Julegavetips for triatleter 2015

Vi nordmenn er vanskelig å kjøpe gaver til, noe vi burde være takknemlige for, fordi vi har som regel det meste vi ønsker oss. Triatlon åpner et hav av nye ting på ønskelisten, og selv om jeg ikke liker det ekstreme forbrukssamfunnet vi har blitt, så bidrar triatlonlivstilen og triatlonutstyret til økt fysisk aktivitet med alle de fysiske og mentale helsegevinstene det gir. Dessuten så er triatlonlivet ofte så oppslukende at du mister både tid og interesse til å kjøpe mye andre greier. Her er mine julegavetips for triatleter 2015

Svømmebøye – Å svømme utendørs er så utrolig mye morsommere enn å svømme i basseng, men gir også økt risiko. Det er ingen badevakter som følger med deg, og triatleter med sine mørke våtdrakter i mørkt vann er ikke spesielt synlige for f.eks båter. En svømmebøye er genial da den gir betydelig økt synlighet i tillegg til å kunne oppbevare nøkler/mobil/penger mens du svømmer. Ulempen? Absolutt ingen verdens ting og den merkes nesten ikke at den brukes. Pris: 399 kr.Svømmebøye

Bose Soundsport– Dårlige øretelefoner er irriterende og gode øretelefoner er vanskeligere å finne enn du skulle tro. God passform, lav vekt, robuste, svettebestandige og trådløse. Det har jeg faktisk ikke funnet enda men Bose Soundsport har alt foruten om å være trådløse. Miiego AL3 har jeg testet lenge og det er veldig praktisk at de er trådløse, lette og har god batterikapasitet. Dessverre så er ikke passformen midt i blinken for meg, og utvendige høytalere (i motsetning til propper) gir ikke så god lydisolering til omgivelse. Letingen etter de perfekte øretelefonene for trening pågår fortsatt, men Bose Soundsport er fortsatt høyest på min anbefalt-liste. Les min anmeldelse av øretelefonene her: Bose SIE2i/Soundsport. Pris: 1095 krBose

Hoka Clifton 2 – Minimalistversjonen av gigaskoene Hoka. Med lav vekt, ”riktig” tå-hældropp og mye komfort så er de som skapt for lange løpeturer i hurtig tempo. Spesielt for de som løper mye eller er skadeutsatt. Tidligere var jeg særdeles minimalistisk i mine valg av sko, helt til et feiltråkk på en terrengløpetur gav meg en liten skade på undersiden av foten. Da trengte jeg bedre demping og prøvde Clifton 2. Siden har jeg ikke sett meg tilbake og har nesten ikke løpt i noe annet. Å kjøpe løpesko i gave er noe risikabelt, men om størrelsen eller skotypen er feil så er det alltids mulig å bytte. Pris: 1599 kr.Triallan - Hoka Clifton 2-7

Kompressjonslegger fra Compressport – Kompresjonssokker og legger har jeg prøvd mange forskjellige typer av, og brukes nesten alltid i lange konkurranser og løpeturer. Compressport PRO 2 Swiss brukte jeg første gang under årets Norseman og har fortsatt å bruke det siden. Hvorfor? Like god kompresjon som de beste andre bare lettere og laget av et stoff som ikke trekker til seg vann. Pris: 469 kr.Allan Hovda - Norseman 2015 - Foto-Ingeborg - Specialized_-6

Vanntett telefondeksel – Ved å putte min Iphone 6 i en Lifeproof Fre telefondeksel blir den litt stor, klumpete, litt tregere/mer upresis å bruke og ser ikke spesielt bra ut. Men jeg kan ha den i baklomma i sykkeltrøya og ta bilder mens jeg sykler uten at telefonen får fuktskader. Kan også brukes under vann og gjør at telefonen tåler å bli mistet hardt i bakken. Om Thule sin variant (eller noen andre for den slags skyld) er bedre vites ikke, men den fungerer helt ok. Pris 600 kr.lifeproof-fre-lightning

