Julegavetips til triatleter 2017

Merk at jeg har samarbeid med HUUB, Compressport, Fusion, Polar, Baker Hansen, som har produkter som blir anbefalt i denne artikkelen.

Hvert år har jeg skrevet mine julegavetips til triatleter og mine tidligere tips kan du lese her:

En triatlonreise – De gavene som blir satt mest pris på er opplevelser. Å gi noen en ”triatlonreise”, som kan være alt ifra en treningshelg på en hytte i nærheten til en tur til triatlons fødested, Hawaii, under Ironman Hawaii. Reisen kan være så lavterskel eller spektakulær som du ønsker, men pass bare på at det er mulig å faktisk gjennomføre det.

Å være i Kona, Hawaii før og under Ironman Hawaii er shitkult. Om du klarer å kvalifisere deg til konkurransen så er jo det supert, men å dra ditt for å oppleve buzzen, stemingen og se den fantasiske øye som triatlonturist er minst like moro. Ved å gi noen gave på tur til Hawaii i oktober til neste år har du også god tid til å planlegge og glede deg, som er halve moroa.

En triatlonkonkurranse – Noen trenger å være påmeldt en konkurranse for å være motivert til å gjøre treningen som kreves. Hvis den du skal gi gave til er en slik person, som ikke har meldt seg på en konkurranse, så kan du gi påmeldingen i gave. Det blir ekstra bra om det er noe dere kan trene opp mot og delta på sammen.

The Arctic Triple, har en serie med fantastiske konkurranser som passer for alle nivåer. Lofoten Triathlon er min «greie», mens Ultraløpene med distanser fra 12 km til 170 km frister også veldig. Det er svært mange flott konkurranser der ute, og garantert at alle kan finne en passende utfordring.

Elsykkel – Noen har vært kritiske til elsykkel, men jeg avfeier kritikken som grunnløs. Det er helt fantastisk. Vi trives selvsagt best småsvette i lycra, men av og til så passer det best å ikke bli gjennomvåt og kunne sykle lett fra A til B.

Hard Rocx Pendolare var elsykkelen vi endte opp med. En robust sykkel med den sterkeste Shimano-motoren og det største batteriet som passer ypperlig til bybruk og turer inn i marka med full oppakning.

Merkelapp – Å ha ditt eget navn på sykkelen er skikkelig ”pro”. Å ha merkelapper med ditt eget navn og telefonnr på alt mulig løsøre du har altfor mye av er skikkelig praktisk. Når jeg har glemt noen ting så angrer jeg alltid på at jeg ikke fikk fingeren ut og merket det med navn og nr. De fleste mennesker er tross alt ærlig og vil gi det tilbake, men det er ikke så enkelt hvis eieren er vanskelig å identifisere.

Dette har jeg på syklene mine. Merkelapper med navn, telefonnr og teksten «Finders reward will be given» er klistret på Mac, harddisker, pulsbelte, svømmeutstyr, kameratustyr etc. og god barnehagebarn-stil

Ullbekledning – Jeg elsker ullbekledning i alle sammenhenger, og grunnen til det kan du lese om i innlegget: Ull til trening – tull eller gull?. En tynn langermet ulltrøye med hals er det jeg syntes er mest allsidig.

Training Turtle Neck w/zip, fra Ulvang er en tynn langermet trøye med zip, og min favoritt til trening og hverdags. Det var også finishertrøyene på Lofoten Skimo i 2017.

Lykt – Er livet ditt verdt 300 kr? Det var overskriften på et innlegg i terrengsykkelforum. Det var en oppfordring til å være synlig på sykkelen nå i mørketiden. Den oppfordringen støtter jeg. Det er mange som kombinerer mørk bekledning med svak eller ingen belysning. All belysning er bedre enn ingen belysning, men det er selvsagt stor forskjell på dette. De to lyktene som selges på XXL til 49 kr, er helt på nedre grense til minimum, mens de gode lyktene fra Knog gjør det nærmest umulig å ikke bli sett i mørket.

