Havregrøt til frokost – hver dag

Er det vanskelig å få i seg nok kalorier når du trener så mye? Det hører jeg ofte i diskusjoner om kosthold, for å ikke snakke om «du kan vel spise hva du vil?».

Nei, det er ikke vanskelig å få i seg nok kalorier (og for de som oppriktig mener det så kan de ta kontakt med meg for å få noen tips), og nei jeg kan ikke spise hva jeg vil. På samme måte som jeg ikke kan trene hva jeg vil eller sove like kort som jeg vil. Kvalitet i alle ledd er nøkkelen til optimal prestasjon, og det gjelder både trening, restitusjon og ikke minst kosthold.

Mitt forhold til mat er ikke av den spartanske «jeg spiser kun for å få i meg næring» typen. Jeg elsker mat og god mat er en viktig del av mitt liv. For å presisere så er sunn og god mat en viktig del av livet. Derfor startet jeg nærmest hver eneste morgen med havregrøt til frokost. Havregrøt oppkokt på vann er muligens den ulitmate spartanske frokosten, så derfor lager jeg min egen variant som smaker mye bedre. Nå har jeg Baker Hansen som sponsor så derfor skulle kanskje brød derfra vært standarden om morgenen men med et normalt inntak på mellom 3500 – 5000 kCal så ville jeg spist et helt brød hver dag om jeg skulle fått all energien min derfra, og det kan bli litt mye selv med speltbrød (som er bedre for fordøyelsen). Da får det holde med «bare» 8 brødskiver om dagen og heller havregrøt til frokost.

Havregrøt

Oppskriften er:

 • 4 dl havregrøt
 • 1 banan
 • 1 eple
 • litt rosiner
 • opphakket mandler
 • tørket aprikos
 • kanel
 • smør
 • eventuelt litt flytende honning

Havregrøten oppkokes på vann sammen med bananen, eplet og rosinene. Når grøten har kokt opp så skruer jeg ned varmen betydelig og tilsetter jeg melk til riktig konsistens er oppnådd.

Havregrøten toppes med alt som er godt, og i mitt tilfelle er det som regel opphakkede mandler, tørket aprikos, kanel, smør og litt flytende honning. Jeg tar gjerne jordbær, blåbær, ananas eller sesongens frukt på i tillegg.

Havregrøt-2

Dette gir en god og varig metthetsfølelse, mye energi, «korrekte» næringsstoffer og smaker veldig veldig godt. Såpass glad er jeg faktisk i retten at jeg gleder meg til å spise den allerede før jeg legger meg kvelden før. Gi oppskriften et forsøk og si hva du syntes 🙂 Om du får rester igjen, så kan de fint puttes i en skål og settes i kjøleskapet og spises kald når du kommer tilbake fra treningstur.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

5 kommentarer til “Havregrøt til frokost – hver dag

 1. Enig! Men har du glemt salt? Bittelitt salt må jeg ha, dessuten en neve linfrø og en neve solsikkefrø, ellers er min (og barnas) yndlingsfrokost helt identisk med din. (Av og til slenger vi i litt hamp-proteinpulver, men det er mest fordi treåringen synes grønnfargen som grøten får er så stilig …)

  1. Salt har jeg aldri brukt faktisk, men hører av og til at det er et «must». Solsikkefør og gresskarkjerner bruker jeg ofte 🙂 Det er utrolig godt altså 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s