Polar V800/V650/M450 – Min sponsor Polar sin V800 var en god klokke når den ble lansert, men fortsetter bare å bli bedre. Oppdatert software gjør den ekstremt avanserte klokka mer brukervennlig og presis. Dessuten kommer det bedre synkronisering mot Polar V650 og M450 til neste år slik at det blir mer praktisk å bruke begge deler samtidig. Pris: 3200/2000/1500 kr. Polar - V800 - V650 - Triallan - Allan Hovda-5 Polar - V800 - V650 - Triallan - Allan Hovda Triallan - HUUB - Specialized Shiv - S-works - Polar - Ironman Haugesund-9

Hodelykt – En god hodelykt er en forutsetning for å kunne trene utendørs om vinteren. Selv har jeg Petzl Nao til løping og liker den veldig godt. Pris: 1200 kr.petzl_nao_www

HUUB Aphotic – Å finne gode svømmebriller kan være vanskelig for mange, og det er det hvertfall for meg. De siste årene så har jeg bare funnet Zoggs Air Fusion som har vært komfortable nok. Dessverre er de optisk sett ikke gode, men så lenge de har vært de eneste som jeg har kunne svømme med uten å få vondt i hode eller rundt øynene så har jeg ikke hatt et annet valg. Hvertfall ikke før nå. HUUB Aphotic er både veldig komfortable og har fantastisk optikk som endrer styrken etter lysforholdene. Gleder meg til å bruke de på neste sesongs konkurranser.150410_HUUB-Aphotic-black-red

Torhans drikkesystem – BTA (between-the-arms) er den mest aerodynamiske løsningen for å oppbevare drikke på en temposykkel, i tillegg til å være den mest praktiske. De siste årene har jeg brukt en vanlig drikkeflaske, men vurderer å bytte den ut med en Torhans Aeroz neste sesongAeroZ_Home_Page

Clug sykkelholder – Via Slowtwitch så jeg en genial sykkelholder som heter Clug, som er verdens minste sykkelholder med et utrolig godt design. Pris: 249Clug-Bike-Rack

Refleksvest for løping – God synlighet ved trening utendørs i mørket kan redde livet ditt. En nett og lett refleksvest gjør definitivt jobben, som f.eks. denne fra Nathan.nathan_streak_vest_yellow

Lofoten Triathlon - Triallan - Allan Hovda - TheArcticTriple - Foto- Kai-Otto Melau-2
Startkontigent til Lofoten Triathlon – årets julegave?

Startkontigent til en triatlonkonkurranse – Startkontigenter til triatlonkonkurranser koster gjerne en del. Da kan det være en perfekt julegave til de som ønsker å være med på en konkurranser, men ikke ser seg råd til det.

Treningsferie – Treningsferier i sydlige strøk er et godt avbrekk i et vintermørkt Norge. Det gir god inspirasjon før, under og etterpå og gjør den lange vintersesongen mye kortere. En super pargave. Nedenfor er et bilder av Playitas Fuerteventura – Les/se min bilderapport fra stedet her: bilderapport fra PlayitasPlayitas Fuerteventura

Spahelg på Farrisbad/Hotel Ullensvang – En annen super pargave. Dyrk parforholdet og kroppen på et flott spahotell.

Ullensvang hotel
Ullensvang hotel med 88 m basseng 😀

Hoka Clifton 2, kompressjonslegger fra Compressport, Polar, HUUB-produkter, Torhans-produkter, Clug sykkelholder og Nathan refleksvest får du kjøpt hos min nye samarbeidspartner Sport1 Storgata.  Sport1 Storgata logo

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

3 kommentarer til “Julegavetips for triatleter 2015

  1. Lyst å utdype/ lage et blogg-innlegg på hva du mener med at Polar kommer til å bedre synkroniseringen med V800 mot Polar V650/ M450 til neste år slik at det blir mer praktisk å bruke begge deler samtidig? 🙂

    1. Hei. Det har jeg lyst til, men kan dessverre ikke gjøre enda. Det var info jeg fikk fra Polar, men jeg har ikke fått noe mer nøyaktig hva som blir endret og hvordan de ser for seg hvordan det skal fungere sammen. Kommer med mer så raskt jeg vet noe.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s