine videoer fra Hawaii er fantastiske og verdt å sjekke ut!

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s