HUUB Altair – årets beste triatlonprodukt?

Merk! Jeg er ambassadør for HUUB og Adrena som er deres norske leverandøren.

Med en relativt smalt ansikt og et større-enn-normalt overheng over øynene har det alltid vært vanskelig å finne passende svømmebriller. Jeg har letet i over 8 år, eid minst 15 par briller og testet dobbelt så mange. Alltid har jeg måtte velge mellom komfort eller optisk prestasjon. Begge deler er kritisk i triatlon, men om komforten ikke er veldig god så får jeg så vondt i enten hodet eller øyehuler at jeg føler at hodet skal eksplodere etter ca. 30 min. Derfor har jeg valgt komfort.

Min briller fra 2013 – 2015 har vært Zoggs Mirror Air. Veldig komfortable, men svake med tanke på optikk og dårlig kvalitet som medført at jeg har hatt 4 stk av brillen i perioden. I tillegg løsnet pakningen på ene brilleglasset i det jeg hoppet ut fra ferja under Norseman 2014. Det var mildt sagt en litt kjip situasjon å komme i.

I 2016 har jeg brukt Varga, som er laget av min sponsor HUUB. De har både god komfor og optisk kvalitet. Ikke helt i klasse med HUUB Aphotic med tanke på optikk, som pga ikke utskiftbar bro ikke passet meg helt. Varga-brillene har jeg derfor vært fornøyd med, men har håpet det skulle komme noe bedre.

Altair er de nyeste brillene fra HUUB og de var alt jeg ønsket meg. En komfort som overgår alt annet jeg har prøvd med solid margin samt sylskarp optisk kvalitet.

At brillene i tillegg leveres med tre stk utskiftbare linser gjør at du har en linse for hver anledning. De lyse bruker jeg i bassenget og under Norseman der det ikke er sannsynlig å bli blendet av solen, mens de sort brukes når det er sol, som feks under Lofoten Triathlon der jeg i fjor svømte feil pga solen rett i front. De røde/oransje linsene er beregnet for lite lys og tåkete forhold med behov for økt kontrast for å se bøyene. Fra et slittasjeperspektiv er det også svært fordelaktig å ha en egen bassenglinse siden det er det som hovedsakelig gir størst slitasje. Så har du en ny konkurranselinse klar når du kommer ut i åpent vann og må ha god sikt.

Dette var svømmeforholdene på fjorårets Lofoten Triathlon. Veldig greit når vi svømte ut av Svolvær havn, men når vi rundet fiskehjellene og fikk sola rett i front så var det veldig vanskelig å se bøyene. Forhåpentligvis vil de mørke brillene på Altair gjør det enklere.
Med utskiftbar bro mellom brillene vil det være stor mulighet for at de passer både brede, normale og som i mitt tilfelle smale ansikter. Jeg må nesten alltid ned på den minste.
De røde for økt behov for kontrast, de mørke for sollys og generelt lyse forhold, mens de blanke for bassengsvømming og mørke forhold, som f.eks. Norseman.
En solid beholder følger med slik at du unngår å skrape opp brillene.
HUUB Altair i front, Aphotic til høyre og Varga-brillene bak til venstre. Alle gode briller men jeg har min soleklare favoritt i Altair.

Hvilke briller som er de beste er svært individuelt, og de færreste brillene passer mange. Altair mener jeg vil passe til de fleste, og tilbakemeldingene har vært fantastiske.

Ønsker du å kjøpe brillene? I den nye nettbutikken til Adrena kan du kjøpe brillene og frem til 20.06  får du kjøpt brillene med 25 %  rabatt ved å bruke koden: TRIALLAN

Ikke bare får du 25 % på Altair-brillene, du får også 25 % på alt annet fra HUUB (gjelder kun varer som er på lager så ikke nøl med å bestille om det er noe du skal ha). Dette gjelder også verdens beste våtdrakt, den ny HUUB Albacore som jeg svømmer med. Den rimeligere varianten HUUB Aerious II ,som blant annet er brukt av OL-sølv vinner Jonathan Brownlee, er også et svært god alternativ.

I tillegg anbefaler jeg scull cap, neoprensokker og toe cover for å gå en tidlig triatlonsesong litt varmere i møte.

triallan - allan hovda - adrena.no - huub - albacore - altair - balaclava - triathlon wetsuit - cold water swimming - open water

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

7 kommentarer til “HUUB Altair – årets beste triatlonprodukt?

 1. Prøvde å bestille albacore MT, men den var ikke på lager. Fås det inn fler, og da innen frist for rabatt??
  Mvh
  John

 2. Nye svømme briller e bestilt , Takk – håper de e go

  Viktig med slike tester

  ØL

 3. Hei

  Kjøpte inn produktet etter din omtale
  MEN …
  Fikk hjelp med bytte av glass, og vedkommende var litt uheldig med å ødelegge gummidelen/pakningen rundt brulleglasset. Helt nye, ikke brukt m ikke lenger vanntette.
  Hvor får jeg kjøpt nye?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s