Konkurransesykkelen for 2016 har ankommet!

Det har lenge vært avklart at det jeg ikke fortsetter å sykle på Specialized i 2016, og jeg nok kommer til å savne Shiven min pga alle fantastiske opplevelser vi har hatt sammen (ja, jeg får et emosjonelt forhold til syklene mine).

Likevel er det med stor glede at jeg kan dele nyheten om mitt samarbeid med Boardman Bikes, og min konkurransesykkel Boardman TTE Signature.

Chris Boardman er ikke spesielt kjent i Norge, men han kan sammenlignes med britenes svar på Bjørn Dæhli. Med VM og OL-gull på banesykling og innehaver av rekorden på den nå revitaliserte timesrekorden, men den grensesprengende ”Superman-posisjonen” som senere ble forbudt. Han er en legende og pioner innen aerodynamikk, og var leder for The Secret Squirrel Club, teamet som var ansvarlig for aerodynamikk for britenes meget suksessfulle OL-lag i 2012. Han er blant de med aller mest kunnskap om aerodynamikk og sykling i verden(!), og det er ingen overdrivelse. Hans navn, kunnskap og kredibilitet var tunge argumenter for å gå på lag med to av triatlonverdenes største stjerne, brødrene Alistair og Jonathan Brownlee og sykle på Boardman.

CHRIS BOARDMAN DURING HIS SUCCESSFUL HOUR-RECORD ATTEMPT IN 1996 IN MANCHESTER
Chris Boardman – Superman-posisjonen som gav han timesrekorden
Brownlee on bike
Brownlee-brødrene i front på Boardman AiR 9.9
Brownlee Boardman AIR TT 9.8
Alistair Brownlee sin Boardman AiR 9.9. Blir nok AiR Signature i år.

Den aller viktigste grunnen til å bytte til Boardman var tilgangen til deres kommende Boardman performance center, som er under bygging i Bromsgrove utenfor Birmingham i England. Der får de en sykkelspesifikk vindtunnel og etter å ha vært et par timer i vindtunnel i 2013 så vet jeg godt det enorme potensialet av å optimalisere aerodynamikken. Det er ikke bare privilegerte utøvere som meg selv som får bruke vindtunnelen men det vil være gode avtaler knyttet opp mot kjøp av Boardmansykkel, og en ellers overkommelig pris for alle andre. Det blir utrolig moro, lærerikt og ikke minst prestasjonsfremmende å dra dit når senteret står ferdig i sommer/høst.

Min Boardman Signature TTE har i skrivende stund bare vært testet på en 3 timer lang intervall, men jeg kan allerede konkludere med at det er en utrolig rå sykkel! At jeg ”perset” med totalt 2 t og 10 min i 290 – 300 watt var heller ikke feil. Gleder meg som en unge til videre testing 😀

For øvrig vil jeg minne på triatlon kick-off hos Sport1 Storgata i dag der både jeg og sykkelen kommer, og det vil være mulig å prøvesykle Boardmansykler. Kom gjerne fra kl. 17 og få en goodiebag med mye moro, og gode tilbud på triutstyr forøvrig 😀

Nedenfor er bilder av sykkelen og fulle spesifikasjoner kan du lese her: Boardman TTE Signature. Jeg er 180 cm høy og har størrelse small.

Triallan - Boardman TTE Signature - Allan Hovda - Adrena - Triathlon bike - aerodynamic - 2016-6
Full integrering av alt 😀

Triallan - Boardman TTE Signature - Allan Hovda - Adrena - Triathlon bike - aerodynamic - 2016-9

Triallan - Boardman TTE Signature - Allan Hovda - Adrena - Triathlon bike - aerodynamic - 2016-7
Ved å kjøpe en Signature-serie så er rammen signert av nettopp Chris Boardman 😀
Triallan - Boardman TTE Signature - Allan Hovda - Adrena - Triathlon bike - aerodynamic - 2016-11
Tyngre på høyre og lettere på venstre – giring av bakskifteren på aerobarene
Triallan - Boardman TTE Signature - Allan Hovda - Adrena - Triathlon bike - aerodynamic - 2016-14
Dura-Ace bremsehendler med eletronisk giring

Triallan - Boardman TTE Signature - Allan Hovda - Adrena - Triathlon bike - aerodynamic - 2016-15

Triallan - Boardman TTE Signature - Allan Hovda - Adrena - Triathlon bike - aerodynamic - 2016-18
De utrolig rå Enve SES 9.8 hjulsettene kommer med Chris King nav

Triallan - Boardman TTE Signature - Allan Hovda - Adrena - Triathlon bike - aerodynamic - 2016-16

Triallan - Boardman TTE Signature - Allan Hovda - Adrena - Triathlon bike - aerodynamic - 2016-17 Triallan - Boardman TTE Signature - Allan Hovda - Adrena - Triathlon bike - aerodynamic - 2016-13 Triallan - Boardman TTE Signature - Allan Hovda - Adrena - Triathlon bike - aerodynamic - 2016-12 Triallan - Boardman TTE Signature - Allan Hovda - Adrena - Triathlon bike - aerodynamic - 2016-10 Triallan - Boardman TTE Signature - Allan Hovda - Adrena - Triathlon bike - aerodynamic - 2016-8

Triallan - Boardman TTE Signature - Allan Hovda - Adrena - Triathlon bike - aerodynamic - 2016 - HUUB DS - Foto: Rasmus Kongsøre
Foto: Rasmus Kongsøre
Foto: Rasmus Kongsøre - Triallan - Boardman TTE Signature - Allan Hovda - Adrena - Triathlon bike - aerodynamic - 2016-2  - HUUB DS
Foto: Rasmus Kongsøre
Foto: Rasmus Kongsøre - Triallan - Boardman TTE Signature - Allan Hovda - Adrena - Triathlon bike - aerodynamic - 2016-4 - HUUB DS
Foto: Rasmus Kongsøre

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

4 kommentarer til “Konkurransesykkelen for 2016 har ankommet!

  1. Ventet litt spent på dette innlegget. Nydelig sykkel og artig at det ble Boardman, svært lite utbredt her i Nord gitt. Hva er prisen på denne ny, bare ENVE hjulene ligger vel på 30 lapper?. Bare synd for deg at jeg står klar ved første konkurranse og benytter meg av de nye reglene til forbundet (motorcross adopteringen). Ringte til forbundet i dag og de sa at de innførte samme pris som på motorcross stevnet (9000,-). Så hvis mulig legger jeg inn et bud allerede nå:-) 9000,-.

  2. Jeg har lest andre steder at vedlikehold blir mer komplisert med integrerte løsninger og at bare det å skifte bremseklosser kan være et styr. Har du gjort noen tanker om hvor enkelt/vanskelig det er å være selvhjulpen i forbindelse med vedlikehold?

    Sykkelen ser helt fantastisk ut!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s