Jeg har Knog Blinder MOB Mr. Chips foran og bak. De er dyre, men lyser helt sinnsykt bra og er oppladbare. De kan redde livet ditt.

Synlighetsstasj – Som tipset over, men mer generelt enn belysning. En enkel løpevest fra Nathan (samme som jeg bruker på Norseman) eller de mer avanserte med LED lys. Ekstra synlighet når du løper/sykler/går på ski utendørs er alltid praktisk.

Denne vesten fra Amphipod har jeg ikke teste selv, men den ser ganske bra ut.

Massasje/Spa – Vi triatleter er ofte flinke til å påføre kroppen vår stor belastning, men gjerne ikke like flinke til å pleie den godt. En massasjebehandling eller f.eks. en dag på The Well, eller et annet lokalt spa er en gave som passer triatleter svært godt.

The Well utenfor Oslo har jeg vært på en gang som sesongavslutning i 2016. Det er ikke stedet for å «dunke meter» i bassenget, men perfekt for å slappe av og få optimal resitusjon.

HUUB Altair svømmebriller – De aller beste svømmebrillene i verden mener jeg. Mer om brillene kan du lese her: HUUB Altair – årets beste triatlonprodukt?

HUUB Sekk – Å ha god logistikk er et svært godt hjelpemiddel for å faktisk få gjennomført treningen. Derfor har jeg en egen svømmesekk som inneholder snorkel, svømmeføtter, paddles, svømmebriller, inngangskort og alt det andre jeg trenger til svømmingen. Sekken fra HUUB er romslig nok til å få plass til alt du trenger, samt et vanntettrom til våtdrakt og annet vått tøy.

HUUB Håndkle – Med håndkle fra HUUB signaliserer du tydelig at du er en triatlet, og det kan jo være fornuftig om du ønsker å komme i prat med likesinnende i svømmebassenget.

Kompresjonsbein – Kompresjonsbein gir bedre restitusjon, spesielt etter skikkelig harde økter og under lange flyturer. Mer om hvorfor du burde velge det har jeg skrevet om her: Tips for bedre restitusjon

 

Sokker fra compressport – Sokker er ikke alltid en kjip gave. Triatleter har et forbruk av sokker som er høyere enn gjennomsnittet. Mine favorittsokker for bruk til konkurranse er Compressport sine Racing socks Ultralight Run Low med en vekt på kun 10 g som med den lave kanten også er raske å ta på.

Fusion SLi Tri tights – Dette er samme trishorts som jeg bruker i konkurranse, og det er et veldig allsidig og praktisk treningsplagg. Det fungerer utmerket til både løping og sykling og når du skal kombinere disse øktene på direkten. Det er for de fleste lenge til sesong, men å ha testet konkurranseplagget godt i forkant er er lurt tips.

Fusion SLi med lommer er min konkurranseshorts (og top). Den er praktisk både under konkurranse og treningen opp mot den. Foto: Volker Strobel

Compressport 3D Thermo base layer – På vinterstid utendørs foretrekker jeg ull som baselag. For de høyintensitetsøktene der maksimal fukttransport er ønskelig presterer baselagsskjorten fra Compressport bedre. Den kommer i lang, kort og ermløs der jeg personlig foretrekker den korte varianten. Kan også brukes som eneste trøye om du løper inne med svært godt resultat.

Neoprenbukse – Neoprenbukse, aka juksebukse, er noe jeg digger å svømme med. Mer om fordelen og ulempene med det har jeg skrevet om her: Neoprenbukser til svømming – Fornuftig eller selvbedrar? 

