Test av Miiego M1 – trådløse øretelefoner for trening

Miiego er et danske selskap grunnlagt av atleter og lager øretelefoner for atleter med ønske om å gi deg «freedom to perform», som selvskapet selv sier.

Deres første produkt het Miiego AL3+ Freedom, som jeg fikk låne for testing for snart 2 år siden. For meg så var det ikke de perfekte øretelefonene. Passformen gjorde at de ikke satt godt nok på ørene, og de utenpåliggende høytallerene førte til at det ble betydelig lydforurensning utenfra. De endte dessverre sine dager knust mellom meg og en steinmur på Mallorcas landeveier (de lå i venstre baklomme når jeg smalt i muren på nettopp venstre side).

Miiego AL3+ Freedom er testvinner flere steder, men de ble ikke min testvinner.

Når deres nye modell Miiego M1 ble lansert i år, så var ærlig talt ikke forventingene særlig høye. Kunne de måle seg mot mine referanseøreplugger, Bose SoundSport? Det kostet uansett lite å prøvd de ut.

Mine prioriteringer ved øretelefoner til trening er:

  • Passform
  • Frihetsfølelse (aka hvor liten grad jeg merker at jeg har de på)
  • Lydkvalitet
  • Lydisolering mot omgivelsene
  • Batteritid
  • Enkelhet i bruk
Miiego M1 blir levert i en praktisk og beskyttende oppvaringseske samt verdens enkleste brukermanual
De blir levert med fire forskjellige øreplugger

På høyre øretelefon er knappene. Den midterste er av/på og de andre to styrer volum og skifter spor.

Passform 7/10

Her overrasket Miiego M1 positivt for min del. Den kommer med øreplugger i forskjellige størrelser som passet fint inn i øret, samtidig som bøylen rundt mine uvanlig små ører. Jeg har merket noe ubehag ved langvarig bruk, men da var jeg oppe i over 8 timers sammenhengende bruk. Passformen på pluggene er ikke helt oppe på nivå med Bose, og kunne vært mykere og hatt en mer naturlig form til ørene, men det kommer inn under kategorien godt nok.

Frihetsfølelse (aka hvor liten grad jeg merker at jeg har de på) – 8/10

Her scorer Miiego M1 høyt. Vekten på 21 g er 2 g mindre enn Bose SoundSport Wireless, og det bidrar til at det langt ifra merkes på samme måte som AL3+ at de er på. Det tar kort tid før jeg glemmer at de er i ørene mine og jeg bare løper med de. Ledningen mellom ørepluggene er flat for å unngå vridning, noe som er fornuftig, men jeg kunne gjerne ha ønsket meg at de var trukket med tråd eller et materialle som glir lettere over huden og ikke kleber seg. Dette har ikke vært et stort problem, men jeg tror at en ledning med mindre friksjon hadde vært enda bedre.

Lydkvalitet – 7/10

Lydkvalitet er ikke superviktig for øretelefoner til trening siden fokuset i bruk strengt tatt ikke er på lyden. Derfor kategoriserer jeg kvaliteten på øretelefoner til trening som enten godkjent, halvveis eller elendig. Miiego M1 kommer inn under godkjent. På nivå med Bose? Neppe, men det har jeg ikke tenkt på siden jeg ikke har testet de opp mot hverandre i rolige omgivelser med høykvalitets lydfiler.

Lydisolering mot omgivelsene 7/10 for løp og 10/10 for sykkel

Med korrekte øreplugger isolerte Miiego M1 godt mot støy utenfra. Spesielt når du sykler og får vindstøy så er dette viktig, men også jeg som løper mye i Oslo sentrum eller er på Elixia som har musikk på høyteleren så vil støy utenfra være irriterende. Av en eller annen grunn så isolerer Miiego M1 særdeles godt mot vindstøy fra sykling, som gjør at jeg kan høre på lydboken som planlagt uavhengig av hastighet og vindforhold. Her må også mine Bose øreplugger se seg grundig slått.

Batteritid 9/10

Miiego oppgir selv en batteritid på 8 timer, noe som også stemmer bra med mine erfaringer. Den ene gangen jeg brukte de fra fulladet til tomme klarte jeg 8 timer og 20 min.

Enkelhet i bruk 10/10

Når øretelefonene er avslått så hold inne på-knappen i 7 sekunder, og ørefelefonene vil søke etter Bluetooth enhet. Deretter er det bare å gå på enheten og trykke pair. Enklere kan det nesten ikke bli. Samme knapp brukes til å skru hodetelefonene av og på ved å holdes inne i 3 sek, og en knapp på hver side av av/på-knappen justerer volum og bytter spor. De er skikkelig «idiotsikre», som som passer meg utmerket 🙂

Fra telefonen kan du se gjenstående batteritid, som er praktisk. Dette fant jeg likevel ikke å være svært pålitelig da det plutselig gikk fra 70 % til 30 % og at jeg hørt low battery (som kommer ved 10 %) i over 2 timer før den faktisk gikk tom for strøm.

Konklusjon – 8/10

Miiego M1 er lette øretelefoner med god passform som gir god frihetsfølelse. Lydkvaliteten er absolutt tilstrekkelig, batteritiden er god og de er enkle å bruke. Med en pris på 999 kr så tror jeg det ikke er enkelt å finne noe betydelig bedre til prisen. Personlig skulle jeg ønsket meg enda mykere/bedre passform på pluggene samt en ledning med mindre friksjon, men svært viktig er det ikke.

NB! Det bør gis en liten advarsel mot bruk under sykling utendørs. I trafikk kan dette gi økt risiko, spesielt ved bruk av høy musikk. Personlig bruker jeg dette ikke i byen, og når jeg sykler på landeveien så hører jeg på lydbøker eller podcaster med begrenset volum slik at jeg hører eventuelle biler som kommer.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

3 kommentarer til “Test av Miiego M1 – trådløse øretelefoner for trening

  1. Har du vurdert noen bone conducting øretelefoner? Jeg bruker Aftershockz trekz titanium headsettet nå, og det fungerer veldig bra uten å faktisk dekke ørene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s