Oppsummering av treningen uke 19 – 2013

Uke 19 – 2013 Totalt 26 t og 30 min trening

I nesten hele uke 19 var vi på Mallorca, og det ble en helt fantastisk treningsuke, men så vanvittig mye flott sykling. Dave ønsket nok at jeg skulle ha fulgt den normale treningsplanen men med litt mindre volum og intensitet på løpingen til fordel for mer sykling. Fasiten ble veldig mye sykling, litt løping og nesten ingenting svømming. Det burde kanskje ha blitt mer svømming, for det var tross alt ganske fint å svømme ute, men å dra til nærmeste basseng, når sykkelmulighetene var så gode var helt uaktuelt. Når jeg har muligheten til å gjøre noe av det jeg liker aller best hele dagen i de mest fantastiske omgivelsene så kan jeg ikke gå å gjøre noe jeg i bestefall syntes er helt greit. Om det ikke ble den mest komplette treningsleiren med tanke på triatlon så gjorde det ingenting. Jeg storkoste meg og formen var utrolig bra! Spesielt på sykkelen så var formen bedre enn den noen gang har vært, men god margin. Planen var å ta annenhver dag rolig og annenhver dag hardere, for målet i tillegg til å ha det moro er å komme hjem i bedre form enn når jeg dro, og ikke slite meg ut. På de rolige dagene var det rolig sykling og løping, mens de hardere dagene var det sykling i høy sone 1/lav sone 2 med lengre perioder i høy sone 2/lav sone 3. På torsdagen hadde vi en «Epic» sykkeltur på 178 km, 2800 høydemeter som tok 6 t og 36 min å sykle. Jeg kjørte med bra trøkk hele veien og gav virkelig jernet opp på stigningen fra Soller til toppen (fra inngangen til tunnelen til chill out loungen på toppen) der jeg brukte 15:45 med 331 watt i snitt. Selv etter å syklet i 5 t og 30 min kunne jeg ligge i aeroposisjon med 270 watt! Det var en fantastisk følelse og uten tvil min sterkeste sykkeltur noensinne for jeg var ikke spesielt sliten når vi kom tilbake heller 🙂 224 watt i snitt er 7 watt høyere enn på Hawaii mens pulsen var i snitt 126 BPM, dvs høy sone 1. Med så mange nedsyklinger der watten er null så er det faktisk veldig veldig sterkt til meg å være.

Løping ble det lite av, men den ene turen jeg hadde med litt trøkk i var følelsen god. Planen var å løpe min vanlige 1 x 12 km med lavere intensitet enn jeg pleier, men følelsen var så god at det ble den vanlige 2 km x 4:00 min/k, 4 x 3:55m/k, 4 x 3:40m/k og 2 x 4:03m/k farten som jeg pleier, og jeg følte jeg fløy over asfalten uten å presse tempoet! Herlig 🙂

Svømming ble det som nevnt nesten ingenting av, men når jeg først tok den 50 min lange svømmeturen ute i min HUUB Archimedes så var det ikke så verst likevel. Kanskje jeg skal prøve litt mer svømming neste gang 😉

Nå er det fjerde gang jeg er på Mallorca, og siden jeg har bodd på forskjellig plass hver gang så har jeg fått en god oversikt over øya. Jeg liker den bedre og bedre hver gang, og drømmer ofte om å dra tilbake. Derfor skal jeg lage en Mallorca-guide slik at du kan få noen gode tips hvis du vurderer å dra ned. I mens får dere kose dere med noen av bildene 🙂

Triallan - Allan Hovda - Terje Gunnestad - Mallorca cycling

Terje og meg – Foto:Jenny

Triallan - Valldemossa - Mallorca cycling

Valldemossa – en av Mallorcas mange perler

Triallan - Gorg Blau - Mallorca cycling

Sykler du over Mallorcas høyeste punkt, Puig Major så ser du vannet Gorg Blau

Triallan - Specialized Shiv - Mallorca cycling

En triatlets perspektiv 😉

Triallan - Jenny Hovda - Mallorca cycling

Jenny og jeg i Valldemossa

Triallan - Terje Gunnestad - Mallorca cycling

Jeg vil gratulere min kollega og sykkelkompis Terje med klasseseier i lørdagens Telemarkskanalrittet! Han syklet som en helt på Mallorca.

Triallan - Mallorca Cycling

Mallorcas fantastiske vestkyst. Kuppert, men utrolig flott. Foto: Jenny

Triallan - Mallorca cycling - singlespeed

Det er få veldig bratte stigninger, men jeg vil likevel fraråde å gjøre som denne karen, nemlig å sykle langs hele østkysten med singlespeed (!). Han skal ha for innsatsen.

Triallan - Velotel Mallorca - Fonatellas - Mallorca cycling

Hver dag på treningsleir starter med et solid måltid, og frokostbuffeten på Fonatellas (hotellet som brukes av Velotel Mallorca) var glimrende. Både sunt, godt og næringsrikt 🙂

Triallan - Enervit - Mallorca cycling

Under og mellom øktene er det også viktig med energi, og med et solid lager med sportsernæring fra Enervit hadde jeg overskuddsenergi nærmest hele tiden.

Triallan - Mallorca cycling

Og hvis jeg ble ekstra sulten under sykkeltur så kunne jeg bare ta turen innom det lokale supermarkedet.

Triallan - HUUB Archimedes - Mallorca Swimming - Triathlon

HUUB Archimedes 3:5 leverer varene i krystallklart vann på langs stranden øst for Palma. Foto: Jenny

Mandag: 2 t rolig sykling med Jenny og Terje etterfulgt av shoppig og middag i Palma 🙂

Tirsdag: 5 t sykling i sone 1 med lengre perioder i høy sone 2 (IM Racepace). Det ble en 140 km lang rund m 2000 høydemeter (opp blant annet Puig Major) og snittwatt på 188 og puls på 126 BPM. En veldig flott runde med mye klatring! Mer detaljer ligger på Garmin Connect.  Etterpå var det 1 x 12 km løping med 1 x 2 km @ 4:00 min/k, 1 x 4 km @ 3:55 min/k, 1 x 4 km @ 3:40 min/k, 1 x 2 km @ 4:03 min/k.

Onsdag: 4 t og 30 min rolig sykling. Vi var blant annet innom fantastiske Valldemossa. I tillegg ble det 1 t styrketrening.

Torsdag: En «Epic» sykkeltur, med Terje på slep og Jenny som support på scooter 🙂 6 t og 30 min, 180 km og 2800 høydemeter. 224 watt og 126 BPM i snitt. Detaljert data fra turen finnes her på Garmin Connect.

Fredag: 25 min rolig løping, 50 min open water svømming og 1 t styrke.

Lørdag: Hjemreisedag fra Mallorca. 1 t og 25 min løping.

Søndag: 1 t svømming. 2 t og 30 min sykling i sone 2.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

4 kommentarer til “Oppsummering av treningen uke 19 – 2013

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s