Test av Castelli Idro – den eneste regnjakken du trenger?

I vår lanserte Castelli en ny og revolusjonerende regnjakke, i følge de selv. En ny type Goretex med bedre pusteegenskaper, lavere vekt i tillegg til å være fullstendig vanntett var begrunnelsen påstanden.

  • Fullstendig vanntett
  • Pustende
  • 120 g
  • Får plass i en halv baklomme

Holder Castelli det de lover?

På onsdag syklet jeg 6 timer med mørke skyer foran og bak meg hele veien. Heldigvis hadde jeg sol i ansiktet fra start til slutt og Idro-jakka ble brukt åpen (det var 6 grader så ekstra isolasjon mot vind var greit å ha). Det er likevel betryggende å vite at du tåler en skikkelig regnskur uten at turen blir ødelagt pga frysing av den grunn.

Jakka har ingen lommer men en glidlås på høyre side for å få tilgang til eventuelle lommer i trøya under. Lit refleks har de også spandert på jakken.
126 g er en imponerende lav vekt med tanke på egenskapene.

Pga lengre perioder med oppholdsvær så tok det lengre tid enn planlagt å få testet jakka til det den er laget for, men «heldigvis» kom møkkaværet tilbake.

Vekten på min jakke i str. M var 126 g og at den får plass i en halv sykkellomme er å legge godviljen til. Den tar en hel sykkellomme på min Castelli Gabba trøye. Foruten om det så kan jeg ikke tilbakevise påstanden om pusteegenskaper og vanntetthet.

Kort oppsummert  så er det en ekstremt bra jakke til formålet. Tidligere har jeg hatt jakker med gode pusteegenskaper, men kun holdt meg tørr i moderate regnmengder. Helt vanntette jakker hat jeg også hatt men de har vært klamme slik at jeg har blitt vått av svette likevel. Med Castelli Idro får du den eneste jakka du noensinne trenger å ha med i baklomma. Med den lave vekten og størrelsen så er ulempene ved å ta den med minimale og du vil være forbredt for svært skiftende forhold.

Merk at jakka ikke har noe innerfór og derfor har begrenset isoleringsevne så en god ulltrøye under er å anbefale.

Jakkens aerodynamiske egenskaper er nok ikke de beste, selv om jeg valgte str. M, når jeg strengt tatt klarte å presse men inn i en str. S. Det er praktisk med litt fleksibilitet angående underbeklednig, selv om det hadde vært supert med en supertight versjon til f.eks. Norseman. Tenker du ha å den til konkurranse som Norseman/Swissman, Jotunheimen Rundt, Styrkeprøven etc. så vil jeg gått ned en størrelse.

Ulempen med jakka er prisen, som er veil 3299 kr. Det er kostbart, men kvalitet pleier som regel å koste. Dessuten selger min sportsbutikk samarbeidspartner Anton Sport Sykkeldelisk jakka til 1999 kr om du oppgir at du har lest om jakka på min blogg. Ingen er billigere og du får sett på jakka og testet størrelse. For ordens skyld så kan jeg opplyse at jeg ikke tjener noe på eventuelt salg og min mening om jakka er ikke «kjøpt og betalt».

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s