Konkurranseplan for 2016 er klar!

Konkurranseplanen for 2016 er i all hovedsak skåret ut og oppdatert på Resultater og konkurranseplan, og for en fantastisk triatlonsesong det kommer til å bli! Kalenderen ovenfor var listen over de potensielle konkurransene, men noen måtte prioriteres bort pga jobb, økonomi og ikke minst restitusjonsbehov.

Hele 5 fantastiske fulldistanser er på planen og en spennende halvdistanse.

Sesongen begynner med Ironman 70.3 St.Pölten i Østerike 22.mai. Jeg liker å starte men en halvdistanse tidlig både som en generalprøve før min første fulldistanse med tanke på forberedelser, gjennomføring, utstyr og ernæring. Det er en grei måte å redusere usikkerheten før de ”skikkelige” konkurransene, og den potensielle nedsiden om ikke alt går etter planen så er konsekvensene mindre. F.eks. vil det å gå på en ernæringssmell på en halvdistanse ikke har like stor effekt på konkurransen sammenlignet med fulldistanse, og om jeg ikke presterer mitt optimale så legger jeg ikke meg ned å griner av den grunn. En annen fordel med å kjøre en halvdistanse 22.mai er at det er en flott måte å avslutte ”build-perioden”, den harde treningsperioden før nedtrappingen til Swissman 5 uker etterpå. Å kjøre en halvdistanse 4 uker før årets hovedmål er etter min mening ideelt, men 5 uker skal også gå greit. En halvdistanse er knallhardt på mitt nivå da det er rett i overkant av 4 timer med full gass hele veien, og en perfekt anledning til å få en skikkelig hard ”treningsøkt”, som hadde vært vanskelig å motivert seg til uten konkurranse.

Swissman Xtreme Triathlon var jeg med på i 2013, og jeg har helt siden vært klar på at jeg skal tilbake dit og gjøre det igjen. Ikke bare var Swissman en utrolig godt arrangert konkurranse i omgivelser blant de flotteste i verden, men jeg presterte ikke godt på konkurransen og møtte min overmann i de sveitiske aplene. Learning by failing, er et begrep jeg ofte lever etter, og i den forstand var det mye læring i Swissman, der jeg holdt på å fryse i hjel på toppene og endte med akutt lungeinfeksjon innen jeg kom til løpingen. Jeg endte på en 5. plass i det som var testversjonen av løpet, og denne gangen går jeg for å vinne.

swissman - triallan - Specialized Shiv S-works - San Gottardo
Swissman – med altfor lite klær på til tross for at jeg hadde supportbil med mer klær. Frem til da så trodde jeg at det det å fryse i en begrenset periode kun gav ubehag, men ikke akutt redusert prestasjon. Det stemte ikke og jeg måtte jobbe veldig hardt på løpingen for å holde et lavt/moderat tempo.
Triallan - Swissman - Ascona
At Swissman starter fra Ascona, sør i Sveits og i nærheten av Como-sjøen hvor Jenny og jeg giftet oss i 2011 gjør det ikke mindre attraktivt å dra ditt. Området, fjellene, innsjøene er selve definisjonen av skjønnhet og idyll.

Swissman blir igjen en god generalprøve til Norseman Xtreme Triathlon som blir sesongen viktigste konkurranse. Jeg skal ikke la presset om å vinne igjen påvirke meg eller opplevelsen negativt. Faktisk så er det bare spenning og glede i tankene når jeg ser i kalenderen frem til 6.august. Mitt håp er at vannet er varmere enn 10 grader og at det er tørt ned Imingfjell, men foruten om det så kan det være ”ragnarok” eller drømmevær. Uansett så skal jeg være sterkere, raskere og bedre forbredt enn noen gang 🙂

AllanHovda - Norseman - Målfoto - Alexander Nordahl
I fjor måtte Jenny bli igjen ved Stavsro siden Jonas var rett 9 uker gammel. I år håper jeg vi kan gjenta suksessen fra 2014 og løpe først opp til Gaustadtoppen sammen 🙂 Foto: Alexander Nordahl

Lofoten Extreme Triathlon går 2 uker etter Norseman så formen er nok ikke på topp da, men jeg går selvsagt for seier likevel og ser frem til å dra tilbake til et av de vakreste og råeste stedene jeg har vært, Svolvær, Henningsvær, Grimsøystranda, eller Lofoten som det heter.

Lofoten Triathlon - Triallan - Allan Hovda - TheArcticTriple - Foto- Kai-Otto Melau-2
Lofoten Extreme Triathlon – både villt og villt vakkert. Må definitivt oppleves igjen!

