Oppsummering av treningen uke 16 – 2013

Uke 16 – 2013 Totalt 14 t trening

Rett over 14 t trening klarte jeg å presse igjennom i forrige uke, det var var jaggu ikke verst. I tillegg til min vanlige arbeidstid så var det 3 x 2 t møtevirksomhet så da ble det trening før møtene og trening etter møtene. Med planlegging, struktur og motivasjon så er det utrolig hva som går. Restitusjonen var ikke den beste siden jeg har vanskelig for å få sove når jeg burde. Å stå opp kl. 06:00 hver dag klarer jeg ikke å venne kroppen min til og det virker helt umulig å få sovt kl. 22. Jeg kuttet ut kaffe (litt festlig at jeg valgte å kutte det ut rett før Erik Jungeling skrev dette innlegget om Kaffe), og kjørte treningene rett etter jobb slik at jeg var ferdig trent og spist til kl. 21. Like forbanna så var det helt umulig å sove når jeg burde. Det var en dag jeg var så sinnsykt trøtt etter et veldig teoretisk møte at jeg gikk rett og la meg etterpå. Jeg var i seng før kl. 21, men jeg kjente at energinivået var stigende så etter å ha ligget i 20 min så var det bare en ting å gjøre, nemlig komme seg opp på treningsrommet og fullføre treningenen som planlagt. I tillegg så topper det seg med at jeg våkner kl. 5 om morgenen, 1 time før vekkerklokka. Da er jeg tydeligvis ute å kjører for som et notorisk B-menneske så våkner jeg normalt aldri før vekkerklokken. Det er ikke så enkelt å få det gode søvnmønsteret jeg er avhengig av for å få optimal resititusjon, men jeg må jobbe videre med å finne en løsning. Kanskje jeg skal prøve en innsovingstablett (ikke sovetablett) neste gang?? Mange sliter med å legge seg etter trening pga endorfin/adrenalin, men det gjelder ikke for meg. Og i «gamle dager» når jeg ikke trente mer enn 2-3 ganger i uken så hadde jeg heller ikke et godt søvnmønster. Jeg føler faktisk at en skikkelig trening gjør at jeg sover bedre.

Treningen gikk faktisk rimelig greit, og selv om jeg hadde 1-2 tunge dager så presterte jeg  jevnt over bra, til tross for at jeg generelt var litt trøtt og mentalt sliten. Treningsprogrammet er kraftig justert og nå fullførte jeg alt som planlagt og fikk tatt noen Stretch Cordz-økter i lunsjen som bonustrening 🙂

Forrige tur jobbet jeg nattskift og fokuserte på å holde beina høyt. Det ble ikke mye anledning til det denne turen. Når du sitter i et kontrollrom så er du mottaker av utrolig mye informasjon, og du har overvåkning av oljeseparasjonsprosessen med tilhørende hjelpeutstyr som en hovedoppgave. I tillegg må du følge med på vedlikeholdsjobbene som gjøres, aktivisere arbeidstillatelsene og holde kommunikasjon med f.eks. lastebåter o.l. Foruten om det så er det mange som ser på kontrollrommet som et slags sentralbord og ring å spør om alt mulig. Alle som kontakter oss på enten radio (vi hører på 4 radiokanaler samtidig) eller telefon vet naturlig nok ikke hvor høyt aktivitetsnivået til enhver tid er så noen ganger så sitter du å følger med på en vedlikeholdsjobb samtidig som du sitter med en radio i den ene hånden og en telefon i den andre. Multitasking på høyt nivå mao, og det er mentalt krevende i lengden. Likevel så føler jeg ikke at det å la vær å trene gjør situasjonen bedre, heller tvert i mot. Etter å ha sistte foran dataskjermer hele dagen så er jeg avhengig av å komme meg i trimsrommet etterpå.

Jeg begynte ikke å drikke kaffe før jeg var 26 år, men blir det en kortvarig karriere som kaffedrikker? Jeg er fortsatt 26 år og har nå kuttet det ut. Jeg følte faktisk et snev av avhengighet til det og at jeg ble trøttere uten, og jeg liker ikke å gjøre kroppen avhengig av et kunstig stimulig for at den skal våkne. I kontrollrommet på Statfjord A er det Friele Frokostkaffe som er standarden og selv om kaffekjennere ikke ville a drukket selv om de står i fare for å tørste i hjel så syntes jeg faktisk den smaker ganske ok. 

