The Feed Zone Cookbook – Kokebok for atleter

For å bli i bedre form så er du hovedsakelig avhengig av tre faktorer: trening, restitusjon og kosthold.

Allans treningstrekant

Kostholdet er noe jeg i lengre tid har ønsket å forbedre. Kostholdet har vært bra, men siden jeg kun kan lage fire middagsretter så har det en tendens til å bli litt ensidig og kjedelig. Vi har mange kokebøker hjemme, men utfordringen jeg har møtt med de fleste bøkene er at maten enten er vanskelig å lage eller usunn. Jeg ser ikke noe poeng i å lære seg å lage usunne retter, når det er så mange sunne retter jeg heller kan lære meg. Når det gjelder vanskelighetsgraden så må det være rimelig enkelt for at jeg skal få det til. Hvis det krever et par timers koketid og 15 ingredienser (hvorav 4 må du til en asiatisk spesieltbutikk for å finne) så gir jeg gjerne opp før jeg i det hele tatt har prøvd.

The Feed Zone Cookbook – er en bok jeg så anbefalt på slowtwitch.com sitt forum og jeg faktisk hadde kjøpt fra amazon.com, men valgte å avbestille pga lang leveringstid. Da passet det perfekt at boken ble solgt på expoen på Kona, Hawaii.

Boken er skrevet av Biju Thomas og Dr.Allen Lim, og er en kokebok for atleter som ønsker å spise godt og sunt, uten at det nødvendigvis skal være vanskelig eller tidkrevende. Biju er kokk og Allen er den høyt utdannende ernæringseksperten. Sammen har de vært matansvarlig for blant annet Team Radio Shack under Tour de France, Tour of California osv. De har både solid fagelig bakgrunn og mye praktisk erfaringen med hvilke matretter som passer til atleter som trener mye.

Biju Thomas og Dr. Allen Lim

Av bokas 316 sider så er over 250 av sidene fullt med matretter. De er delt opp i frokost, portables (medbringbar mat), après (rett etter-trening mat), middag, dessert og basisretter. De fleste oppskriftene tar mellom 5 – 20 min å lage for trente hender og næringssammensetning, antall kalorier og fordeligen mellom karbohydrater, fett, protein og fiber, står ført opp for hver eneste rett. Det står også hvilke bruksområdet rettene har og når det passer best at de skal spises. I tillegg til matrettene står det mye om Biju og Allens ernæringsfilosofi for atleter, og hvordan de jobbet med proffsyklistene for at de skulle ha et optimalt ernæringsinntak. Bok er natulig nok ikke noen lavkarbo-kokebok, men laget med tanke på personer som trener en del og ønsker maksimalt utbytte av treningen ved å optimalisere kostholdet. Nedenfor er bilder av noen av rettene.

Risgrøt med egg, banan og bringebær

Riskaker med honning og fiken. Kan pakkes inn i sølvfolie og tas med på sykkeltur.

Kjøttboller i rødvinssaus.

Fisketaco spiste vi ofte på Kona for det er utrolig godt. I boka er det en oppskrift på hvordan du kan lage det selv.

Dette er en rett jeg selv har lagd. Pasta med walnøt og blåmuggost. Lettvint, sunt og supergodt 🙂

Nå har jeg bare vært hjemme noen uker etter at jeg fikk boka og derfor ikke fått tid til å lage mer en et par av rettene. Likvel så kan jeg si at førsteinntrykket av rettene er meget bra og Dr. Allen Lim sin ernæringsfilosofi/ernæringstips er godt beskrevet og helt på linje med hva jeg selv tror på. Det gjør at jeg kan anbefale bok høyt og vil si at den er et het julegavetips til atleter som har lyst å bli litt mer sjef på kjøkkenet. Kan bestilles på amazon.com og koster nesten ingenting (ingen toll eller mva på bøker).

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

8 kommentarer til “The Feed Zone Cookbook – Kokebok for atleter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s