HUUB Kickpants, buksene til venstre bruker jeg hele tiden 😀

Miiego M1 – Trådløse øreplugger er et ”must” for en triatlet. Det har etter hvert kommet mange gode varianter, men Miiego M1 er et par jeg har testet og vært veldig fornøyd med. Hele testen kan du lese her: Test av Miiego M1 – trådløse øretelefoner for trening

Private svømmetimerKnut Ivan Rasmussen og Mette Pettersen-Moe. Har du prøvd å bli bedre å svømme en stund med liten progresjon? Den aller raskeste og beste måten å bedre svømmetreneren sin på er med privat svømmetrener som kun ser på deg. Knut Ivan Rasmussen gjorde underverker for min svømming. Mette Pettersen-Moe og Kari Lingsom er også svært dyktige.

Verdens beste svømmeøkt – Nå som jeg kjører mer strukturerte svømmeøkter så har det oppstått en utfordring. Jeg glemmer ut nøyaktig hvilke serier jeg skal kjøre. Å skrive opp svømmeøkten er da løsningen, men det er ikke alltid like praktisk å ha et ark ved bassenget. Å gi noen et hvit ark laminert i plast sammen med en tusj kan være redningen. Ved å ha en fast overskrift som ”Verdens beste svømmeøkt” eller ”Norseman 2018” for å gi en påminnelse hvorfor du kjører økten i utgangspunktet. Det er ikke den dyreste gaven, men viser at du bryr deg. Kan også kombineres med gaven nedenfor om du ønsker å gi noe mer.

Sjokolade – Noen statisk har jeg ikke, men jeg påstår likevel at triatleter generelt er litt mer glade i sjokolade enn gjennomsnittet. God sjokolade blir aldri feil å gi (med mindre mottaker har allergi mot nøtter eller noe annet av innholdet for da blir gaven helt feil). Sjokolade er også noe som er enkelt og morsomt å lage selv.

Pepperkakedeig fra Baker Hansen – Akkurat denne passer gjerne best som er før-julsgave, eller i pakkekalender, om noen har det. Da kan du gjøre den hyggelige aktiviteten med å lage pepperkaker med perfekt resultat med minimal innsats.

Denne pepperkakedeigen går jeg god for 😀 Har testet den igjen og igjen siden begynnelsen av desember 😉

The Training Bible – Navnet på boken er relativt grandios. Bokens innhold står i midlertid i stil til navnet. For den ivrige triatleten som ønsker å lære mer om hvordan trene best mulig for å oppnå målet er Joe Friels aller siste versjon av The Training Bible et av mine beste tips.

The Training Bible er ikke lettlest, men så er ikke triatlontrening så veldig enkelt heller. Kvaliteten er upåklagelig og den prøver så godt den kan å få sånne som meg til å forstå hvordan ting henger sammen.

Gavekort på Storytel – Jeg har aldri vært en lesehest. Det er mange bøker jeg har ønsket å lese, men jeg har ikke hatt roen og fokuset til å lese lenge over tid. Når jeg oppdaget lydbok derimot så endret alt seg, og siden i sommer har jeg hørt 20-talls bøker, hovedsakelig mens jeg har trent. Det har åpnet en ny verden for meg og kan være en flott gave til andre skulle ønske å lese bøker, men prioriterer heller tid til å trene.

Gavekort på tid – Mange sier at de ikke har tid til å trene så mye som de ønsker. Hvis du har anledning til å gi noen gavekort på tid, som f.eks. 10 stk frikort for å ta en times løpeøkt eller lignende, er det mulig at mottakeren vil sette svært stor pris på det.

Polar OH1 – Den lille pulsmåleren fra Polar er en optisk sensor som kan legges mot tinningen under badehetta og gi pulsen under svømming. Den fungerer ikke opp mot V800 under vann, men lagerer pulsdataene i internminnet som enkelt lastes opp mot Polar Flow etterpå.

GoPro HERO6 – Min fulle vurdering av HERO6 ligger her: GoPro HERO6 – en vurdering av GoPro sitt siste actionkamera. Det er en kostbar, men svært flott julegave. HERO5 er også et flott alternativ som koster en del mindre.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s