Julegavetips til triatleter 2019

Merk at jeg har samarbeid med blant annet Bioracer, Precision Hydration, Sykkeltilpasning og Polar som er blant det som nevnes som gavetips under.

Å kjøpe julegave til triatleter kan mildt sagt være krevende. Det er så mye vi ønsker oss, samtidig som det er så spesifikt. Det gjør det vanskelig å ønske seg noe uten at det blir spesifisert ned til helt konkrete ting, som som i praksis blir en pengeoverføring og tar litt bort sjarmen av julegaver. Derfor kommer jeg med noen tips under som jeg er rimelig sikker på vil falle i smak hos mange. Hvis det (som er mest sannsynlig) er du, triatleten som leser dette innlegget så kan du bare la innlegget stå nonchalant oppe på skjermen helt til mottakeren får det med seg. Et annet godt tips hvis det er noe du ønsker deg under som du vet at ingen kommer til å kjøpe til deg så kjøp det selv og skriv på gaven at det er fra Julenissen.

Treningscamp – Å dra en uke til sydligere strøk for å trene seg sønder og sammen er alle triatleters vinterdrøm. Om du kjenner på flyskam og ikke ønsker å bruke så mye tid på å campen arrangeres det forskjellige helgecamper også i Norge. Skulle du ikke finne en camp kan du alltids kontakte din lokale triatlonklubb så kan jeg holde en camp for dere.

Startplass til konkurranse – Det viktigste steget er å bestemme seg for at du skal gjøre det. Har du en potensiell triatlet som lurer på om han skal delta på konkurransen, men ikke helt har bestemt seg? Gi hun/han en startplass til konkurransen så er den saken avgjort.

Aerotubes – En av de aller billigeste måten å bli raskere på uten å trene mer/bedre/hardere. 299 kr inkludert frakt for å spare 4 minutter er er røverkjøp. Du kan kjøpe deg av meg med å sende en epost til allan@trilab.no

Svettetesting – Som nystartet svettetester må jeg si at det er en fantastisk gave å gi, spesielt til de som sliter i varmen. Du får vite hvor mye salt du har i svetten i tillegg til personlig oppfølging i hydrering, salter og konkurransenæring. Intropris på 990 kr ved booking før nyttår.

Sykkeltilpasning – En korrekt sittestilling på sykkelen er avgjørende for komfort, biomekanisk effektivitet, aerodynamikk og kanskje aller viktigst, løpingen etterpå. Petter Gustavson som driver Sykkeltilpasning, er gjerne den aller fremste i Norge på sittestilling til temposyklister og triatleter, og har hjulpet meg til en fantastisk sittestilling. Har du ikke anledning til å ta turen innom Drøbak og må gå til noen andre? Velg en som vet forskjell på tempo og triatlon. Det siste du vil er å komme ut med en super aeroposition du klarer å holde i maksimalt 60 minutter. Pris fra 1300 kr.

Silca reiseverktøy – Sykkelpumpe til $450. Hva er ikke å like med det? Det virker absurd når du får en helt ok sykkepumpe til 450 kr, men jeg må innrømme at jeg er en skikkelig Silca fanboy. Kvaliteten på produktene er uslåelig som betyr at du bare trenger å kjøpe det en gang i livet og det fungerer alltid. Noe jeg har funnet spesielt stor verdi i er reiseverktøysettet som byr på det meste du trenger på tur med lav vekt, stor fleksibilitet og en momentmåler for å unngå over/undertrekning av bolter.

Polar OH1 – Jeg har optisk pulsmåler på min Polar Vantage V Titan, men den er ikke spesielt nøyaktig på meg i vannet. Ei heller når jeg trener ute på vinteren og har klokka utenpå en treningsjakke. Derfor liker jeg svært godt Polar OH1, en liten optisk sensor som settes rundt overarmen ved sykkel- og løpetrening. Under svømming har jeg funnet å legge den mot tinningen under badehetta fungerer utmerket. Da får du nøyaktig pulsmåling også under svømming. Ved å bruke koden POLAR hos Polar.com/nb får 20 % rabatt på det meste hos Polar i kampanjeperioden 6-8.desember.

