Få dramatisk forbedret restitusjon for $3,54!

Overskriften gir assosiasjoner til såkalte «Nigeria-brev», spam-mailer, svindel og generelt tull og tøys. Det er det i midlertidig ikke, og nå skal jeg forklare hvordan du kan øke restitusjon og dermed prestasjon dramatisk for skarve 3,54 dollars.

Vi nordmenn, i likhet med de fleste som har en levestandard over minimum, har en smarttelefon. Den er vi blitt avhengig av, og i snitt så sjekkes den rundt 150 – 250 ganer hvert døgn, som utgjør mellom 8 – 15 ganger hver time, som i øvre skala er hvert 4 min(!). Hver gang vi hører en pling, får en melding, notifikasjon eller ser at vi har fått likes så utløses små mengder dopamin i hjernen og vi føler oss litt bedre. I tillegg er vi genetisk designet til å søke etter endringer i omgivelsene som kan være av betydning for vår overlevelse. Derfor sjekker vi nyhetene hele tiden, og siden det er de potensielt farlige endringene som er viktige å få med seg så er det 17 dårlige nyheter per en gode. For 50 % av oss er telefonen det siste vi sjekker før vi legger oss og det første vi sjekker når vi står opp.

Selv om smarttelefonene har fantastiske egenskaper som er reelt svært hjelpfulle, så gir avhengigheten vår negative konsekvenser. Denne multitaskingen, eller hurtig skifting av en oppgave til en annen, som det er i realiteten tar enormt mental kapasitet. Vår evne til å kjede seg og dagdrømme, som er da hjernen vår får sin nødvendige resitusjon reduseres dramatisk. I tillegg ødelegger det et godt søvnmønster.

Løsningen på sistnevnte er enkel, hvertfall i teorien. Ikke ta med mobilen på soverommet. Den eneste gode grunnen folk har til å ta med seg mobilen til sengs er at den fungerer som en alarmklokke. Denne utfordringen kan løses ved (innlagt trommevirvel) – å kjøpe seg en alarmklokke! Det er nok et utall varianter, og jeg har en liten radiostyrt reisevekkerklokke fra ukjent fabrikant. Hvor god kvalitet det er på denne klokken er skal jeg ikke påstå noe som helst om, men du får den for $3,54 hos Aliexpress. (NB! Prisen varierer noe fra uke til uke)

Det er selvsagt opp til hver enkelt hvilke type vekkerklokke du velger. Det kan være fordel å velge en reisevariant, slik at du kan ta den med deg på konkurranser og dermed få en dobbel sikring mot forsovelse, som personlig gjør at jeg sover bedre. Selv må jeg også en digital da jeg ikke får sove med det minste tikk.

I tillegg til å la være å ta med seg telefonen på soverommet kan det være en fordel å slå den på nattmodus og ikke forstyrr (dette er hvertfall på iphone) et par timer før du skal legge deg slik at du ikke får opp epost, notifikasjoner etc. før du skal sove. Da er det bedre å fikse det dagen etter fremfor å gruble på det før du skal sovner. Lykke til!

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s