Challenge Almere blir en ny opplevelse for meg, men det er en triatlonkonkurranse med lang historie og jeg fikk den anbefalt av Rolf som fullførte den på 90-tallet på sub 9 timer. Paddeflat og rask, og gode muligheter for å kommer under 8:26, eller nåværende norske IM-rekord som er målsetningen. Å få oppleve Nederland er også noe jeg ser frem til!

Ironman Barcelona går kun 3 uker etter Challenge Almere og det er nok i eller over grenseland tett for maksimal prestasjon. Likevel tror jeg at jeg har muligheter for å ta norsk rekord på begge konkurranser. Det vil uansett gi god erfaring, og siden jeg ikke tror at 2016 blir året der min progresjon stopper så er opplevelsen og erfaringen viktigere enn å absolutt komme under 8:26. Selv om det målet, så er det absolutt ikke taket på mitt potensialet så det skal definitiv lavere og om det blir 2016/17/18 er mindre viktig.

I tillegg til konkurransen over så håper jeg å få deltatt på andre og morsomme konkurranser som Sentrumsløpet, 21 km av Lofoten Ultratrail og andre kanskje til og med Holmenkollstafetten 🙂 2016 er godt i gang og fy fader som jeg gleder meg til fortsettelsen.

Hvilke konkurranse gleder du deg mest til i 2016?

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

13 kommentarer til “Konkurranseplan for 2016 er klar!

 1. Bytri og Ringshaugdysten! Sprint men passe når man har passert 50. Synd du ikke er med på første Chalenge i Tønsberg i august😉

 2. Jeg gleder meg mest til debuten i Norseman. Har ikke planlagt andre tri konkurranser i år, men skal delta på sykkelritt og ultraløp i oppladningen. Er det viktig med en halvdistanse i forkant av en slik konkurranse for å skjerpe kroppen tror du?

  1. En halvdistanse er en veldig god generalprøve før en fulldistanse for test av utstyr, ernæring etc. Et must er det ikke, men jeg foretrekker det. Er uansett ikke umulig å kjøre såkalt «big day» treningsøkt i stedet for å oppnå det samme.

 3. Skal delta på min første fulldistanse i Kalmar. Gru-gleder meg! Kunne du kommet med noen tips der?
  Hvilken intensitetsone bør jeg ligge på under sykkel for å få en fin løpetur og overleve maratonen? Sone2, lav-Sone2, høy-Sone1?
  Er en habil maratonløper (pers 3:13) men å sykle 180km i forkant blir en helt annen ballgame 🙂

  1. Mitt beste tips er å lese igjennom den ultimate triatlonguiden – https://triallan.com/ultimate-guide-til-triatlon/

   Du har rett i at det er noe helt annet å løpe en maraton med 180 km sykling i beina så ikke sett forvetningene for høyt. Hvilke sone du skal ligge i er vanskelig å svare på, og selv ligger jeg i høy sone 2. Tipper lav sone 2 kan være et greit utgangspunkt første gang.

 4. Hei Allan. Jeg har også meldt meg på Almere. Lander i Amsterdam fredag morgen i 0900 tiden. Har leid bil for å rulle inn til Almere. Hvis du ikke har ordner deg med skyss og lander i samme tidsrom er det bare å sitte på. Du får kanskje transport av arrangøren som PRO?

  1. Hei Asbjørn. Det høres veldig hyggelig ut! Vi har ikke lagt planer for turen enda, men jeg skal ha deg i tankene. Når det er sagt så drar vi nok hele gjengen bestående av Jenny, Jonas og meg så det spørs vel om du har så stor bil 😉

   1. He he, ja det spørs – men Jonas kan kanskje sitte på taket (i sykkelvognen sin) :-). Kommer uansett til å hilse på der nede. Kjøpte i dag mitt andre par med Hoka på kort tid, etter å ha lest på bloggen din. Clifton 2 fra før, fabelaktig sko. Prøver meg nå på Huaka denne gang. Har du prøvd noen andre modeller en Clifton?.

   2. Jonas begynner å få hår nå og han digger vind i håret så det er ingen problem. Har ikke prøvd andre modeller fra Hoka, men det skal ligge noen å vente på meg hos Sport1 Storgata når jeg kommer hjem fra Mallorca om en drøy uke. Har store forhåpninger til den nye Crayton, som skal være både lettere og mer responsiv enn Clifton 2.

 5. Hei Allan. Du kan glede deg til Hoka Clayton. Har test løpt den i et halvt år. Breder tåboks, lettere, mer responsiv en både Clifton og Huaka. Vil også anbefale den nye Vanquish 2 som er arvtager til Stinson Lite. Spesielt til de rolige lange øktene.
  Jeg skal gjøre Lanzarote….gleder meg til en lang dag ute, men gruer meg til å kjenne både sidevind og motvind som minner meg på alle de treningstimene jeg ikke rakk i vinter;-))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s