Polar Vantage V – Som nevnt over bruker jeg Polar Vantage V Titan og liker den skikkelig godt. Den er lett, har god batteritid og måler pulsen 24/7 som gir et godt bilde av totaltbelastning. I tillegg ser den veldig bra ut 🙂 Rabattkoden POLAR hos Polar.com/nb gir 20 % rabatt også på Polar Vantage V (og Titan) i perioden 6-8.desember.

Finis Tempo Trainer – Personlig mener jeg det er et overpriset produkt med tanke på hvor enkelt produktet er. Likevel mener jeg at den er svært undervurdert i forhold til verdien det gir. Det er like nyttig i bassenget som wattmåler er på sykkelen. Slå den til 575 kr.

Stretchcordz – Sliter du med å få tilstrekkelig tid i bassenget? Det gjør jeg også med jevne mellomrom da jeg tidvis jobber på plattform uten tilgang til svømming. Stretchcordz har vært regningen for å holde den svømmespesifikke svømmestyrken ved like. Også et must om du ofte er på reise og kun har tilgang til hotellbassenger med en kort lengde. 

Svømmetimer som fast svømmer på Tøyenbadet (til nyttår) ser jeg mange som legger ned en fantastisk innsats i bassenget uten å få betalt for det i fart. Det går nesten ikke fremover til tross for armer som drar alt de kan og beinspark ut av en annen verden. Teknikken må på plass og jo før jo heller. Det utvilsomt beste er å få en-til-en svømmetrening, og det trengs ikke nødvendigvis mange timene for å gjøre stor forbedring. Jeg har fått hjelp av Knut Ivan Rasmussen, men vet også at Metter Pettersen Moe og Kari Lingsom er noen som tilbyr dette.

Neopren shorts – Svømmetrenere har ofte en ryggmargsreflek som slår inn når noen bruker hjelpemidler i svømming. Personlig mener jeg at f.eks. neopren shorts er et fantastisk hjelpemiddel som de fleste (spesielt menn uten svømmebakgrunn) bør bruke i bassenget. Det gir en bedre linje, bedre fart og hjelper deg å holde en bedre teknikk. Ikke så ulikt effekten av en våtdrakt. Mer om hva jeg mener om det har jeg skrevet i dette innlegget fra 2017. Nå er jeg ikke lengre sponset av HUUB og svømmer med en neopren shorts fra Zone3, men tror i ærlighetens navn at de fleste neopren shortsene fra annerkjente produsenter fungerer.

Et abonnement på Storytel – Jeg er en lydbok junky og trives veldig godt med å høre en god bok når jeg trener. Det er mange gode bøker for triatleter og andre treningsinteresserte som f.eks. Endure – Alex Hutchinson, Racer – David Millar, Shut up legs – Jens Voigt, How bad do you want it – Matt Fitzgerald, The Sports Gene – David Epstein, Why we sleep – Matthew Walker, Faster – Michaell Hutshinson, The Secret Race – Tyler Hamilton, The Power of Habit – Charles Duhigg osv.

Triatlonbok – Bøkene over kan selvsagt også kjøpes i fysisk format (eller ebook). Min absolutte favorittbok innen triatlon er A life Without Limits – Chrissie Wellington som jeg skrev en vurdering av så tidlig som i 2012. 

Jabra Elite Aktive 65t trådløse øretelefoner – En bok fungerer fint uten øretelefoner, men ikke en lydbok. Gode trådløse øretelefoner som tåler svette er i min verden et absolutt must for folk som trener mye. Jeg har prøvd en del varianter som dessverre ikke holdt mål kvalitetsmessig, men er storfornøyd med mine Jabra Elite Aktive 65t. De har nå kommet en ny version som heter 75t som helt sikkert er bedre på alle måter så da ville jeg fått for den med mindre får en veldig god pris på 65t.

Wattpedaler – 6999 kr er gjerne noe stivt for en julegave, men husk tipset øverst om at det er lov til å gi gaver til seg selv fra nissen. Har du ikke wattpedaler så bør du absolutt vurdere det, for det er bare awesome. Personlig bruker jeg Assioma Duo og har skrevet en anmeldelse av de i dette innlegget. Det finnes andre varianter, men jeg ser ikke hvilke fordeler de har fremfor Assioma Duo. Merk at med tanke på aerodynamikk så kommer du bedre ut med en wattkrank og Speedplay Aero Zero pedaler.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s