Feit og utrent

Pulsen går rett i taket og pusten er tung. Det er hardt å komme i gang med treningen og kroppen responderer dårlig. En vektøkning på 3-4 kilo gjør ikke saken bedre. Jeg må bare innse det; jeg er feit og utrent.

Nå vet jeg at det strengt tatt ikke stemmer hvis jeg ser objektivt på min fysiske kapasitet og vekt. Det endrer i liten grad min subjektive. Følelsen som baserer seg på mitt nåværende utgangspunkt sammenlignet med formen før sesongpausen.

Nå ser jeg gjerne ikke helt slik ut. De fleste vil nok også mene at en fettprosent på 12 – 15 % ser bedre ut enn 7 %. Fra perspektivet som en ambisiøs utholdenhetsutøver (med borderline problematisk forhold til mat), så foretrekkes likevel gjerne den radmagre kroppen i toppform.

Min første intervalløkt på sykkelen var som følger:

  • Oppvarming
  • 6 x 10 sek @ 743 watt
  • 2 x 5 min @ 290 watt
  • 2 x 4 min @ 337 watt
  • 3 x 1 min @ 413 watt
  • nedsykling

På mitt beste har jeg en terskelwatt på over 340 watt med en konkurransevekt på 65 kg. Økten over skulle være ”piece of cake”. 743 watt ble erstattet med 600 watt fordi jeg har nærmest null kapasitet på de verdiene. Når jeg kom til 3 x 1 min på 413 watt så syklet jeg til beina ble sure, og kunne se ned på klokka; det hadde gått 20 sekunder. Etter 30 sekunder gav jeg opp. På neste drag gav jeg også opp etter like lang (eller kort) tid. På siste drag reduserte jeg belastningen til 390 watt og holdt hele 42 sekunder. Min sønn Jonas på 2,5 år, som nettopp har fått et søskenbarn, har blitt veldig opptatt av konseptet baby i magen. Han kikket tenkende på meg før han konkluderte, pappa har baby i magen. Feit og utrent, thats me!

Etter å ha trent for mye og for hardt i 2017 så var det ekstra viktig med en skikkelig sesongpause. Helt treningsfri har jeg ikke holdt meg, men det har vært svært lite intensive økter, og de intensive øktene jeg har hatt har kun vært på løp. Når jeg begynte å telle uker så kunne jeg konkludere med at det var over 2 mnd siden jeg sist hadde en hard sykkeløkt(!). Trening er ferskvare!

Heldigvis kan vi også slå fast følgende; trening virker. Samme økt ble utført en uke etter og det føltes mye lettere ut. I tillegg så klarte jeg også å fullføre den som planlagt 😀

Det er aldri morsomt å bli i dårligere form, men for å kunne prestere på et høyt nivå over tid så er det ikke noen vei utenom. Min ”juksing” av sesongpausen de siste tre årene har kostet, spesielt i siste halvdel av sesongen. Min nåværende form, spesielt på sykkel og løp, er ikke bra. Likevel mener jeg at grunnlaget er fantastisk og at jeg skal bli sterkere enn noen gang i løpet av neste år. Alt som kreves er bare at jeg slutter å spise sjokolade hele tiden og begynne å trene litt 😉

Norseman 2015 var min sterkeste prestasjon til nå. Med 250 normaliserte watt i snitt på syklingen etterfulgt av en fantastisk god løpeetappe fikk jeg virkelig full uttelling for grunnlaget. Formen har vært bedre i etterkant men jeg har ikke truffet like godt på konkurranser. 2018 skal bli året der jeg er i både bedre form og treffer optimalt på de viktige konkurransene. Så får vi håpe at jeg kan gi Lars Christian en bedre kamp på Norseman 😀

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s