Mandag: 1 t og 25 min styrketrening. 25 min med Stretch Cordz.

Tirsdag: 1 t og 50 min sykling med 45 min @ 230 watt med variasjon mellom TT-gir (ca. 90 rpm), lett gir (100 rpm) og rungt gir (55 – 60 rpm) hvert 5 min. Etter det er det 2 x (25 min der 15 min @ 255 watt og 10 min @ 275 watt).

Onsdag: 1 t løping med motbakke og flatt. 2 x 8 min med 4 % og 12,5 km/t (aerobic intensitet) m 1 min pause i mellom. 1 km flatt på 3:45/km-fart. 12 x 20 sek hurtige drag med 40 sek pause i mellom. Der har jeg 8 % stigning og 20 km/t. Rett etterpå er det 1 km flatt på 3:45/km-fart. I tillegg til løpeøkten kjørte jeg 1 t og 10 min styrketrening + 25 min med SC i lunsjpausen.

Torsdag: 1 t og 50 min intervall på sykkelen med 4 x 6 min @ 300 watt og 12 x 30 sek på 450 – 500 watt. Resten av tiden var på rundt 220 watt. I tillegg kjørte jeg 30 min med SC.

Fredag: 1 t og 40 min styrketrening.

Lørdag: 1 t og 20 løping i sone 2 med 5 x (1 km i 13,5 km/t + 1 km i 14,5 km/t + 1 km i 16,5 km/t).

Søndag: 2 t og 30 min sykling med 2 x 25 min @ 255 watt inkludert 4 min 275 watt. 6 x 45 sek @ 400 + watt. Resten av turen i lav sone 2. 25 min økt med SC.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

8 kommentarer til “Oppsummering av treningen uke 16 – 2013

 1. Bra jobba å få lagt inn så mye trening når du skal jobbe 12 timer, ha møter, spise og sove i tillegg. Har du prøvd Melatonin for søvnen. Det er et hormon som kroppen frigir når det blir mørkt og er bra for innsovning. Fastlege eller internett er gode kilder til å få tak i det. Det selges også over disk i de fleste land sørover i Europa. er ikke vanedannende heller:-)

 2. Businessnas usual ser jeg. Som gammel HKR operatør gleder det et hjerte å se tilbake:-) Men huff og huff for en alarmlogg!! Keep up the good work Allan og hils gamle kjente:-)

  1. Alarmloggen ser jeg nå var litt lang ja. Det må ha vært nattskiftet som tulla det til 😉 Blir det noe konkurranser på deg i år Olaf?? Du gjorde det godt på Birken i fjor! Frister ikke med Ironman Haugesund vel?

 3. Jammen er du flink og strukturert som får organisert deg til å trene så mykje mellom arbeidsøktene og møtene.
  Når det gjeld søvn, så lar den seg ikkje alltid planlegge som ein skulle ønske.
  Kan hende at du ikkje treng meir søvn i antall timar, men bedre kvalitet?
  Det er jo forferdeleg tidleg å legge seg kl.21, og blir du meir vaken da, så er vel kroppen tydeleg på at den enda ikkje treng søvn…
  På slike søvnkurs så er det faktisk slik at ein skal legge seg ganske seint og så litt tidlegare dagen etterpå osv.
  Likar du kaffe, så kan du fortsette med den, men ikkje drikk den seint på dagen.
  Håpar du finn ut om det med søvnen, men om du ikkje likar kunstig stimuli for å vekke kroppen så er det jo heller ikkje lurt å begynne med kunstige stimuli for å få den til å sove.
  Kva med noko meditasjon e.l. for å vera sikker på at kroppen er i ro?
  Jaja, mange tips og råd, du får det nok til til slutt!
  Lykke til og god helg!

  1. Mener du at jeg skal legge meg når jeg blir trøtt ca. 23:30 og prøve å legge meg 5 min tidligere hver dag?

   Meditasjon (som jeg leste om i Athlete`s guide to Yoga) har jeg faktisk prøvd litt av, og det har fungert nesten bra det. Dessverre klarte jeg å vekke meg selv av rykningen du gjerne får rett før du sovner. Jeg tror nok at jeg bør jobbe litt mer med akkurat det, for om jeg kan unngå det så prøver jeg å holde meg unna kunstig stimulig.

   Takk for tipsene!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s