Reiserapport Swissman

Dette er første innlegg i en ny serie som jeg kaller reiserapport, der jeg i motsetning til race rapport tar for meg det som ikke omhandler konkurransen direkte, men reisen til/fra, hotellanbefaling og logistikktips. Opprinnelig var det IM Wales som skulle være først ut, men siden Swissman nå er åpen for påmelding frem til 15. nov så flyttes den fremst i køen. Se forøvrig mine tidligere innlegg fra Swissman for meg om selve konkurransen:

Logistikkmessig vil jeg plassere Swissman på en 7-er fra en skala fra 1 til 10 der 10 er vanskeligst. Starten går i den meget idylliske byen Ascona som er sentralt plassert i Europa men ikke i umiddelbar nærhet til de nærmeste store internasjonale flyplassene Malpensa Milano (129 km) eller Zürich (217 km). Avslutningen er nær Interlaken som er 135 km fra Zürich og 272 km fra Malpensa Milano. Nå er riktignok veiene gode, men det blir uansett et stykke å kjøre uavhengig av hvilke flyplass du velger. Nå finnes det internasjonale flyplasser som er nærmere (Lugano og Bern) men jeg tror ikke det går direktefly ditt fra Norge. Det som i tillegg bidrar til logistikkmessig utfordringer er behovet for egen support der det i motsetning til Norseman absolutt er mulig å kjøre feil, spesielt på løpeetappen.

Vi valgte å bruke lang tid på årets Swissman for å unngå stresset i forkant og ha muligheten til å nyte de vakre byen og landskapet i Sveits og Italia. Derfor reiste vi ned 5 dager før konkurransen og hadde Malpensa Milano som utgangspunkt. Uten trafikkbegrensninger tar det halvannen time fra Malpensa til Ascona så det er uproblematisk å dra dit på direkten. Likevel valgte vi å ha 3 overnattinger på «halvveien» i den italienske byen Stresa, som også ligger ved Lake Maggiore, for å se byen og dens vakre bygninger og fantastiske øya Isola Bella som ligger rett utenfor. I forkant hadde vi lest at Ascona var en søvning by og tenkte at 5 dager der ville være i overkant. Stresa var like søvning og enda mer pensjonistpreget, noe som passer godt i dagene før konkurransen men det gjør ikke byen til et «must» å besøke. For en by med mer liv kan den betydelig større byen Lugano være et godt alternativ.

Triallan - Swissman - SpecializedUtenfor Grand Hotel Bristol i Stresa der sykkelen ble montert, testet og reparert. Ehhh, bicicleta mecánica?? 😉

Triallan - SwissmanJeg hater når Jenny pakker så mye når vi skal på tur. Den grå trillekofferten hennes tok jo opp all plassen i vår Citroën C4.

Triallan - Swissman Isola Bella

Triallan - SwissmanEn av Isola Bellas albinopåfugler

Vi dro til Ascona to dager før konkurransen og bodde på Hotel Piazza som ligger meget hyggelig plassert langs promenaden, samme sted som startbåten går fra. Merk at Ascona Jazz festival arrangeres der samtidig så det kan være fornuftig å be om et rom inn mot bakgården eller finne et annet hotell. Pga jazzfestivalen og feriesesong så bør hotell bestilles i god tid. Ascona forøvrig var en svært sjarmerende liten by med tydelig tegn på sveitisk orden, ryddighet og presisjon. Sykkelløypa er i hovedsak enkel å finne frem i, men jeg anbefaler å foreta en rekognisering av sykkelløypa ut av Ascona frem til Bellinzona der du svinger av mot Biasca.

Triallan - Swissman - Ascona Triallan - Swissman - Ascona Triallan - Swissman - Ascona Triallan - Swissman - AsconaAscona 😀

Avslutningen på Swissman er på fjellpasset Kleine Scheidegg mellom det beryktede Eiger og Lauberhorn. Deltakerne må sammen med en support løpe de siste 8 km fra Grindelwald, mens øvrig support kan ta den 40 min lange turen opp med tog. På toppen er det flere overnattingsmuligheter med varierende standard. Fra enkle flermannsrom på Grindelwaldblick til en mer lukseriøs løsning på Hotel Bellevue. Vi bodde på et koselig dobbeltrom på Restaurants Bahnhof Kleine Scheidegg og det kan anbefales. I årets prøveversjon av Swissman var det overnatting til alle de 50 utøverne med support, men det er det ikke i neste års versjon. Derfor anbefaler jeg å bestille rom så raskt som mulig for å slippe å ta banen/toget ned til Grindelwald om kvelden, for så å dra opp igjen til t-skjorteutdelingen dagen etter.

Triallan - Swissman Swissmans målområdet på Kleine Scheidegg med Hotel Bellevue til venstre og Restaurants Bahnhof til høyre i bakgrunnen. Der står jeg med tidligere TT-verdensmester Emma Pooley som vant dameklassen med god margin 🙂

Triallan - SwissmanKleine Scheideggs største sjarmør og kosegris

Dagen etter Swissman så har du mange muligheter. Sveits og Italia bugner over av vakre og sjarmerende steder som absolutt er verdt et besøk. Vi skulle fly hjem igjen fra Malpensa og da er Nord-Italia eller sydlige Sveits et natulig sted å utforske før hjemreise. Området rundt Comosjøen er magisk og i tillegg til å være fast rute for Giro Lombardia stedet Jenny og jeg giftet oss i 2011. Tilbake til brudesuiten på Villa Mirabella fikk vi perfekt avkobling og restitusjon etter helgens fysiske utskeielse. Stedet er også godt egnet for ustressende sightseeing og rolig gå/sykkelturer.

Triallan - Swissman - ComoRestitusjonssvøm på Villa Mirabella Como

Triallan - Swissman - Como

Bellagio

Triallan - SwissmanTriallan - SwissmanItaly ❤

Triallan - Swissman - ComoVilla D’Este

Triallan - Swissman - Specialized - Muro di Sormano Legendariske Muro di Sormano, Como

Triallan - Swissman - Como Utsikt over Comosjøen fra fjellsiden bag Bellaggio

Triallan - Swissman - Como Utsikten over Comosjøen fra St. Martinokirken over Cadenabbia

Triallan - Swissman - Como Café i byen Como

Triallan - Swissman - Como Uteliv i Como

Turen vår ble avsluttet med to dager i Milano før vi dro hjem. En fantastisk konkurranse og super rundreise i Nord-Italia og Sør-Sveits. Anbefales på det sterkeste!

Triallan - Swissman - MilanoJoggetur til Duomo, Milano før frokost 😀

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Én kommentar til “Reiserapport Swissman

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s